30 april 2013

Hej på er

Vilken bloggtorka det blev....

Bild: Pinterest

Helt utan baktanke blev det en liten bloggpaus för mig. Jag har bloggat dåligt på sistone och inte heller har jag besökt er. Ledsen för det. Jo, det är jag faktiskt för jag gillar ju det här med bloggandet så mycket. Vet faktiskt inte riktigt varför det blev så här.... Största anledningen är nog att jag är så himla trött på kvällarna, orkar helt enkelt inte.

Men i takt med att jag kommer i ordning där hemma så kommer jag nog hitta tillbaka till mina rutiner igen. För det är där tankarna är just nu - hemma. Hur ska jag inreda mitt vardagsrum....det är den stora frågan just nu! Hur underbart är det inte att ha det som största "problem"?! :)

Kram på er - har saknat er!!



25 april 2013

Värsta passet hittills

Igår genomförde jag mitt absolut  
jobbigaste träningspass 
sedan jag började löpträna i augusti!



Igår var det dags för andra passet med långa intervaller, dvs 4 x 1000 meter. Det var dessutom det sista tuffa passet innan Vårruset. Fy för *hmpffhh* vad jobbigt det var! Herregud.... Det var jobbigt förra gången också, men igår var det hemskt! Satsade mer, sprang fortare helt enkelt.

Efter första intervallen höll jag på att kräkas. Den andra härdade jag ut på ren vilja. Efter den tredje nästan grät jag.....och den fjärde och sista tog jag mig igenom som i dvala. Jag har sagt många gånger nu att mina ben känns så tunga, men det kan jag säga att om man jämför med hur de kändes igår så har de aldrig känts tunga tidigare! Guuud vad jobbigt det var!! Lördagens urladdning i Skrylle satt fortfarande i.

Men farten blev helt ok och det kändes bra. Planen var att inte springa någon intervall över 5 minuter, ingen km över 5 minuter alltså. Och det fixade jag! 4:55, 4:30, 5:00, 4:55 tror jag att jag landade på.

Nu är det bara lugna joggingpass och återhämtning som ligger mellan mig och Vårruset som är om en vecka! En vecka.....

23 april 2013

Klurig unge!

Dagens Johanna - 4 år:

Jag och Johanna sitter och tittar lite på en website för barn med olika spel och pyssel. Det fanns bland annat gåtor som lästes upp och detta tyckte Johanna var kul, hon gissade hej vilt på de ganska så kluriga svaren.

Gåtan: Vad har mormor som är gammalt och grått?

Gissningen från Johanna kom blixtsnabbt!

Johanna: Morfar!

Jag: Hahahahahahaha!

Gåtan: Morfar!

Johanna ser väldigt glad och stolt ut och jag skrattar så tårarna rinner!






20 april 2013

Skrylleloppet 2013

Nu har vi sprungit och kämpat!

Världens Bästa Syrra och jag

Idag var det alltså dags för Skrylleloppet! När klockan ringde i morse hade jag bara en känsla i kroppen - nervositet! :) Jag var så nervös, ville så gärna att det skulle gå bra. Att jag skulle få med mig en positiv känsla inför Vårruset om två veckor.

Jag åkte dit tillsammans med en kompis, och min syster skulle möta oss där tillsammans med mina föräldrar. Jodå, hela klanen var på plats och hejade! Det blev en trevlig bilfärd, jag och Marianne satt och pratade hela vägen och det var riktigt uppsluppen stämning. Vi var tidigt på plats och hämtade ut våra nummerlappar och chip. Vi gick en lite runda och satt och pratade. Ju närmre vi kom tiden för start, desto tystare blev vi. Vid ett tillfälle sa Marianne, "har du märkt att vi börjar ladda?". Och jo, det märkte jag. Vi blev tysta, gick liksom in i oss själva. Vi stretchade lite, jag gick på toa för tusende gången och så började vi värma upp.

Sen, äntligen, kom Kimman! Det var så skönt att se henne, jag blev lite lugnare då. Hon måste ju liksom vara med! Pussa och krama på mamma och pappa och sedan var det dags att ställa sig på startlinjen.

PANG! Där gick startskottet och vi satte iväg. Kim försvann iväg och jag sprang på. Efter 1,5 km så var jag så tung i benen och då började jag formulera detta inlägg i huvudet men då började det med "Idag hade jag mitt första riktiga nederlag sedan jag började träna för 8 månader sen....". Jag sprang första km alldeles för snabbt! Jag ska ju toppa om två veckor, vi har inte alls lagt upp träningen för detta loppet. Det gör ju att jag just nu är rätt tung i benen.

Kim sprang detta loppet förra året och hade beskrivit banan för mig. Därför visste jag att 1:a km skulle gå lite utför, men att det sedan skulle börja klättra uppför mellan 2:a och 3:e km. Nya tag! Jag sprang på, tyckte att alla sprang om mig och ibland kändes det som om jag var helt själv ute på banan. Men kämpa kämpa..... Den 2:a km skylten kom. Ok, kämpa på. Försökte hålla tempot men var lite rädd för att ta ut mig. Då började jag upprepa det som Emma hade skrivit till mig i kommentaren i förra inlägget - "Pressa-Våga-Njut" för mig själv! Ok, pressa-våga, pressa-våga....våga, våga, våga...

Ibland kändes det som om det gick förfärligt långsamt och jag förberedde mig på att inte bli för besviken. Men jag kämpade på. 3:e km skylten passerades. Tyckte trots allt att tiden gick fort, vilket var skönt. Tung andning, kom lätt ur min andningsrytm i och med alla backar. Ovan vid terränglöpning.

4:e km skylten! Äntligen, bara 1 km kvar! Nu kom de jobbigaste backarna, det visste jag. Bara mata på. Tuuungt! Flåsade högt! Kämpa, kämpa.... Banan gjorde en rätt skarp sväng och jag trodde att nu börjar upploppet och försökte öka lite....tyvärr lite för tidigt. Det var inte upploppet, höll tillbaka lite men höll ändå tempot uppe. Sen kom det, upploppet. Då ökade jag igen, flåsade och höll på, det lät förmodligen helt galet! Ser min syrra längre fram, hon kommer mot mig och springer med mig den sista biten. Hejar, peppar och pushar mig....jag springer och kommer äntligen i mål!



Helt slut! Ingen kan i alla fall komma och säga att jag inte ger allt! :)

Tiden då...?! Jo, den blev 26:38. Och det är jag nöjd med, det är 7 sekunder från mitt pers. Men då måste man tänka på att detta var en kuperad bana. Så, jag är nöjd och fick den där positiva känslan inför Vårruset som jag hoppats på! Det är klart, det är lätt att tänka att jag skulle kunnat springa liite snabbare, spurtat lite till så att jag kommit under 26:31 och slagit mitt pers. Men men, jag är ändå nöjd, med tanke på hur tungt det kändes därute i spåret.

Det var 120 personer med i 5km klassen. Av dessa kom jag på 28:e plats! Jag blev 10:a av de 63 tjejerna som var med. Min fantastiska syrra kom 12:a totalt och 2:a bland tjejerna!

TACK Kimman för all hjälp med min träning! Tack för all pepp på slutet, jag blev så glad för det!!

TACK Mamma och Pappa för att ni var med och hejade!

TACK Emma för din fina kommentar och för mitt nya mantra!

Och TACK Marianne för en mysig dag! Vad bra vi var! :)

Idag är det genrep

Ja, idag är det dags att kolla av formen 
och se hur jag reagerar på tävling!


Idag ska jag springa Skrylleloppet tillsammans med min syster och en kompis. Jag är så nervös! Det är ett motionslopp och man kan välja mellan att springa 5 km och 1 mil, för mig blir det 5 km.

Det är en fin bana som går i vackra Skrylleskogen, dock är den väldigt kuperad så jag kan inte riktigt jämföra tiden jag kommer att få med mina vanliga tider. Inte heller ska jag bli deppad om jag inte gör en bra tid eftersom den kommer att vara sämre pga de tunga backarna. Men om mindre än två veckor är det ju dags för Vårruset, så nu närmar det sig med stormsteg! Och jag är som sagt nervös...

Wish me luck!

18 april 2013

Sofftankar

Har lite huvudbry kring valet av soffa...
Vilken ska jag välja?!

Ektorp soffa från IKEA


Soffa från Ilva


Soffa från Ilva


Soffa från Mio

Jag har bestämt mig för att jag vill ha en grå tygsoffa och här är ett par varianter på detta. Nu ska jag bara bestämma mig för vilken. Bäst till ligger faktiskt IKEA soffan men jag kan inte låta bli att fundera över om jag är supertrist som köper en av Sveriges vanligaste soffor från företaget jag arbetar på? Å andra sidan ska jag ju strunta i det, gillar jag den så gillar jag den!

Sedan finns det ju också olika varianter på soffor. En vanlig 3-sits, en soffa med schäslong eller en hörnsoffa. Hörnsoffa går nog bort tror jag, med tanke på att den kräver lite mer plats och kommer göra att jag inte kan ha mina bokhyllor. En schäslong tar också lite mer plats, fast det är ju himla mysigt. Oavsett så funderar jag på en fåtölj till.

Här är IKEAs Ektorp som schäslong. Mysig!

Och så en fåtölj till det. Kanske min favorit, IKEAs Storsele? Med ett ulligt fårskinn i.... Jag ser det framför mig, rummet växer fram i mitt huvud. Jag tror det kommer bli kanon!


Tja, vi får väl se vart allt det här landar! :)
Nu är det dags för något helt annat, nämligen bokklubb!



17 april 2013

Det här med hallen

Om det är ett rum som är svårt att hitta fina möbler till,
så är det hallen, tycker jag.


Bild: Mio

Igår besökte jag Mio möbler för att få lite soffinspiration. Jag har ju varit på IKEA och hittat en jag tycker om, men tyckte jag behövde få lite mer inspiration och andra influenser förutom de jag faktiskt får varje dag från det där stora möbelvaruhuset! :)

Men nu blev det inte sofforna som upptog mitt intresse, även om det fanns en som var sådär, utan det var hallmöblerna. Jag har ju flyttat från ett stort hus med en stor hall där vi hade massor med bra förvaringsutrymme, till ett mindre hus med en lång, smal hall där det dessutom finns tre dörrar till andra rum. Inte helt lätt att få ihop. De möbler jag vill ha ska vara praktiska, ha bra förvaring och ändå inte ta för mycket utrymme så att det blir trångt. Och vara snygga förstås!

Jag gillar verkligen serien på bilden. Den är vit, den har korgar och betongskivor. Tre rätt av tre möjliga i min värld! Jag tänkte mig bänken man ser längst ner till vänster och så en hatthylla lik den som hänger uppe till vänster, fast jag hittade en som var lite längre och som hade betongskiva. Den där byrån till vänster i mitten är inte heller dum. Jag måste hem och mäta!



15 april 2013

Härliga syrror!

Här kommer ett gäng bilder på 
de härligaste syrrorna som finns 
från gårdagens vårpromenad! 

Jag blir så himla glad när jag tittar på dem!




Bilderna är tagna av Kim, min syrra!

Att skapa en bra grund

Just nu pågår det spännande saker hemma hos mig!
 


I mitt lilla hus finns - förutom kök, två badrum, tvättstuga och klädkammare - ett vardagsrum och tre sovrum. Alla rum har vita väggar, förutom sovrummen. Ett är rosa och två är ljusblå! I det rosa, som har en fjärilsbård, bor Johanna och är väldigt nöjd med detta. Väldigt nöjd. I de två ljusblå bor jag och Josefine och vi är inte nöjda. Inte nöjda alls. :)

De rum som är vita, dvs vardagsrum, hall och kök har en hemsk struktur. Det är inte någon vanlig strukturtapet, utan mer som om de blandat grus i färgen. Eller rappat. Sådär lite ojämnt. Så det skapar skuggor på väggen som gör att det ser lite smutsigt ut, vilket det också är här och där. Och slitet. Listerna är vita, men....just det...smutsiga och slitna.

I köket har jag grått kakel och även grå och vit mosaik, vilket är helt ok. Det som inte är ok är att de låtit mosaiken gå längs hela väggen i köket. Som en snygg detalj - det är bara det att det inte är snyggt. Det är faktiskt rätt fult!



Huset är med andra ord i stort behov av en uppfräschning invändigt! Och - det är det som pågår hemma hos mig! Just nu har jag ett par killar hemma hos mig som spacklar och målar, och det ska de göra hela veckan. Det är så himla spännande! Och helt overkligt fantastiskt! Tänk, när de är klara....då kan jag börja "flytta in" på allvar. Då kan jag börja packa upp och fixa och dona. Det har ju inte riktigt varit lönt innan eftersom jag vetat att vi skulle måla. Det enda rum som nästan är klart är ju Johannas rum. Det hade i och för sig behövt fräschas upp på ett sätt, men å andra sidan är det precis som hon vill ha det, så det får vara så tills dess att hon tröttnat på sitt rosa prinsessrum och vill ha det på annat sätt.

Nu blir det vitt överallt. Vita tak och vita lister, och väggarna blir också vita fast en brytning i färgen för att få lite skillnad på väggar och tak. Den hemska mosaikraden i köket försvinner, alla fula mollypluggar som finns lite överallt kommer att försvinna, all sprickor mellan golv och lister kommer att fixas till och det kommer på det hela taget bli vitt och fräscht! Så härligt!

Jag tänkte skapa en etikett som heter Mitt hus, där ni kan följa allt som händer hemma hos mig. Det blir lite renovering (målning) och en massa inredning och fixande. Hoppas ni hänger med!



Händelserik söndag

Vissa dagar blir liksom bara helt överfulla av aktiviteter.
Igår var en sån dag.
Fullt upp!



När jag vaknade igår så gjorde jag som jag alltid gör, kollar läget på mobilen. Det vill säga kollar Instagram, Twitter och Facebook. Så att man vet vad som är på gång liksom! Och på flera håll kunde jag läsa att det var sol och vårväder, men när jag kikade ut genom fönstret hemma hos mig så var det helt "suddigt" som Johanna säger. Dimmigt och grått..... Hmm, detta kändes ju väldigt orättvist tyckte jag, men som tur var så ordnade det upp sig framåt förmiddagen!

Hela förmiddagen gick åt till att förbereda för denna veckans stora och mycket viktiga händelse - ommålningen av mitt hus! Hela huset ska målas om invändigt och det ska bli fantastiskt skönt! Mer om det senare.... I vilket fall som helst så bar jag ut så mycket jag kunde av ouppackade kartonger och annat till ett extra rum jag har i ena änden av mitt garage. Och en hel massa stuvades också in i Johannas rum, som är det enda rum som inte behöver målas. Det är redan rosa! :)

På eftermiddagen träffade vi min syster och hennes sambo, och vi gick en härlig promenad i Pålsjöskog i Helsingborg. Det blev till och med våfflor och glass utomhus i solen! Härligt!! Det var många människor som var ute och gick, sprang och lekte i skogen. Och fikade såklart! Som vi har väntat på att denna våren ska ta fart!

Efter denna härliga vårpromenad åkte jag och tjejerna till IKEA och spanade på soffor. Vi ska byta ut de vi har eftersom de inte alls passar in i nya huset, de är alldeles för stora och klumpiga. Vi kom överens om vilken soffa vi ville ha och även färgen, däremot så får vi fundera vidare på om det ska bli en vanlig 3-sits soffa, en soffa med schäslong eller en hörnsoffa. Alla har sina fördelar, fortsättning följer! Jag tror det kommer bli riktigt bra oavsett! Kul och spännande!

 
Det finns inget bättre än när storasyster leker med en! :)

När vi körde hemåt var vi helt slut, men det var bara att bita ihop och åka och handla lite kvällsmat. Hem och äta och då kommer jag på att visst ja! jag skulle ju springa....! Så, efter kvällsmat och efter läggning av lilltjejen så var det bara att dra på springskorna och ge sig ut, klockan halv tio! Jag var rätt seg och tung i benen...en kombination av halvkass uppladdning och även tror jag att veckans långa intervaller satt kvar i benen. Men men, nöjd ändå och framför allt för att jag verkligen tog mig ut!

Nu är det ny vecka och det är så spännande med målningen!
 


13 april 2013

Att träna fart

Nu har jag tränat mina första riktiga intervaller!

Bild: Pinterest

Vårruset närmar sig med stormsteg, nu är det bara 20 dagar kvar! Gaahh....nervös! :) Men syrran peppar på och har nu lagt om mitt träningsschema till att innehålla fler löppass där jag ska träna fart. Sista förberedelserna har påbörjats!

Två riktiga intervallpass har jag kört nu, ett med korta intervaller och ett med långa. De korta var 8x200 meter och de långa var 5x1000meter. Det som är viktigt att tänka på är att hålla ett jämnt tempo genom hela intervallen, inte tappa fart eller spurta ikapp på slutet för att klara den förutbestämda tiden. Jämnt och fint tempo, kontrollerat ska det vara. Eftersom jag har lyxen att få färdigt träningsschema levererat av min syster varje vecka, så visste jag vilken tid jag skulle hålla på intervallerna och hur länge jag fick vila emellan. Det tuffa för mig var att hitta det tempot utan att mixtra för mycket med farten under pågående intervall, eftersom tempot ska vara jämn. En utmaning, men det funkade fint faktiskt!

De korta intervallerna gick jättebra och jag var nöjd med tempot jag höll vilket var något snabbare än det tempo som Kim satt upp till mig. De långa intervallerna var tuffa och jag fick upp rejält flås. Även om benen blev rätt tunga och stumma på de sista rundorna, så var det faktiskt flåset som var jobbigast. Jag är väldigt beroende av att ha jämn andning när jag springer, så fort jag tappar rytmen i andningen så tappar jag också rytmen i löpningen.

Planen var att jag skulle springa 4 intervaller av de långa, dvs 4x1000meter. Fixade jag inte att hålla jämnt tempo utan sackade skulle jag bryta efter tre, klarade jag fem stycken så var den sista en bonus. Efter fyra intervaller var jag trött.....och tänkte hålla där. Men sen blev jag så himla irriterad på mig själv. Himla fegis! Jag kommer ju aldrig bli bättre om jag inte pushar mig själv, det måste göra lite ont och vara jobbigt. Så jag satte av på en femte runda och sprang faktiskt den ungefär 10 sekunder snabbare än de andra!

Ska jag vara riktigt riktigt ärlig, så är jag lite orolig. Det var grymt jobbigt att springa de där intervallerna och tempot jag höll på varje km var mitt tävlingstempo, dvs det tempo (och helst lite snabbare) som jag ska hålla genom hela Vårruset. Det kommer att kännas som om jag springer mitt allra snabbaste i 5 km! Hmm...lite orolig är jag allt....

I morgon är det dags för fartträning igen, inga intervaller denna gången men väl ett tröskelpass. Det blir 1km uppjogg, 3km i snabbt tempo (tävlingstempo) och 1km nerjogg. Och den 20:e är jag anmäld till ett motionslopp, det blir ett genrep och ska bli mycket spännande!

11 april 2013

Underbar färgskala

Färger, material, möbler, uttryck, känsla......
tankarna snurrar!

Bild: IKEA Livet Hemma

Nu när jag klurat ut ungefär hur jag vill att köket skall se ut, så har tankarna börjat fokusera på vardagsrummet. Jag har en del möbler men ska sälja de flesta. Jag har bland annat två stora vita soffor från IKEA som jag gillar men som är alldeles för stora för det här rummet. De fungerade jättebra i gamla huset där vi hade ett stort tv-rum, men här ser de bara överdimensionerade ut. Vita soffor fungerade också bra när de stod i ett rum som användes ibland, men nu är vardagsrummet där man är. Det är där vi kommer att spendera den allra största delen av vår tid och då får jag ha något tyg som är lite mer tåligt.

Jag har ett matbord som jag vill ha kvar, men det är i princip det enda. Väggarna kommer att bli vita efter nästa veckas ommålning och golvet är parkett. Det är ett ljust rum med stora fönster. Jag funderar på en färgskala i vitt, svart, grått och trädetaljer som bas. Och kanske smutsrosa som accent. Jag gillar verkligen färgskalan på bilden här ovanför!

Här nedanför är också bilder som inspirerar mig just nu!






Alla bilder från IKEA.



10 april 2013

Att försöka kurera en liten sjukling

Hela dagen har gått i slow motion


Idag har jag varit hemma med Johanna som varit sjuk. De ringde från dagis igår och hon hade fått feber. Det är så svårt det här när barnen är sjuka....i alla fall när våra är sjuka. Det är extremt sällan de är riktigt sjuka, så sjuka att de ligger nerbäddade. Utan de är bara lite "sådär" sjuka. Det är jag ju givetvis väldigt tacksam för, missförstå mig rätt här....men det är så svårt att veta när det är ok att lämna dem på dagis igen! Johanna har inte haft feber idag, bara igår och då inte mycket alls. Idag har vi varit hemma som sagt och bara tagit det lugnt. Lekt, lekt, lekt och så har vi emellanåt slappat i soffan med lite film. Hon var helt speedad på kvällen och det var jättesvårt att få henne att lugna ner sig och krypa till sängs, alldeles för sent blev det. Så - nu återstår frågan....ska hon gå på dagis i morgon? Inte för att jag egentligen har något emot att göra pärlplattor, lägga pussel och se disneyfilmer en hel dag.....men det kryper lite i mig av jobbstress. Har så mycket att göra och egentligen har jag två heldagsmöten torsdag och fredag, men det har jag redan insett att jag inte kan vara med på oavsett. Egentligen borde ju prioriteringen vara superenkel, inget är ju viktigare än barnen. Men ändå så gnager det i jobbstresstarmen....knasigt!

Oavsett dessa funderingar, så har dagen gått i slowmotion. En riktigt långsam dag, en dag då jag inte tog mig ur myskläderna mer än för att dra på träningskläderna. Slumrade på soffan medan Johanna såg film. Blev otroligt slö och seg jag med och stundtals kändes det som om vi var hemma för att jag inte kände mig bra, inte för att hon var krasslig.

Som grädde på moset så äter hon ingenting just nu. Hon vill helt enkelt inte äta och jag vill inte tvinga. Jag inser ju att jag måste hitta på alla möjliga - och ibland omöjliga - sätt för att få henne att äta. Men jag åt själv "ingenting" när jag var liten och jag kan fortfarande känna igen känslan av att ingenting är gott. Jag vill inte tvinga henne, det blir det inte bättre av. Sedan handlar det ju inte om att ge med sig totalt, vi kan ju liksom inte äta glass och godis till middag varje dag. Och lunch. Och frukost. Som Johanna gärna vill. De diskussionerna tar jag och där kan jag vara superbestämd. Men det känns så hopplöst när man ställer fram middagen och det är sånt som jag vet att hon gillar, och så äter hon mer eller mindre ingenting. Och då har hon inte heller ätit något nämnvärt till lunch. Eller frukost. Jag försöker förklara för henne att hon måste äta så att hon blir frisk, men den går inte hem riktigt..... :)

Nu är jag så trött att ögonen går i kors. Några tankar jag haft i kväll fick ni med er i alla fall.
Kramar!

08 april 2013

Kärlek

Idag kom de hem till mig igen. 
De där två underbara ungarna!


Men innan vi körde hem, så körde vi till Emporia i Malmö. Jossan och en av hennes kompisar skulle köpa en födelsedagspresent till en klasskompis, Jossans bästis. Och just nu är den absolut coolaste butiken Hollister, som bara finns på Emporia. Body shop ligger också bra till!

Medan de gick och köpte presenter så veckohandlade jag och Johanna. För på Emporia finns också två stora mataffärer och det var helt perfekt, för det behövde vi göra oavsett. Även om veckohandling inte är det roligaste jag vet precis, så är det mysigt att göra det med en pratglad 4-åring i sällskap. Strosa omkring i lugn och ro medan hon sitter där i vagnen och berättar om allt och inget! En aldrig sinande ström av ord.... :)

När vi väl kommit hem och den pratglada 4-åringen somnat och maten var inpackad i kyl och frys, hade jag och Jossan mys. En pratglad 4-åring är härligt, men en pratglad snart 13-åring är något väldigt speciellt. Jag älskar att höra henne prata om ditt och datt, ibland allvar och ibland om "ingenting". Jag är så glad så länge jag får vara med i hennes värld och dela den med henne. Ikväll handlade det mest om hur vi ska inreda hennes rum! Jättekul och jag tror att vi fick ihop en bra plan som vi båda blev nöjda med! Det ska bli så roligt att få inreda ett fint rum till henne! Det rummet som hon hade i gamla huset hade hon för länge sedan "växt ur" och det ska bli roligt att få inreda ett tonårsrum till henne. Ut med alla leksaker, ut med de allra flesta 'saker' faktiskt och in kommer fåtölj, litet bord, hylla för smycken och sånt. Kul! Vilka minnen....

Nu är det dock dags att släcka lampan och avsluta denna måndagen. Natti natt!

Att börja fixa i trädgården så smått

Denna helgens väder har varit minst sagt omväxlande! 
Det började i sol och slutade med snö...


Jag har haft en lugn och skön helg. Jag har hittat på lite olika saker, mest hemmapyssel i lugn och ro. Helgen började ju med härligt vårväder, solen strålade och termometern visade uppåt 10 grader - underbart!

I lördags blev det en del trädgårdsfixande. Det är spännande det här med att ha en alldeles ny trädgård, ja ny för mig alltså. Jag har ju ingen aning om vad det är för växter jag har och om något mer ska dyka upp när det blir lite varmare. Det blir en överraskning!

Jag är låångt ifrån bra på trädgård, men började i alla fall med att ta hand om framsidan. Jag krattade bort gamla löv och kvistar och sopade gångarna. Jag borstade även bort gammalt spindelväv från huset och torkade runt fönster och dörrar, bara det gjorde underverk! Sedan tog jag mig an Lavendeln som växer runt min uteplats på framsidan samt på sidan av huset. Som sagt, jag är långt från en expert, men efter att ha läst en del på nätet så kom jag fram till att jag kunde klippa ner den ganska hårt. Den verkar inte vara så omskött sedan tidigare och hade nog behövts klippas ner för länge sen, men nu gjorde jag det i alla fall. Vi får väl se vad den gillar det.... Jag klippte också ner ett Elefantgräs som jag har på framsidan, men det var jag mer säker på att det var rätt. Däremot så står detta Elefantgräs, som ju kan bli uppåt 3 meter högt, mitt bland två Rhododendronbuskar, och det tycker jag är ett konstigt ställe. Vi får väl se om jag flyttar på det, det hade nog varit det allra bästa egentligen.

Idag har jag satt ut utemöbler på framsidan och släpat dit min höga betongkruka, dagens styrketräning! Jag har också planterat lite Penséer och Murgröna, känner mig så nöjd så!




Helgen avslutades hemma hos mina föräldrar, där vi firade mamma som fyller år idag!

GRATTIS Världens Bästaste Mamma!!


Vi åt superdupergod brunch, eller linner som min syster döpte om det till. Det blev nämligen lite senare än planerat, så närmare middag än frukost. (Brunch=Breakfast/Lunch - Linner=Lunch/Dinner) Mamma hade gjort en massa gott, bland annat en omelett med bacon, rödlök, sockerärtor, soltorkade tomater och getost. Den är såå god! Men det fanns också amerikanska pannkakor, scones, brioche, lemoncurd, parmaskinka, ananas, mozzarella och lite annat smått och gott. Jag älskar plockmat!


Jag fick även till ett löppass senare på kvällen tillsammans med syrran! Det satt rätt långt inne kan jag säga, med magen proppfull av god mat och tårta så kändes det sådär lockande att ge sig ut att springa. Dessutom snöade det ju hela eftermiddagen!! Suck. En liten tröst är att det inte la sig, utan smälte bort direkt. Men vart tog det härliga vårvädret från lördagen vägen?! Nu får den här långa eländesvintern ge med sig tycker jag!

Nu är det hög tid att släcka lampan och avsluta denna veckan! I morgon (eller rättare sagt idag..) är det måndag och ny vecka - och mina älsklingar kommer till mig igen! Hurra! :)

06 april 2013

Köksplaner

Nu snurrar det rejält i huvudet kan ni tro! 


Collage: Jennica
Alla bilder från IKEA.


Jaa, nu har processen satts igång i mitt huvud! Jag bläddrar i tidningar, jag surfar på nätet, jag kollar bloggar, jag mäter mina rum och jag funderar och funderar. Hur vill jag ha det? Vilka färger vill jag ha? Vad passar bäst? Vad är smartast? Hur utnyttjar jag mina utrymmen på bästa sätt?

I mitt kök har jag vita väggar, vita luckor, diskbänk i trä och ett mosaikkakel i olika grå nyanser. Här behöver jag köksbord och stolar, för det har jag inget. Jag behöver inget stort köksbord eftersom jag har ett större matbord i vardagsrummet, utan det behöver bara räcka till mig och tjejerna. Jag har funderat en del på ett runt bord, tycker det är fint.

Igår var jag en runda på IKEA för att få lite inspiration. Jag hittade ett enkelt vitt, runt köksbord som man dessutom kan dra ut och göra längre. Fint, jag gillar enkelt. Sedan hittade jag en svart, enkel stol till. Hade nästan bestämt mig för det när jag snubblade över denna turkosa plåtstolen! Är den inte fin?!

Så, just nu är planen att mitt kök skall gå i vitt, grått och turkost med en och annan trädetalj för att plocka upp träet från köksbänken. Vad tror ni om det?

Att byta grejor med varandra

Två gånger om året så är det Bytaredag här i vår lilla by. 
En himla bra "uppfinning"!


En gång på våren och en gång på hösten så anordnas en så kallad Bytaredag i skolan här i vår lilla by. Det är som en tillfällig second hand affär ungefär. Det man kan köpa är barnkläder, leksaker, bilbarnstolar, barnvagnar, bebisgrejor, sportgrejor.....jaaa, en massa saker till barn helt enkelt.

Det är en alldeles strålande idé tycker jag! Det går till så att man lämnar in de saker man vill sälja dagen innan. Då ska man ha märkt kläderna med en kod som visar att det är mina kläder och med ett pris. På själva Bytaredagen ligger och hänger alla kläder och skor sorterade i pojk- och flickkläder och i storleksordning, väldigt välorganiserat. Man köper det man vill ha och pengarna går till de som sålt - en riktig win-win affär. Man blir av med sina gamla barnkläder och tjänar en slant, samt att man kan handla "nya" kläder till riktigt bra priser. De kläder och saker som blir över kan man antingen ta med sig hem igen eller lämna kvar, det som lämnas kvar skänker man till behövande.

Först tänkte jag lämna in barnkläder till försäljning jag med, jag behöver ju verkligen rensa ut och pengarna skulle komma väl till pass. Men jag hann/orkade helt enkelt inte gå igenom allt och märka upp, jag sparar det till hösten tänkte jag. Men jag var där och kollade in om det fanns något fint och gjorde ett par fynd till Johanna, det finns inte mycket i Josefines storlek. Det blev en fin fleecetröja (Nova Star), en klänning (H&M), en tunika (Pomp de Luxe), ett pussel och ett spel för 175 kronor!

Jag tycker verkligen att detta är en strålande idé! Vissa kläder är ju som nya och det är så onödigt att de bara slängs, bättre att man "byter" med varandra. Och man kan verkligen göra fynd! Fantastiskt bra!

04 april 2013

Att längta ut

Våren tar för sig mer och mer - heja heja!
 
Bild hittad här
 
Samma sak varje år. När våren börjar kännas i luften, trots minusgrader, så längtar jag ut! Så fort solen skiner och himlen är blå, då kommer min energi tillbaka och jag blir full av idéer och lust att göra saker. Jag vill vara ute! Känna solen mot ansiktet.

Jag vill plantera vårblommor i krukor och sätta ut.
Jag vill sitta på en läig plats och dricka kaffe och känna solen värma.
Jag vill sitta och lyssna på alla våriga ljud.
Jag vill kratta, klippa och fixa i trädgården.

Och det bästa av allt - jag kan göra allt det där!
Jo, jag vet. Det är bara början av april och det kan säkert komma ett och annat snöfall fortfarande. Jag fick ju skrapa bilen i morse igen. Men, det är ändå april trots allt och det är en vårmånad. Nu kan man verkligen längta efter våren, för nu är det inte långt kvar! Och man kan förbereda....man kan plantera frosttåliga blommor, man kan kratta, man kan dricka kaffe inlindad i filt, man kan lyssna på fåglarna......älskade vår - Välkommen!

03 april 2013

Nu närmar det sig...

Den 2 maj är det dags för Vårruset!
Då ska vi se om jag klarar mitt mål...


Ni som följer mig vet ju att jag tränat löpning regelbundet sedan mitten av augusti, med målet att springa Vårruset som är 5km på under 25 minuter. Min syster coachar mig och servar mig med träningsschema varje vecka.

Jag började alltså i mitten av augusti med 29:51 som dåvarande 5km form. Jag har sprungit snabbare i mitt liv, men det var läääänge sedan, så 29:51 fick räknas som mitt personliga rekord i modern tid!

Första passen blandade jag löpning med gång och nu har min syrra sammanfattat mina pass:

* 60 löppass
* 44 styrkepass
* 6 crosstrainerpass
* 3 badmintonpass
* 1 Friskis&Svettis-pass

Nu, 7,5 månad senare ligger mitt pers på 26:31 och det är 29 dagar kvar till Vårruset! Jag erkänner - jag är skitnervös!! Jag bryr mig egentligen inte om ifall jag förlorar mitt vad mot pappa (ja, det är ett vad inblandat också...), men jag hade så gärna velat klara det för min egen skull och för min syrra. Jag tycker liksom att jag är värd det! :) Och särskilt min syrra som lagt så mycket tid på att planera min träning och peppa och stötta!

Ikväll är det dags för mina första riktiga intervaller - 8x200 meter! Nu ska det tränas fart de sista veckorna!

02 april 2013

Mitt hus

Nu har jag bott här i mitt hus i två veckor!


Det känns fortfarande helt overkligt och varje gång jag kör upp på min uppfart så kan jag knappt förstå att det är sant. Mitt hus!

Mitt hus är ett parhus. Det är vitt och har ett stort trädäck på baksidan. Trädgården är lagom stor och helt insynsskyddad, det kommer att bli alldeles underbart att sitta på det där trädäcket i sommar. Själva planlösningen är helt kanon, även om det såklart är en omställning att komma från 250kvm till 110! Men ändå, här är helt perfekt för mig och tjejerna.

På nedre våningen finns kök, toalett med dusch, tvättstuga och vardagsrum. En trappa upp finns tre sovrum, en klädkammare och badrum med badkar. Helt perfekt!

Ja, det behövs målas överallt. Ja, köksskåpen är lite gamla och lådorna knirrar när man drar ut dem. Ja, parkettgolvet behöver slipas och laminatgolvet där uppe är kanske inte jättesnyggt. Men vad gör väl det?! Allt det där går att fixa. Det får ta sin tid. Jag ska bo här ett tag tänkte jag. :)

Det absolut viktigaste är att jag trivs kanonbra! Varje dag slår det mig vilken tur jag har haft, att jag verkligen fick tag i det här huset. Att det är mitt! Jag kan faktiskt inte tänka mig ett bättre hus!

Nu har jag en massa planerande och funderande framför mig. Hur ska jag ha det? Vilket är det bästa sättet att möblera? Vilka färger vill jag ha? Vilken stil? Hur kommer det se ut i trädgården när det börjar grönska och blomma? Väldigt angenäma "problem" att fundera på!! Blir helt uppspelt bara jag tänker på det och vill helst lägga all min tid på det!

01 april 2013

Vårens första picknick

Idag har det äntligen varit vår i luften! 
Och det firade vi med årets första picknick!


Sista dagen på påskledigheten blev en härlig dag! Solen sken, himlen var blå, fåglarna höll på att slå knut på sig själva och kvittrade som besatta och äntligen, äntligen, äntligen kände vi av vårkänslor!

Efter en lugn och skön förmiddag här hemma så ville jag och tjejerna göra något tillsammans alla tre för att avsluta vår vecka på ett mysigt sätt. Eftersom det nu var så underbart väder beslöt vi oss för att ha årets första picknick! Vi packade ihop lite gott och blandat som vi hade hemma och körde ner till Barsebäckshamn. Där blåste det ganska mycket men vi hittade lä bakom en gammal bunker. Det blev en lite konstig picknickplats med utsikt rakt in i en trädgård istället för ut mot havet, men det var underbart att sitta i lä och bara njuta av solen!