04 mars 2013

Underbart porslin

Det där med porslin....
hur har ni det med det?

PIP Studio

Har ni en vardagsservis och en finservis? Jag har en servis, en väldigt neutral benvit matservis. Den är från IKEA och har rätt så många år på nacken vid det här laget. När man tar en närmare titt på den är den inget vidare vacker utan är mest repig och sådär. Jag skulle vilja ha en ny. Men hur ska man kunna välja?

Likadant med muggar. Jag älskar muggar! Jag har bland annat tre Greengatemuggar som jag fått av min syster (det har funnits en fjärde som tyvärr åkt i golvet....en sorglig historia...) och jag älskar dem och skulle gärna haft fler!

Problemet - ett i-lands problem, men dock - är ju att det finns så mycket fint! Och jag har så svårt att välja! Ska det vara vitt, vilket är ett säkert kort.....eller ska det bli en färg eftersom det är så fint? Eller ska det vara många färger som går att kombinera? Eller ska man kanske ha en matservis, en frukostservis, en fikaservis.....ja, ni förstår. Då kan man ju välja flera olika! :)

Tja, nu tänker inte jag springa iväg och köpa en massa porslin just idag. Men det är kul att kika och drömma sig bort, det finns ju så mycket fint! Och egentligen, varför begränsa sig.....varför inte bara "maffa" på och önska sig lite av varje?! Se till att färgerna matchar, och sen ha en underbar mix som man kan kombinera som man vill!

PiP Studio

Greengate

PiP Studio

PiP Studio

Pottery Jo

Pottery Jo

Indiska

Indiska

Åhléns



9 kommentarer:

Home2tiny sa...

Finns för mycket fint porslin. Är själv koppoman o kan aldrig motstå en läcker kopp, lite fullt i skåpen är det allt. Kramisar Tina

Anonym sa...

Gahhh vad fint allt du plockat fram och visat. Jag har köpt den rosa muggen från Åhlens med fågeln : ) love it. Kram på dig min fina bloggvän! Sofia

TITTILINA sa...

Har fått fullständigt dille på keramik, muggar, skålar och tallrikar. Mannen grymtar lite varje gång jag kommer hem med nåt nytt och undrar var allt ska få plats, men än så länge har jag lyckats peta in allt i skåpet. Köpte ljuvliga assietter i söndags på Maxi av alla ställen. Men jag blev kär och så var de billiga. Kram

Birgit sa...

Vilka fina muggar, koppar och serviser! Och vilket sammanträffande! Jag satt just och funderade på att rensa mina köksskåp och slänga bort gamlat fult porslin. Vi har en vardags, en finare och så har vi en "extra" + en massa omaka! Jag brukar köpa lite porslin när jag är i Tyskland, MILA heter märket. Vet inte om det finns här i Sverige, men det är så gulligt! Kolla den här länken:
http://www.mila-design.com/?p=4470
Ha det gott! Kram

Anna Margareta sa...

Pottry Jo är grymt fint. Det är härligt med porslin. Kram

Anonym sa...

Hi hi likadana jackor på våra fina töser. Vi bara måste ses : ) i verkliga livet : ) ser fram emot det : ) kram på dig! Sofia

Therése S sa...

Vilka härliga färger på porslinet.
Kram // Tess.

Sofia - Sofias Inredning sa...

Fint! :)
Jag gillar Pip Studios porslin. Blir så himla fint när man blandar färger och mönster :) Sen tror jag att det kanske är bra att matcha den med en enkelt vit servis ;)

Helena, Craft and Creativity sa...

Älskar vackert porslin och är nog lite av en samlare. Har mycket GreenGate och en del Cath Kidston. Pip Studio är också en favorit men den kan inte maskindiskas (och jag avskyr att diska för hand!). ;-)

Önskar dig en riktigt bra fredag och en mysig helg! Stort tack för din fina och peppande kommentar hos mig. Kram!