15 februari 2013

Denna härliga bloggvärld

Jag har fått en utmärkelse! 
Blir alltid lika glad för dem!


Fina, kloka Anna har skickat en utmärkelse till mig! Jag har fått ett par utmärkelser tidigare, och jag blir lika glad varje gång. Så glad över att någon har tänkt på mig när de sitter där och ska välja ut någon som de tycker är värd en liten uppmuntran.

Man kan tycka vad man vill om dessa utmärkelser. Jag vet att vissa retar sig på dem och tycker att de blir lite som "klubben för inbördes beundran". Men jag ser det istället som ett sätt att boosta varandra och ge och få chansen att upptäcka nya bloggar och göra nya bekantskaper.

Denna gången innebär utmärkelsen att man själv ska komma på fem frågor som man ska skicka vidare till någon som har en blogg med färre än 200 följare. Detta är de frågor som jag fått av Anna:

Så blir jag när jag är kär?
Jag blir bubblig och pirrig i magen. Jag blir totalt ofokuserad och kan bara tänka på det som händer. Och så fnittrar jag sådär fånigt åt allt och inget!

Vad jag tycker om att äta till frukost?
Hm....jag är ju inte så mycket för frukost egentligen. Jag har svårt att äta direkt på morgonen och därför blir det oftast bara en tallrik fil med lite müsli. Men om jag har fått vara vaken ett tag, så som man kan göra på helgerna, då går jag gärna 'all in' med nybakat bröd, goda pålägg, smoothie, apelsinjuice och massor med kaffe!

Bästa låt alla kategorier?
Usch, detta är svårt...... Men en låt som återkommit hela mitt liv och som är lite av min 'signatur' är "Dancing Queen" med ABBA! :)

Om jag fick vara Reinfelt för en dag så skulle jag....?
För det första så hoppas jag aldrig att det händer! Det där med politik har aldrig direkt intresserat mig, men å andra sidan så inser jag att genom att säga så, så säger jag också att jag inte intresserar mig för vad som händer runt omkring mig.....och det känns ju inte helt bra.

Så vad skulle jag göra då...? Först och främst så skulle jag prata så att man förstår vad jag säger. Jag tycker att politiker i allmänhet uttrycker sig så snurrigt och vagt - kom igen, säg vad ni menar! Hm...sen då.... Det finns ju så många områden som man kan engagera sig i. Men något jag tycker otroligt illa om är orättvisor. Så....jag skulle se till att våra äldre blir väl omhändertagna, att de får bo ihop med sin maka/make hela livet, att de får dricka lite vin till maten om de vill det, att de tas om hand med värdighet. Jag skulle se till att man inte utvisar halva familjer, jag avskyr dessa historier där man utvisar en hel familj utom ett barn eller liknande. Jag skulle se till att det finns tillräckligt med personal på skolorna för att se till att alla barn har det bra och att ingen behöver gå lidande genom skolåren. Jag skulle se till att alla djur blir schysst behandlade. Tja, ta hand om alla orättvisor helt enkelt.

Äsch, vilken massa svammel. Jag vet inte riktigt....

Såhär många skor har jag i min garderob?
Innan jag börjar räkna så kan jag konstatera att jag verkligen inte har så många som jag skulle vilja ha! Har dessutom precis rensat och slängt en hel del.

Gummistövlar 1 par
Stövlar 4 par
Vinterkängor 2 par
Stövletter 2 par
Träningsskor 2 par
Converse 2 par
Sneakers 2 par
Högklackade  9 par
Sommarskor 2 par
Flip flops 2 par
Innemysskor 2 par

Och så mina älsklingar....2 par Jimmy Shoo med skyhöga klackar (från H&Ms designersamarbete)


De fem frågor jag tänkte ställa är:

* Nämn en talang du önskar att du hade och varför!
* Hur kom det sig att du började blogga?
* Vad gör du för att skämma bort dig själv?
* Beskriv en riktigt bra dag!
* Vilken är din favoritfilm?

Och de bloggar jag vill uppmärksamma är:

Hemma på Ekbacken - Linda skriver så fint och personligt om sitt liv och sina drömmar.
Louise in Skottorp - Louise betraktar livet på sitt eget personliga, kloka och ärliga sätt.
Tidsoptimisten - Här kan man läsa om inredning, mat, barn, drömmar....jaa, om livet helt enkelt!
Min plats i solen - Lotta delar med sig av sitt liv på ett högst personligt sätt.

Gemensamt för dessa bloggar är ordet 'personligt' upptäcker jag nu när jag läser vad jag har skrivit. Men det är så det är, dessa tjejer delar med sig av sin vardag på ett väldigt personligt sätt, vilket jag uppskattar mycket! Jag ser fram emot att få läsa era svar!

6 kommentarer:

Anna Margareta sa...

Ja! Vad roligt. Tack Jennica för att du svarade på frågorna. Ha en fin dag och stor kram!

Nellie - the Flying Hippo sa...

Hoppas det blir vår snart så du kan använda alla dina högklackade skor. :)Gummistövlarna, de missade jag (tur det kanske). :) Kram

Unknown sa...

Rolig läsning! Jag som är ny inom bloggeriet tycker att de där utmärkelserna och dess frågor är trevliga för man får ofta lära känna bloggaren lite mer på det viset...

ha en skön kväll!

Anonym sa...

Så kul att lära känna dig bättre och grattis till din award. Den är du värd : ) kram Sofia

Victorias Provkök sa...

Åh vad kul;)
Trevlig helg
Kram på dig
Från Victoria på www.victoriasprovkök.se

ANNETTE sa...

Grattis till priset!

Tack än en gång för utmärkelsen du gav mig för en tid sedan. Idag först blev jag färdig att skriva om det. :)

Fortsatt mysig söndag!
Kram