03 februari 2013

Att längta efter våren

Idag har vi låtsats att det är vår!



I morse när jag och Johanna gick upp så låg det ett tunnt snötäcke i trädgården. Termometern stod på minus ett och det såg väldigt kallt ut. Idag stod det löpning på schemat och jag hade dessutom lovat Johanna att vi skulle gå till lekplatsen. Kan säga att det kändes sådär lockande just då...

Men efter lite kaffe, frukost, mys och lek hemma så gav jag mig ut på min runda. Idag var planen att jag skulle springa 8km på ny, lite snabbare km-tid. Nu när jag lyckats 'persa' så var det dags att göra förändringar i planen och sänka km-tiderna lite. Allt för att jag ska nå mitt mål den 2 maj....

Sagt och gjort, ut i kylan men jag kände mig rätt peppad. Bra musik i iPoden och jag började springa.....bara för att upptäcka att det var superhalt! Hm....det ingick inte alls i min plan.... Men, jag hittade rätt bra vägar där jag kunde springa i väggrenen så det funkade faktiskt till slut, trots hala vägar. Och tänka sig! Det kändes riktigt bra! Jag sprang på och med bra musik så går det lätt lite snabbare än jag tänkt mig, så även idag. Inte mycket snabbare, men lite, ungefär 10 sekunder snabbare per minut. Kan tyckas som en detalj, men jag kan lova att det kan både kännas och göra skillnad! Tänk att jag skulle bli en 'sån' som diskuterar km-tider.....! :)

Det blev faktiskt en tur till lekplatsen också! Solen kom fram på eftermiddagen och även om det var superkallt, så var det ändå rätt skönt ute. Johanna plockade till och med fram cykeln! Hon visade att hon verkligen är så lik mig, när hon säger att "åhh mamma, jag längtar så till sommaren. Tänk om jag kunnat ha en sommarklänning nu...". Precis sådär brukar ju jag tänka....längta efter värmen och att kunna ha en sommarklänning och känna de ljumma vindarna på benen!

Ikväll har det såklart varit Melodifestivalen för hela slanten med tillhörande godis, dans, skvaller och en himla massa kommentarer om allt från sång, dans, kläder, frisyrer och annat. Härligt att se den tillsammans med Johanna, Jossan och Jossans kompis. Mycket skratt och härliga kommentarer!

Nu är jag så trött att ögonen går i kors! De har trillat igen både en och två gånger här. Jag är grymt trött, men hade gärna legat här i sängen och surfat en stund till. Känner mig inte riktigt 'klar', men nu kan jag snart inte hålla sömnen borta längre. Dags att stänga ner och släcka lampan!

Sov gott!!
Och tack för alla gulliga och uppmuntrande kommentarer! Ni är bäst och jag uppskattar verkligen att ni tar er tid att skriva till mig. KRAM!

4 kommentarer:

Birgit sa...

Det märks verkligen att Sverige är avlångt!
Här blir det nog en skidtur idag, för vi har verkligen mkt snö. Men snart kommer vi till den bästa tiden här: vårvintern! Då man kan vara ute på isen, pimpla och grilla och mysa.
Här såg vi oxå melodifestivalen - det är ett favoritprogram.
Kram

Victorias Provkök sa...

Låter som en härlig dag... I örebro har vi också haft sol och runt 0 grader. Riktigt härligt!
Ha en fin kväll
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Anna Margareta sa...

Nu måste ju liksom våren komma tycker jag! Löpning är bästa medicinen mot allt ont. Bara mota bort det. Och lite värme också. Jag tycker du är superfin. Kram!

TITTILINA sa...

Men söta lilla unge! Så ljuvligt att mota bort vinter med lite cykling. You go girl!
Ja för nu kan vi det där med vinter eller hur?
Mer sol och vår åt folket!

Kram