17 januari 2013

Formexlängtan

Just nu pågår Nordens största mässa 
för inredningsdesign i Stockholm!


Ja, nu är det Formex i Stockholm och jag önskar så att jag var där! Jag har varit där två gånger tidigare tillsammans med Nellie. Det är verkligen kul och inspirerande! Man går liksom bara runt och andas in atmosfären och åhhh'ar och ohhhh'ar över allt fint man ser!

Formex går av stapeln två gånger om året, nu i januari och sedan i augusti. Och för mig hade det verkligen varit underbart att få vara med nu i januari. Nu, i mörka och kalla vintern, behöver man verkligen en inspirationskick! En energiinjektion! En boost av vackra saker och kreativ inspiration!

Vårens Formex har temat "Fresh". Åh, det riktigt andas nystart och vår - härligt! Formex själva säger att säsongens tema "Fresh" speglar en ny, modern och ljus känsla. Det skall vara enkelhet med ett starkt designuttryck. En trend som speglar både naturens nystart och vårt behov av omstart efter en lång vinter. Ja, men jag säger ju det! :)

Materialen är trärena ytor, rotting och andra enkla, naturliga material. Textilierna är mönstrade och artistiska. Vi kommer att få se mycket av vattenfärgseffekter som doppats, sprayats, batikfärgats eller målats med svepande penseldrag i spontana mönster. En naiv look, som samtidigt är sofistikerad, avskalad men trots detta romantisk.

Säsongens färgtema är krispig och består av rosa, solgult och himmelsblått med en bas av vitt, brunt och matta metaller som guld och koppar.

De detaljer som utmärker säsongens tema "Fresh" är:

- färska blommor
- vaser och krukor i alla former
- blomstrande textilier med vattenfärgseffekter
- känslan är naiv, romantisk, skir och poetisk

Detta låter helt perfekt tycker jag! Jag älskar ju en vit bas, men har också snöat in på vitt i kombination med svart, brunt och trädetaljer. Hörde också att flätade detaljer är på stark inmarsch, och det är ju också så fint. Jag har en bild i huvudet på hur jag skulle vilja ha det, vi får väl se om jag kan realisera det i verkligheten. Jag ska i alla fall försöka tänkte jag!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhhh låter hur fint som helst bra med inspiration. Förstår att du vill vara där : ) kram Sofia

Hemma på Ekbacken sa...

Det är en sådan energiboost att vara där även om jag nog tycker det är bättre på höstmässan.
Hoppas vi ses där få?
Kram Linda

Victorias Provkök sa...

Typiskt, inte förrän nästa helg är jag i Sthlm... Hur länge håller den på?
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Hanna sa...

Åh, om man hade kunnat vara där. Jag vill ha inredningsinspiration.

Tina sa...

Jag tänkte åka men har fullt upp hemma, gahhh! Det finns ju Formland också, får se om det går..

kram o trevlig helg

TITTILINA sa...

Formexmässan ja, åh vad det hade varit kul å åka dit nån gång.

Birgit sa...

Låter som en mässa t o m jag skulle kunna tänka mig gå på, inredning är ju inte riktigt min grej... men jag vet ju vad jag gillar och så.
Sv: Det var (är) onödigt kallt här nu, men -13 i Skåne är inte heller roligt. Här uppe kan man ju iaf klä sig. Tyckte det var jättesvårt när jag bodde i Skåne (för länge sen), det är mkt fuktigare kyla söderöver, än här. Idag tog jag bilen! Och i em blir det träning :-) Ha det gott! Kram

Anna Margareta sa...

Älskar Formex. Nästa gång vill jag dit!

Unknown sa...

Åh vad den mässan låter härlig, skulle gärna besöka den någon gång, har bara läst om den.

Jag gillar också vitt som bas men vill gärna ha lite färg till det, lite personlighet så att säga.

Ha en skön kväll!

Home2tiny sa...

Var där också för några år sen o det är bara sååå kul. Hur mycket inspiration som helst o såååå mycket man vill ha. Man fick hålla hårt i plånboken. Ha en härlig lördagskväll. Kramisar Tina

Anonym sa...

Hej, vad roligt att höra att din lilla tjej trivs bättre på förskolan. Det brukar bli bra till sist. Fast vägen dit kan vara lång. Viktigt att känna starkt förtroende för personalen och att de har ett bra förhållningssätt mot barnen och föräldrarna! Ja Ingeborg jösses riktigt kul att spela henne. Funderar på en turne ; ) i västsverige ; )) kram kram