11 december 2012

I all enkelhet

Julmys, glöggmys, luciamys....
 
Anledningarna att ses nu är många!

Bild: IKEA Livet Hemma

Såhär i juletider så finns det ju så många tillfällen att träffas. Det är advent som ska firas, det är luciafirande, många träffas med vänner och kör julklappsspel och glögg kan man ju aldrig dricka för mycket! Och vid dessa träffar vill man ju såklart bjuda på något gott. Jag tycker att det gärna också får vara enkelt, eftersom huvudsaken är att man ses och har det mysigt tillsammans.

Det är faktiskt något jag ofta förespråkar - enkelheten, just när man ska träffa vänner och familj. Ibland har man en tendens att krångla till det med avancerad mat, städning eller annat som gör att det blir ett hinder för att ses. Mycket dumt. Nej, fram för att sänka kraven och att köra på enkelhet istället, så att man faktiskt får till den där träffen. Vill man fixa och dona och laga massor av mat så ska man såklart göra det! :)

När jag såg de här pepparsticksen på IKEAs blogg Livet Hemma så fastnade jag direkt för dem. Det finns ett recept där som man kan använda, men för att slå ett slag för enkelheten så tycker jag att man kan köpa färdig deg. Superlätt att kavla eller trycka ut till långa sticks. Ett kul och annorlunda sätt att servera pepparkakor på!



5 kommentarer:

Helens Universum sa...

Kul idé med sticks. Ser genast framför mig hur lätt det blir att doppa dem i ädelost-blandning!
Ha det gott!
Kram Helen

STYLIZIMO sa...

Ja, det er mye "mys" om dagen - herlig!

Tusen takk for utrolig hyggelige ord inne hos meg. Så koselig det er å høre at du liker min blogg :)

Juleklem
Nina

Björn sa...

Ska du gå och kolla på den salta lucian imorgon? Hon får kanske sällskap av stallegrenen.

P

Maria sa...

Jag håller med dig. Vad sött att bjuda på pepparsticks istället. Apar nog efter =) Tack för tipset!

Birgit sa...

Kloka ord! Man kan aldrig mysa för mkt :)