14 december 2012

Lussetjej och lussebulle

I söndags blev det lussebak och 
igår var det lussefirande!


Vilka mysiga dagar vi har! Det är fullt upp på jobbet och mycket annat som skall hinnas med, men det är ändå så mysigt. Mysigt att skapa julmys för både mig själv och tjejerna. Mysigt att skapa förväntningar och överraskningar. Vill verkligen skapa julstämning så som jag upplevde julen när jag var liten!

Vi bakade supergoda lussebullar och pepparkakor i söndags. Ett riktigt mysigt bak blev det! Johanna mjölar och knådar. Hon fixar med pepparkakor och är sådär härligt befriad över hur saker och ting "ska" vara. Jossan däremot gillar inte att bli kladdig och hon är så stor nu att hon gärna vill att bullar och kakor ska vara fina, perfekta. Känner såå igen mig själv! Arg blir hon när pepparkakorna inte alls vill flyttas från bakbordet till plåten utan att bli alldeles sneda och vinda. Vi har en pepparkaksform som ser ut som en häst och det är mycket svårt att få benen att hänga med från bakbord till plåt. Jossan blev rätt irriterad på detta, medan Johanna skar av benen direkt på bakbordet med en kniv. "Äsch, den kommer ju ändå att tappa dem!" :)


Igår var det luciadags på dagis. Johanna har övat och övat och kunde sin lilla vers som hon skulle läsa med sina kompisar alldeles perfekt. Hon har gått och sjungit "Salta Lucia" och "Staffan var en stallegren" och en massa annat. Men när hon stod där inför alla föräldrar, syskon och mor- och farföräldrar så sa hon inte en knyst.... Inte så lätt. Men de var så duktiga, sjöng och sa verser. Och - de stod kvar allihop fast det var så stor publik och i slutet så blixtrade fotoblixtarna som om de vore värsta Hollywoodstjärnorna!

Jossan och fem av hennes kompisar var också där och tittade. Så goa tjejer! De var bara där för att kolla in lillsyrran. De kramade henne och sa att hon var såå duktig. De fotograferade henne och sen stannade de och fikade tillsammans med henne. Goa, härliga tjejer!!

Har tyvärr inget fint foto på Jossan eftersom det är hon som varit bakom kameran på alla fina foton i detta inlägg! Hon är inte heller så förtjust i att vara med på foto i bloggen längre...

En liten fundersam tärna....
 
(Alla fina foton är tagna av Josefine 12 år.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken ursöt tärna : ) åhhh så fina lussekatter mums! kramar från en hes : / Sofia i Hjo

ANNETTE sa...

Så mysigt det ser ut, och en sådan söt liten bagerska och tärna!
Jag känner igen Kanel & cayenne, var ligger butiken?
Kul att hitta hit!
Ha en mysig helg!
Annette

Anonym sa...

Vad funderar tärnan på? Det skulle vara roligt att veta.Så fina bilder Josefine tagit. Riktigt proffsiga.
Gullebarnen!
Mormor Lotta