29 december 2012

Äppellådor

Mina äppellådor - ett riktigt fynd!

Här är mina äpplelådor med på marknad tillsammans med mig och Nellie.

För ungefär sex sedan köpte jag sju äppellådor på en handelsträdgård som ligger några mil från där jag bor. Jag blev helt kär i dem då och plockade på mig tre stycken som jag tog med mig till kassan, bara för att få reda på att de inte var till salu utan användes i skyltningen. Men, till slut fick jag köpa dem för en struntsumma. Jag körde dit igen dagen efter och köpte ytterligare fyra, de sista de hade just då, för samma struntsumma. Har sett nu efteråt att de säljer dem för ungefär fyra gånger så mycket som jag fick köpa dem för! Tror inte de insåg då vilken guldgruva de hade! Då, när jag köpte dem så var det inte så hypat med äppellådor som det är idag. Nu däremot så är det ju något man ser titt som tätt i inredningsmagasin och bloggar.

Jag har hela tiden haft mina i uterummet längs en vägg med blommor och annat på. Jag tog in tre stycken i hallen för ett halvår sedan och där står de på högkant tätt ihop och bildar ett sideboard. Är dock sugen på att ta in de andra också, för där ute i uterummet gör de ingen glad just nu.

Hittade lite inspiration på nätet, det finns mycket fint man kan göra med äppellådor!


Det här blev jag supersugen på! Så enkelt och snyggt. Här har de lagt en betongskiva på två lådor, men det fungerar ju lika bra med en träskiva. Min vän Johanna har gjort ett liknande och det är supersnyggt!


Det här är ju också superläckert tycker jag!


Enkelt och snyggt som sängbord! Här har man satt hjul på.

Och så det allra enklaste, att faktiskt bara ställa lådan på golvet som den är och ha den till förvaring. 

Idag går jag i inredningstankar och längtar, längtar, längtar tills jag har mitt eget boende!

(Alla bilder från Pinterest.)



3 kommentarer:

smile sa...

Ursnyggt!

Det där med att priserna gått upp har man märkt. Jag vet inte hur många somrar jag stått och fingrat på såna utanför Kiviks outlet, som jag just nu glömt namnet på. Då, första somrarna, kostade de inte många tior. Nu är de uppe över hundralappen, om inte mer. Jag har fortfarande inte köpt nån...

Men å andra sidan vet jag inte riktigt var jag skulle ställa dem.

Ha det gott!

Nellie - the Flying Hippo sa...

Ja de fina lådorna har redan gjort rätt för sig. Klart du ska ta in dem! Hmm, jag har mina misstankar gällande nyårslöftet ditt men jag är ändå nyfiken. Kram

Sofia - Sofias Inredning sa...

Jag älskar också äppellådor! Snygga och praktiska eftersom man kan ställa och placera dem på så många olika sätt. Jättesnyggt att göra som en stor hylla som på bilden ovan!