31 oktober 2012

Tufft nu

Nu är den här - hösten.
Med allt vad det innebär
Inte min tid på året. 
Tufft med träningsmotivationen.

Bild: Pinterest

Nu är jag inne på min elfte träningsvecka. Hittills har jag varit väldigt duktig och bara
missat ett enda pass. Jag tränar 4 gånger i veckan och det blir två löppass och två styrketräningspass, ett för benen och ett för core. Löppassen är lite olika, ibland är det ”bara” springa en viss sträcka och ibland är det mer av intervaller eller nåt annat.

För er som har missat det, så kämpar jag på med att försöka hitta tillbaka till en kontinuerlig träning. En träning som är en naturlig del av min vardag. För att göra detta och för att kunna hålla löpträningen levande under höst och vinter (vilket jag aldrig har klarat tidigare), så har jag tagit hjälp av min syster. Här kan ni läsa mer om det.

Träningen går bra. Jag har ju mitt mål att springa 5km under 25 minuter i maj, på Vårruset. Just nu är mitt pers 27:55 och på lördag är det dags att försöka slå det. Jag tycker att jag blivit starkare och jag klarar både löpningen och styrketräningen bättre nu än när jag började för tio veckor sen. Motivationen har det inte heller varit några problem med, däremot så börjar det ta emot nu. Men det är hösten, mörkret och kylan som börjar påverka mig. Jag är en sommartjej. Jag älskar sol och värme, avskyr kyla. Jag påverkas supermycket av vädret.

Men, om jag lyckas hålla liv i löpträningen hela vintern, så innebär det att jag klarat av något som jag aldrig gjort förut! Ensam, vet jag inte om jag klarat det, men med hjälp av min syster så känns det som om det kommer att gå vägen. Hur det ska gå med de där 25 minutrarna återstår att se....just nu är jag koncentrerad på i övermorgon, då jag ska slå pers med minst 15 sekunder för att följa min plan!

Idag stod det löpning på schemat och eftersom jag skulle träffa en kompis efter jobbet, så fick det bli en runda på morgonen för att inte spräcka planen. Usch och fy, vad jobbigt det var att komma upp och ut! Det är i alla fall ljusare på morgonen nu, så det funkade att springa. Jag var så frusen och jag tog på mig alldeles för mycket kläder. Men nöjd var jag, när jag väl kom hem igen och kunde ”regga” min träning i Funbeat!

Är ni fler som använder Funbeat? Man kan ju vara ”kompisar” även där, vill ni så kan ni söka upp mig. Alla sätt att motivera sig är bra!

Kram på er!




Bild: Pinterest

6 kommentarer:

Anonym sa...

heja dig tjejen du är så duktig : ) Klart du kommer att slå ditt rekord jag tror med 30 sek minst : ) kram Från Hjo Sofia såg du att du fått en award hos mig : )

Anonym sa...

Vad kul att du blev glad finis : )

Jag sprang 55 minuter på milen 1997 då jag sprang midnattsloppet. Då tyckte jag det var en bra tid 1997 var jag 22 år. Lite kul att jag är snabbare nu vid 37 än vid 22. Vi kvinnor blir bara bättre med åren ; ) stor kram du är så duktig med träningen keep up the good work : )

Mrs Lollipop sa...

hejja hejja! =) ska t mig ut i morgon jag med, i friska luften. men man ska aldrig säga : jag börjar imorgon, så nu blir det plankan! tack för inspirationen! =)
kram.

Birgit sa...

BRA JOBBAT!! Det här kommer du att fixa!! 11 veckor, det är ju jättebra!!! Nu blev jag riktigt peppad, idag blir det träning!! Och du, dom där 25 minutrarna kommer du att slå med råge!! Vårruset är väl i maj?? Bara ut och "slåss" mot mörkret!! HEJA HEJA! Kram

Kim sa...

Vet du vad tricket är? Riktigt bra vinterlöpningsutrustning! Tur att du snart fyller år och att det snart är jul! :)

Jennica... sa...

Tack för alla gulliga kommentarer! Ni hjälper mig, ska ni veta!
Kram på er!