23 september 2012

Jag klarade det!

Jippi!
I did it!
Nytt pers på 5 km!


Ojojoj! vad nervös jag var! Detta var långt ifrån det första motionslopp jag har sprungit, men jag har aldrig känt någon press på att fixa en viss tid förr. Jag har i och för sig alltid sprungit med målet att slå rekord från föregående år, men det kändes annorlunda i år. Nu hade jag ett mål. Jag visste vilken tid jag borde sluta på och vilka km-tider jag skulle göra för att fixa det. Jag har ju dessutom stuckit ut hakan och berättat det för "hela världen"!

Och jag förberedde mig så väl jag kunde. Åt bra frukost, drack mycket. Väl på plats gick jag på toa en himla massa gånger, eftersom jag alltid blir nödig när jag springer! Jag värmde upp ordentligt, på inrådan från min coach (dvs min syster, som skickade pepp-sms från New York!). Allt kändes bra.

Jag gjorde som min mamma lärde mig för ungefär 20 år sedan, dvs ställde mig först på startlinjen! Bland alla proffs. Så slipper man all trängsel. Man får då i och för sig tänka bort alla som rusar förbi en i början och inte bli nedslagen över det. Givetvis så strulade Runkeeper appen, jag fick aldrig kontakt med GPS'en, så lätt irriterad fick jag strunta i den. Istället satte jag på den vanliga tidtagaren i mobilen och stack iväg med Rihannas "You´re the only girl in the world" i öronen och kände mig stark! Gick ut rätt tufft och när jag passerade 2 km och tittade på min mobil och den visade att jag sprungit i 14,5 minut kände jag mig rätt nerslagen! Jag hade km-tiderna uppskrivna i handen och jag skulle egentligen passera 2 km på 11:36 för att fixa min måltid. 14,5 minut! Vad hände?! Bestämde mig för att strunta försöka förstå vad som gått fel och strula med mobilen, och bara mala på i det tempot jag låg i. Jag kände ju själv att jag sprang så snabbt jag kunde och nästan lite snabbare än det. Runt 4 km var jag dödstrött och undrade hur i hela friden detta skulle gå, men jag kämpade på. 

På upploppet spurtade jag allt jag kunde och stönade högt, jag måste sett mycket rolig ut! Försökte stänga av min tidtagare vid målgång, men det visade sig att den redan stängt av sig själv. Föll ihop i en hög och var helt slut! Och irriterad över att jag inte visste vilken tid jag fått. Men var helt övertygad om att jag gjort en skittid och var intställd på att bli besviken. Men min gulliga pappa står där och tittar på sin armbandsklocka och säger att "det gick ju jättebra"!! "Det måste varit mellan 27-28 minuter någonting!" Kunde det vara sant?!

Jodå - 27:55 - så ser mitt nya pers ut!! :)

Tack Nellie för armbandet jag fick som skulle ge mig energi och styrka, det gjorde det!

Tack Kimman för min träning so far, och för gulligt sms precis innan start!!

Och TACK gulliga mamma och pappa som var och hejade på mig! De var så gulliga och dök upp på fler ställen, såg glada ut och hejade! Helt underbart!!

Strax innan 2 km, fortfarande pigg!

4 km och väldigt trött.

Fullkomligt slut efter målgång.

Min gulliga mamma som hejade så bra på mig, tillsammans med pappa som också var fotograf!


13 kommentarer:

Hemma på Ekbacken sa...

Grattis vad kul och vilken toppentid. Bra gjort.
Kram Linda

Kim sa...

Bästa adepten!! Heja heja från en stolt coach!

J, P, C och A sa...

Bra gjort Jennica!! Kram !

Tina sa...

Sjuttsingen, bra jobbat!!
Jag var uppe i 6 km varannan dag innan jag blev sjuk. Nu känns det som om jag behöver lära mig krypa igen, hehe!
Så lik du är din mamma..

Måndagskram

Tina sa...

Sjuttsingen, bra jobbat!!
Jag var uppe i 6 km varannan dag innan jag blev sjuk. Nu känns det som om jag behöver lära mig krypa igen, hehe!
Så lik du är din mamma..

Måndagskram

Birgit sa...

Härligt!! Bra gjort!! Och du, ibland får man skippa tekniken o bara köra på ;) Kul!! Bara att fortsätta med träningen då. You go, girl!! Stor kram :)

Johanna Stålros sa...

IMPONERANDE!!!!!! du är grym vännen. Kramar

Min plats i solen sa...

Wow! Grattis till en fantastisk prestation. Vad grym du är! Heja dig! :)

Kram Lotta

Anonym sa...

Bra jobbat finis wow härligt med nytt personligt rekord : ) en skön känsla. Mysigt att tjejerna är hemma igen : ) kram Sofia

**Sanna** sa...

Grattis till en toppentid! Himla bra gjort! :)

Jessica sa...

Du är så himla vacker du, och duktig!

Sofia - Sofias Inredning sa...

Vad duktig du är, och vilken bra tid du fick till! :) Bra gjort! :) kram

Krannina sa...

Oj, vad snabbt :-)

Jag var oxå med - första gången jag sprang ett lopp!