09 augusti 2012

Eat Pray Love

Vilken underbar film!

Igår hade jag filmkväll och såg
"Eat Pray Love" med Julia Roberts.


Filmen är baserad på en verklig historia, vilket gör den ännu mer speciell än vad den redan är! Jag tyckte mycket om den och kanske lite extra eftersom jag själv genomgår en separation just nu.

Filmen handlar om Elizabeth Gilbert (Liz) som bor i New York, är författare och som befinner sig i ett olyckligt äktenskap. Eller rättare sagt, hon är olycklig. Hon beslutar sig för att lämna sin man och ansöker om skilsmässa. Ganska snart efter separationen från sin man träffar hon David och blir förälskad. Han är yngre än hon och otroligt charmig. Hon mår bra i detta förhållande till en början, men inser efter ett tag att hon egentligen inte alls mår bra. 

Till slut bestämmer hon sig för att 'försvinna' ett år. Hon ger sig ut på sitt livs resa, som börjar i Rom, fortsätter till Indien och avslutas på Bali. I Rom träffar hon flera underbara italienare som hon blir vän med och hon lär sig italienska. Hon äter massor med god mat och efter 4 månader där, så tror hon att hon mår rätt bra.

Sedan kommer hon till Indien och bor på ett sk ashram. Där mediterar hon och försöker hitta sitt inre lugn och förmågan att förlåta sig själv. Hon blir till en början helt knäckt när hon inser att hon inte alls mår bra, som hon trott när hon lämnade Rom. Hon mår riktigt dåligt. Även här får hon vänner och hon har många bra samtal med dem. Efter ytterligare 4 månader så beger hon sig till sin sista destinaion på sin resa, Bali. Här träffar hon medicinmannen Ketut och spenderar mycket tid med honom. Hon mediterar, hon upptäcker Bali, hon samtalar med Ketut och så mediterar hon lite till. Här lär hon också känna nya människor och alla bidrar de till hennes inre resa.

Här träffar hon även Felipe, en brasiliansk man som bor på ön. De blir vänner och så småningom även förälskade. Deras relation är inte helt smärtfri, båda bär på sina historier och har sina 'sår', men filmen avslutas med att de blir ett par.

En helt underbar film! Jag tycker mycket om Julia Roberts och det går ju inte att komma undan att det var lätt för mig att dra paralleller till mitt eget liv, med tanke på min egen separation. Många tankar väcktes. Tänk att bara kunna resa iväg sådär, ett helt år, bara för att "hitta sig själv". Inte aktuellt för mig, jag har mina små darlings här som jag inte skulle lämna för allt i världen. Men det är en spännande tanke. 

Collage: Jennica

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för filmtipset : ) kramar Sofia

Birgit sa...

Den ÄR underbar!! Håller med!! Kram

Hemma på Ekbacken sa...

Tack för tipset! Det blir nog en dator i sängen ikväll så får mannen och min lillebror se på sina filmer (som sällan roar mig)

Önskar dig en skön fredag.
Kram

Tina sa...

Jag har inte sett filmen, måste göra det!

Ha en fin kväll o kram!