14 juli 2012

En riktigt bra dag

Go kväll!

Har precis sett en underbar film - "A good year" 
med Russel Crowe. En riktig Jennica-film - romantik, 
vackra miljöer, vänskap, livet...
Rekommenderar den verkligen!


För övrigt har det varit en riktigt bra dag! Faktiskt en av de första helgerna som jag är själv hemma, utan något inbokat, sedan separationen. Det kändes först lite ovant, nästan lite stressande eftersom tankar på allt jag vill göra, borde göra och så vidare spann loss i huvudet... Men efter ett tag så tänkte jag efter...här är jag, helt själv, varför stressa? Det bästa av allt är väl bara att känna att jag faktiskt kan göra saker i mitt tempo, utan stress?!

Så, idag hade jag en supermysig morgon och förmiddag med mina tjejer. Jossan firade sin 12-års dag i efterskott med sina kompisar här igår, de sov över och hade filmkväll i biorummet. Så, i går hade jag fem härliga 12 åringar här, samt en underbar 3-åring! Hela huset fullt av tjejer! Och tillsammans med alla dessa tjejer inledde jag min dag, en bättre start får man leta efter!

Sedan har dagen liksom bara rullat på. Jag har ägnat en massa tid åt att boka en resa till Stockholm om ett par veckor, ska upp och träffa en av mina bästa vänner. Det ska bli superkul! Det var lite trixigt att boka resa, hitta passande avgångar på tåg och flyg och sådär. Men nu är det fixat!

Sedan har jag följt min systers framfart på Stockholms Jubileumsmarathon! När min syster gör någonting, så gör hon det till 100%, minst, och lämnar inga detaljer åt slumpen. Så, hon hade gjort upp ett digert träningsschema för att klara sitt första marathon. Men, i vintras drabbades hon av löparknä och kunde inte följa sitt träningsschema. Sakta men säkert fick hon istället försöka bygga upp sitt knä och komma i så pass form att hon kunde springa överhuvudtaget. Trots detta så fixar hon dagens marathon på 4 timmar och 11 minuter!! Jag är så grymt imponerad!!

Jag har också tränat, gått powerwalk varvat med jogging i 1 timme och 10 minuter....vilket känns ganska patetiskt i sammanhanget! Men men, jag är nöjd ändå. Känner av det i höften just nu, men hoppas att det ändå ska vara ok i morgon. Jag vill ju komma igång med träningen nu, så trött på min krånglande höft!

Och nu ikväll har jag alltså sett en supermysig film! Käkat middag framför filmen. Druckit rosévin och ätit popcorn. Himla mysigt! Planen för kvällen var från början att gå ut med en kompis och dricka drinkar och dansa natten lång....men det blev inte så. Jag var väldigt sugen på att gå ut, det var ett tag sedan. Men med facit i hand, så är jag väldigt nöjd med min kväll!

7 kommentarer:

Hemma på Ekbacken sa...

Vilken härlig dag du verkar haft. Jättemysigt!
Kul med en stockholmsresa, får du tråkigt ;-) får du höra av dig. Vore kul med en blogg träff.
Kram Linda

Johanna Stålros sa...

Åhh det är ju jag det;) hihi såååå kul att du ska komma vännen. Kramar

Kim sa...

Jag tycker att du också är jätteduktig, det var ju verkligen en lång jogg/powerwalk! Och tack för att du skriver så gulligt! :)

En och annan dag sa...

Härlig dag!!
Tack för filmtipset. Låter som en typisk jagfilm. Är den ny?

mina finaste. sa...

Ser ut att vara en film helt i min smak med! Älskar sådana där romantiskt fina feel-good-filmer. Kram

mina finaste. sa...

Förresten...jodå, nu på sommaren är jag en del nere i Helsingborstrakten. Sambons föräldrar bor i Åstorp och har sommarstuga i Farhult så vi rör oss lite i det området. När jag läste var du bor (ungefär :D) tänkte jag vara att åh, så fint att alltid ha den vackra naturen inpå knuten. Kram

Birgit sa...

Jag säger bara Russel Crowe... mer behöver man inte ;)