30 augusti 2011

Nöjd!









Ikväll har jag sprungit iForm loppet - 5km - i Malmö tillsammans med min syster, Lina, Nellie och Nellies mamma. Och jag slog pers igen! Denna gången blev det 29 minuter blankt, och jag är såå nöjd! Som jag skrev sist.....ett litet steg för mänskligheten, men ett stort för mig! :)

Alla var nöjda med sina tider, min syster slog också pers (fast på milen) och Nellie sprang på en jättebra tid, gravid som hon är! :)

Vi var anmälda som ett lag och då får man ju picknickkorg, tyvärr kunde vi inte sitta ute och äta denna eftersom det regnade och blev ganska så kallt, så vi åkte hem till Kim och Lina istället och åt där. Det blev supermysigt!

Så, nu är det en nöjd och trött tjej som sitter här hemma!

29 augusti 2011

Inget nytt under solen

Nä....inga fantastiska saker hände denna måndag. Fullt upp på jobbet, dock lite frustrerande som vanligt. Hektiskt hemma med matlagning, läxläsning och läggande av barn. Också lite frustrerande som vanligt, eftersom jag helst av allt bara velat gosa med mina sötnosar i soffan och inte tjatat om mat, läxor, bad och sömn... Men men, de verkar tycka om mig ändå! ;)

Nu har jag bloggat lite på Kanel & Cayenne, vi sköter bloggen och Facebook varannan vecka jag och Nellie. Kul! Hoppas att ni tittar in där också! Ibland kryper det riktigt i kroppen på mig av längtan efter att kunna ägna K&C mer tid, mer tid i piggt tillstånd och inte bara sent på kvällen då jag är trött. En dag....en dag...

Just nu sitter jag här och lyssnar till vinden som viner runt husknutarna...riktig höstkänsla. Nu är det nog lika bra att lägga ner alla tankar på sommaren, fast det är faktiskt två dagar kvar av augusti som är en sommarmånad. Så det så! Men med denna blåst och regnet som smattrar mot rutorna, mina raggsockar på fötterna och min tekopp som står framför mig så känns det allt annat än sommar kan jag säga!

I morgon är det är dags för iForm loppet! Jag springer tillsammans med min syster, Lina, Nellie och Nellies mamma Eva. Vi springer alla 5 km utom min syster som tar sig an milen. Ska bli riktigt skoj och snälla - håll alla tummar ni har i morgon kväll för fint väder! I alla fall uppehåll....vi ska ju picknicka! :)

KRAM på er allihop!

28 augusti 2011

Grattis Lina!

Bättre sent än aldrig :) - stora GRATTISKRAMAR till finaste Lina idag! Vi hade supermysigt på ditt kalas och oj! vad goda kakor, kladdmuffins och tårtor ni hade bakat. Hoppas att du hade en mysig kväll också.

KRAM & GRATTIS!


Äntligen!

Jihaaaa! Idag uppnådde jag ett efterlängtat mål. Jag sprang 5km under en halvtimme! Visserligen med bara två sekunders marginal - 29:58 - men ändå! Sjukt nöjd, av många anledningar! Heja mig! :)

Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort för mig! Ingen märkvärdig tid, men den har varit lite småmagisk för mig. Nu känner jag verkligen fortsatt motivation att fortsätta träna!


Besök hos Enkla Ting

Idag har jag, Johanna och Nellie varit och besökt Enkla Ting som ligger mitt ute på landet, några mil från där jag bor. Kajsa har byggt upp en helt underbart mysig miljö i sin butik med café, som ligger i anslutning till hennes hem. Det blev en riktig helhetsupplevelse, då även boningshuset, trädgården och den intill liggande frukt- och grönsaksodlingen alla gick i samma fina, genuina stil.

Denna helgen var det dessutom loppis i ladan som ligger precis brevid butiken! Där fanns gamla fina möbler, burkar, krukor, skålar.....jaa, en massa grejor. Jag hittade en gammal röd kakburk från Mazetti med vita stjärnor på och som den burkfantast jag är så fick den följa med hem för det blygsamma priset av 25 kronor!

Vi passade också på att fika när vi var det där och det blev ljuvligt god äpplekaka med vaniljsås och kaffe. Även cafét var superfint och en upplevelse med mycket att titta på. Och för att inte tala om toaletten! Det är inte varje dag man går in på en toalett som är så fin att man måste fotografera! :)

Jag och Nellie blev stormförtjusta i hela stället och även om vi inte har exakt samma stil som Kajsa, så kände vi att såhär - det är såhär vi ska ha det! Och det går ju! Uppenbarligen! Det vill säga att ha en butik mitt ute på landet, som gör att människor vallfärdar dit (för det var massor med folk där!) enbart för den mysiga atmosfären och de fina sakerna. Det var mycket inspirerande!

Åhhh, vad jag VILL! :)












27 augusti 2011

Medelhavsväder?!

Man har kunnat läsa om att det skulle bli riktigt Medelhavsväder i helgen. Jag har sett fram emot en sista sommarhelg, kanske fixa lite i trädgården men mest av allt bara mysa och njuta. Nu vet jag ju att man inte kan lita på det där vädret, det har jag ju lärt mig under den här sommaren men eftersom det var så varmt igår så bådade det gott.

Då blir man ju lite.....ska vi säga, förvånad.....när jag väcks av världens oväder klockan 6 i morse! Det blixtrade och åskade så hela huset skakade och som det regnade, det bara vräkte ner! Just då kändes det där Medelhavsvädret långt borta. Fast å andra sidan så kan det ju komma sådana åskväder med ösregn även vid Medelhavet....så det kanske var sådant väder man menade?!

Men nu, några timmar senare så har ovädret dragit bort och solen försöker kämpa sig igenom molnen. Och det är vamt ute, så det ska nog bli en fin helg i alla fall!

Senare idag ska jag och Johanna på Loppis hos Enkla Ting, tillsammans med Nellie! Det ser jag mycket fram emot!

25 augusti 2011

Fina drömmar

Godnatt bloggisar och sov så gott! Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma fina drömmar! :)


Inspirerande träningsblogg sökes

Känner ni till någon inspirerande och peppande träningsblogg som ni kan rekommendera? Och då menar jag inte en blogg som är skriven av en person som tränar inför ett marathon, som tränar löppass om 3 mil per gång, som äter supersunt hela tiden helt naturligt, som aldrig tar ett glas vin och som har världens bästa karaktär och skyr godis som pesten.

Nej, jag menar en träningsblogg som jag mer kan identifiera mig med. Gärna någon som kommit lite längre än jag, så att jag har något att sträva efter, men som jag ändå kan känna igen mig i. För inte kan det väl bara vara jag som kämpar med att få in träningen i min vardag och familjelogistiken, som kämpar med motivation och dålig karaktär, som älskar god mat, ett glas gott vin och choklad och glass? Inte kan det väl bara vara jag som kämpar med att klara att springa 5km under 30 minuter? Som behöver skygglappar när man går förbi godishyllan på ICA Maxi? Som i och för sig tycker mycket om även nyttig mat, frukt och grönt men som ibland bara vill frossa i feta såser och pommes frites?

Nog för att jag gärna vill tro att jag är speciell, men så speciell är jag nog inte. :)

Så - känner ni till någon bra träningsblogg som ni tror att jag hade gillat så är jag tacksam för tips!

Sådärja!


Skit också....

...kom inte ut. Men om jag inte springer ikväll så har ni min tillåtelse att håna mig offentligt!

24 augusti 2011

Bättre dag idag

Tack för gulliga kommentarer om mitt förra inlägg! Det var verkligen ingen bra dag igår. Ni vet, har det börjat gå fel, så fortsätter det och sedan går det mesta som kan gå fel, fel! Men men, idag blev en bättre dag. Fortfarande rätt trött på vissa saker på jobbet, men det tog inte lika hårt idag. Jag har så många underbara kollegor som förgyller dagarna och det gör mig så glad!

Annars så tycker jag mest att tiden går så fort just nu! Framför allt kvällarna. Har fortfarande inte riktigt kommit in i rutinerna, inte riktigt hittat rätt ännu men vi är på god väg. Just nu är det min träning som blivit lite lidande och jag vet ju precis hur det är, det är samma sak varje år. När sommarsemestern är över och vardagen sätter igång, så tappar jag bort min träning. Men, jag har bestämt mig för att detta inte ska hända i år! Så, tanken var att jag skulle gett mig ut och sprungit ikväll....men jag hann inte. När alla vanliga bestyr med matlagning, äta middag, plocka undan, hämta Jossan på gymnastiken, lägga barn, prata med barn och så vidare, då hade klockan blivit mycket och det var becksvart ute. Så, nu ska jag göra mitt bästa för att komma upp i morgon bitti och springa....vad säger ni? Tror ni på det? Hmmm, jag vet inte riktigt själv faktiskt. Men men, nu har jag skrivit det här och kanske ökar det pressen! :)

Nu ska jag kasta mig i säng och sova minst fem kvart i timmen!
God natt bloggisar!


23 augusti 2011

Kass dag, mysig kväll!

När jag vaknade i morse så tänkte jag för mig själv, att det här skulle bli en bra dag! Jag riktigt kände att nu är det dags att verkligen ta tag i saker och ting. Ingenting händer om jag inte själv gör något åt det. Jag riktigt kände att idag ska jag vara energisk, få massor gjort på jobbet, säga vad jag tycker, stryka på alla mina att-göra-listor - både jobblistor och de privata. Jag kände mig på 'G' när jag körde till jobbet och njöt av kaffe i min termosmugg och med cd-boken som jag lyssnar på.

Men, jag hinner bara öppna min mail och där ligger ett mail som inleder en riktigt kass dag! Blir irriterad och denna irritation tar över hela dagen, och fler saker gör att jag blir bara mer och mer irriterad. Inget blir som jag vill, jag tappar all energi och motivation och kände att jag kan inte jobba med det här, det går bara inte. Satt till och med och kikade efter nytt jobb....

Men så avslutades dagen med att vi körde hem till Jens föräldrar efter jobbet. Svärmor fyllde år i söndags och det firades idag tillsammans med Jens syster med familj, en fantastiskt god fiskgryta och den ljuvliga hallontårtan som Lotta är expert på! Det blev en härlig kväll med massor av skratt, prat och en skön kvällspromenad. Barnen lekte och det goda humöret återvände.

Men hur jag ska kunna vakna i morgon med samma optimism som idag vet jag inte....

Nu är det dags för sängen - natti natt!

22 augusti 2011

Måndag igen

Ja då var det måndag igen! Fast nu är det nästan tisdag.... :)
Dagarna springer förbi, speciellt nu när skola och dagis har börjat. Ja, och jobbet också såklart! Vi är inte riktigt inne i rutinerna ännu, har inte riktigt hittat rätt än men det kommer. Har fortfarande svårt att komma i säng på kvällen och därmed svårt att komma upp på morgonen. Men där försöker jag verkligen skärpa mig, för om det är något som är viktigt för mig så är det att tjejerna får bra morgonar, att de slipper stressa och börja dagen helt fel. Det kämpar jag med varje dag!

Men sen är det ju det där med gympakassar som ska packas, tider för aktiviteter, lunchlåda och middagsmat....där är jag inte riktigt på 'G' än, men det kommer. Jag skriver listor och försöker bocka av varje dag, försöker organisera mitt liv och jodå...det går rätt bra. Men det är mycket som ska få plats, många som skall tas om hand och alla ska få sin tid. Och så ska jag ju få tid till mig själv och det som är viktigt för mig. Och förutom tjejerna och Jens, som ju står överst på listan, så kommer ju Kanel & Cayenne och så träningen. Jag vill absolut inte tappa bort träningen nu när jag kommit igång! Fast vet ni...jag hade tänkt springa ikväll men helt plötsligt när klockan är nio så kommer jag på det....jag hade helt glömt bort det!! Men då var det redan mörkt ute och det kändes inte så aktuellt! Knas...

Men men, nu är det dags att hoppa i säng! Ville bara titta in och säga 'hej'! Och även om jag varit dålig på att hälsa på hos er andra och skriva en hälsning, så betyder det inte att jag inte bryr mig. Har som sagt bara inte riktigt hittat rätt i vardagsrutinerna ännu! :)

Kram Jennica


21 augusti 2011

Lite om Formland...

...kan man läsa här!





























Nu ska jag stupa i säng!
Kram Jennica

Grattis Lotta!

Grattis på födelsedagen kära svärmor! Jag förstod att du hade haft en mysig dag, vi ses på tisdag!

KRAM!  


20 augusti 2011

Gästredaktörer hos Yourlife

Under sommaren har tidningen Yourlife haft gästredaktörer på sin webbtidning, och Kanel & Cayenne lämnade in ett bidrag. Igår kunde man läsa det - titta här!





19 augusti 2011

Huuu....

.....vad det blåser! Vinden viner runt huset! Ska snart krypa ner i sängen och lyssna till vinden och förhoppningsvis somna fort. I morgon kör jag och Nellie till Formland mässan i Danmark, vi ska stanna hela helgen. Det ska bli så himla kul! Jag hoppas på massor av inspiration och energi!

Ikväll blev det en konstig kväll, med för sen middag och en massa saker som skulle hinnas med. Men jag tog mig tid att springa även om det spädde på att middagen blev sen, men det kändes bra ändå. Nöjd över att jag hittills lyckats hålla liv i löpningen. Har hunnit mysa en stund med Jossan också, packat, tvättat, förberett matsäck.....en sen dusch och nu i säng alltså.

Natti natt bloggisar!

Dagens outfit



Johanna tyckte att det var lämpligt att ha solglasögon idag! :)
(Dålig bildkvalitet, jag vet....)

18 augusti 2011

Klokt



Hittade denna bilden på en kompis Facebooksida, hon i sin tur hade hittat det på Pernilla Wahlgrens blogg! Läs och begrunda, mycket klokt tycker jag!

Ha en fortsatt mysig kväll, jag tänkte komma i säng i bra tid tänkte jag. Ligga och läsa lite.
Kram på er!

17 augusti 2011

Packar ordrar

Sitter och packar ordrar för Kanel & Cayenne. Det är en sällsam lycka att få göra detta.... :)


Fina vännen Johanna

Jag har en vän som heter Johanna. Hon är gift med Jonas, som är vän till Jens. De bor i Stockholm och vi ses alldeles för sällan. Jag och Johanna har blivit riktigt goda vänner och vi kommer närmre varandra för varje gång vi ses. Och Jossan och Johanna älskar henne! :)

För ungefär ett halvår sedan började hon att blogga på sin fina blogg Njutbara Ting. Jag vet att vi i våras satt hemma hos henne och pratade om bloggen och hur hon skulle få läsare och sådär. Nu har det bara rasslat till och hon har hur många läsare som helst, och inte undra på. Hennes blogg är jättemysig och hon tar de finaste foton! Gå gärna in och kika! Det är förresten Jossan som har gjort hennes header!














Idag skriver Johanna om mig i sin blogg - titta här! Man kan ju inte bli annat än glad över så fina ord och över att ha en sån fin vän! Tack Johanna!

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin dag!
Kram från Jennica

16 augusti 2011

50.000!

Idag passerade jag 50.000 besökare på min blogg! TACK alla ni söta fina som läser min blogg! Och TACK till er som tar er tid att kommentera - det betyder mycket och jag blir så glad när jag får små meddelanden!


TACK & KRAM!!

Johanna bygger koja

Nu är det några dagar sedan, men jag tycker bilderna är så söta så jag lägger upp dem ändå! Jag byggde en liten koja till Johanna och hon var så nöjd och mös där inne med 'Apis' och 'Bä'! :) Hon älskar att leka fantasilekar och hittar på allt möjligt. Hon är sällan sig själv utan hon är 'mamma' eller någon annan, vi andra är heller aldrig oss själva utan vi byter identitet lite då och då. Jag är Jossan, Jossan är Johanna och Jens är jag till exempel. Högst förvirrande är det! Speciellt som vi aldrig riktigt vet när hon slutar leka och då tycker hon att vi är helt knasiga som fortsätter gå runt och kallar varandra för fel namn! :) Eller så fortsätter hon leka långt efter att vi har slutat..... Förvirrande som sagt! :)

Jens brukar säga att det är som att leva i en komedi! :)




15 augusti 2011

Nästan vardag igen

Ja, nu börjar det bli riktig vardag igen! Jag har börjat jobba, tjuvstartade ju i torsdags, men det kändes verkligen på riktigt idag. Johanna började på dagis idag också, allt hade gått bra. De hade bara varit tre barn idag, så det var ju en riktig mysig mjukstart för henne. Jossan börjar skolan på onsdag och sedan är allt igång. Det ska också bli spännande, 5:e klass....ny lärare och säkert en massa nya läxor och rutiner.

Kom ut och sprang idag efter jobbet. Skönt att jag lyckades få till det, tack vare snäll sambo. Det är inte lätt att få ihop vardagslogistiken. Det är nu det gäller att hålla i träningen, det är nu som jag brukar 'tappa'. Dels för att vädret blir sämre och det blir mörkare, men också för att det är svårt att få ihop logistiken med allas aktiviteter och önskemål. Sedan vill man ju gärna hålla lite rutiner med middag, läxläsning och sänggående också.

På tal om träning. Jag var och hejade på min syster i lördags som sprang Malmö halvmarathon! Jag blev så imponerad av henne, första gången hon sprang så långt och klarade det galant och på en bra tid dessutom. Jag stod ganska länge och tittade på alla som sprang förbi, jag stod en bit innan upploppet och såg de som kom först och sedan många många som kom efter. De som kommer allra först känns nästan omänskliga! De springer så snabbt fastän de sprungit 2 mil och de ser nästan oberörda ut. Men sedan blev jag så himla inspirerad (och imponerad) när jag såg alla 'vanliga' människor som också sprang, det kanske finns hopp även för mig! :)

Men stort GRATTIS till min kämpe till lillasyster som tog sig runt sin första halvmara på en lysande tid!


13 augusti 2011

Semestern är slut

Fast nu är det ju helg igen! :) Jag började jobba igen i torsdags och jag tycker verkligen att det fungerar super bra. Att börja jobba igen efter en lång semester på en torsdag innebär att man bara behöver jobba två dagar, sedan kan man vila upp sig igen innan allt kör igång på riktigt, vilket det gör på måndag! Nu fick jag två dagar att prata med mina fina arbetskamrater, gå runt och hälsa på folk, tömma mailboxen och försöka fräscha upp minnet med vad det egentligen var jag gjorde för fyra veckor sedan! :)

Semestern då? Ja, det är ju en fråga jag fått 'tusen' gånger de senaste två dagarna. 'Hur har du haft det på semestern?' 'Hur var din semester?' Och varje gång har jag svarat att jag självklart har haft en bra semester, det är ju underbart att vara ledig tillsammans med familjen. Men - det finns ju såklart ett men - vädret kunde ju ha varit bättre..... Men det har de allra flesta hållit med om, den här sommaren har verkligen inte varit så bra. I alla fall inte här nere i Skåne, jag har förstått att det varit bättre uppåt landet. Bara en dag på stranden har det blivit för min del, och jag som älskar att vara på stranden och sola och bada. Ok då....sola i alla fall! :)

Men men, nu är det slutjatat om vädret! Det har varit en bra semester och nu ser jag fram emot några fina dagar i augusti och september, och sedan en mysig höst! Vi gjorde ju faktiskt en massa mys under semestern också:


















Vi besökte hästarna från Jossan ridskola på deras sommarbete. Här är Jossan med sin älskling 'Karl Kantarell' som hon är skötare på på lördagar.

























Jossan fick ett nytt intresse och har fotograferat jättemycket hela sommaren. Mest hästar, föga förvånande! :) Hon har också blivit duktig på att redigera dem i photoshop och hon har pysslat mycket med det.



















I julklapp fick Josefine en kurs i kitesurfing under en dag. Trots mulet väder och regn, så höll hon på i vattnet en hel dag och slet och kämpade. Hon var superduktig och tyckte att det var jättekul! Det kommer hon säkert att göra fler gånger.

























Det gick riktigt bra och hon fick upp draken själv flera gånger. Hon åkte efter och ibland så var hon mer under vattnet än över, och ibland var hon högt över! :)



















Vi besökta Tropikariet i Helsingborg, som verkligen är värt ett besök. Här gick vi runt och såg en massa olika djur vilket hela familjen tyckte var kul och spännande!
























Här kunde man sticka upp huvudet och studera krokodiler på nära håll!




































Hajarna var spännande och akvariet är jättefint! Här blev vi sittande en lång stund.

























Jag och Jossan hade en härlig tjejdag då vi var och klippte oss, och sedan gick vi ut och åt! Det blev vår favoritrestaurang 'Pumphuset' i Borstahusen och så en kvällsglass i Barsebäckshamn i solnedgången. Vi hade det supermysigt!

























Vi hann även med ett besök på Tosselilla hela familjen tillsammans med Jossans bästa kompis. Detta besöket var Jossans födelsedagspresent till sin kompis. Vi fick en underbar dag och denna dagen sken solen och det var en riktig sommardag!





















Av Jossan såg vi inte mycket, hon roade sig själv med sin kompis hela dagen. Åkte en massa karuseller och badade i vattenlandet och en massa annat.

























Johanna åkte också 'hallusell'! :)


Så, en härlig semester har det trots allt varit! Jag har förutom ovan läst en del böcker, lekt mycket med Johanna och fått spendera mycket tid med Jossan, vi har grillat en massa god mat, vi har träffat en hel del vänner och familj och jag har kommit igång med träningen!

12 augusti 2011

Natti natt

Nu har jag varit på väg att skriva ett blogginlägg hur länge som helst! Jag sitter här i soffan invirad i en filt eftersom jag fryser. Jens och Johanna sover sedan länge, Jossan somnade för ett tag sedn. Själv är jag dödstrött och sitter och nickar till hela tiden. Så nä, det blir inget blogginlägg i dag! Ögonen går i kors, om de nu inte bara faller ner....

Dags att ge upp för idag och hoppa i säng!
Ses i morgon!

Nöjd!

Osmakligt

Hörde på radion att det blir Ashton Kutcher som tar över huvudrollen i "Two and a half men" efter Charlie Sheen. Han kommer att därmed ta över rollen som den bäst betalade skådespelaren på tv just nu, detta trots att han kommer att tjäna 3,2 miljoner mindre per avsnitt än Sheen. Ashton Kutcher kommer att tjäna 4,5 miljoner kronor per avsnitt och detta innebär att om han är med hela säsongen, dvs hösten, så kommer han att tjäna ungefär 100 miljoner kronor.

Jag brukar inte bry mig så mycket när jag hör sånt, men detta känns bara 'too much'. Jag hoppas att han tänker på Afrika...

10 augusti 2011

Kanel & Cayenne

Det har ju tillkommit lite nya läsare här, vilket jag tycker är så himla kul! Därför vill jag passa på att berätta om Kanel & Cayenne, det företag som jag driver tillsammans med min väninna Nellie.

För ett par år sedan så började funderingarna på att göra något helt annat att ta form. Att göra något som vi verkligen brinner för, något som vi mår bra av och som vi får energi av. Inte som vi nödvändigtvis kommer att bli stormrika på, men något som vi verkligen vill göra!

Kanel & Cayenne är en webbutik med noga utvalda produkter. En del är egendesignat och en del är inköpt från olika leverantörer. Vår grundtanke är att vi inte ska arbeta med större välkända leverantörer, av den enkla anledningen att dessa produkter kan man köpa på så många andra ställen. Vi vill kunna erbjuda något som känns speciellt och unikt. Vi arbetar helst med leverantörer från Sverige och Norden. Vi vill också att det ska vara något speciellt med varje produkt - att de bara finns i ett exemplar, att de är tillverkade av någon i vår närhet, att produkten har en fiffig lösning, att den är gjord av återvunnet material eller något annat speciellt. Det kan ju också vara så att den helt enkelt bara är speciellt fin! :)

Vi erbjuder också olika aktiviteter, som inspirationsföreläsningar, pysselkvällar, temakvällar, kurser och liknande. Ämnena är sådant som vi själva uppskattar och som vi vet att även andra gör, i våras hade vi två aktiviteter: hur man gör Vårfint i sin trädgård eller balkong och Dukning till sommarens fester. Båda blev väldigt uppskattade!

Den tredje delen av Kanel & Cayenne kallar vi för uppdrag. Detta innebär att vi ordnar dukning, dekoration, inbjudningar, tackkort och så vidare till olika typer av fester.  Denna del är inte så väl utvecklad ännu.

Som sagt, än så länge finns vi 'bara' på nätet och vi jobbar kvar på våra vanliga arbeten. Drömmen är att kunna arbeta med Kanel & Cayenne på heltid, och det arbetar vi seriöst emot. Den absoluta drömmen är ett mysigt hus på landet (i alla fall utanför stan) där vi kan ha vår butik, en lokal för våra olika aktiviteter, kanske ett café.....en trädgård för våra gäster att sitta och fika i..... En oas, där man kan ta det lugnt och ge sig själv andrum i vardagen.

Men än så länge är ni välkomna att besöka oss på Kanel & Cayenne!

Vi finns även på Facebook - vi blir glada om ni 'gillar' oss där!

Häng med på vår spännande resa - följ oss på vår blogg!




09 augusti 2011

Underlig dag

Ja, idag har det varit en lite underlig dag. Det var min tur att få sovmorgon (vi har försökt ha sovmorgon varannan morgon under semestern) och som jag sov! Som en stock! Och när jag vaknade så blev det med ett ryck eftersom jag insåg att "de där nere" inte tänkt på att Jossan hade en tid att passa. Hon skulle till en kompis! Så jag for upp och fick huvudvärk på kuppen! :)

Sedan blev det en väldigt sen frukost efter en lång slö förmiddag. Vi åt mannagrynsgröt, vilket var ungefär hundra år sedan men det uppskattades av både Jens och Johanna! :)

Sedan var det tänkt att jag skulle ge mig ut och springa, men tänkte vänta tills Johanna somnade. Det var ju dags för en sen lunchvila. Tänkte att Jens skulle få jobba i lugn och ro, eller vad han nu ville göra. Men efter "tusen" avsnitt av Barbapapa och lite läsande så insåg jag att den enda som var nära att somna var jag själv! :) Så det blev att masa sig ur soffan och ge sig ut och springa och inse att det inte skulle bli någon lunchvila för Johanna idag. Skönt att komma ut i alla fall!

När klockan var fem så var det dags att åka iväg och göra de där ärendena jag tänkt mig.....hm, lite sent kanske....men men.... Så jag och Johanna drog iväg till bibblan och lämnade böcker och lånade nya. Jag älskar ju bibliotek och böcker så vi tog det lugnt och både lånade, läste lite och ritade. Helt plötsligt så kom personalen och sa att nu stänger de! Men ni stänger ju inte förrän klockan sju, sa jag....och inser att klockan faktiskt är sju! Så, iväg igen och efter lite handling så körde vi hem.

Middag åt vi idag vid ungefär klockan nio!! Hur ska det gå att börja jobba igen? Och gå i skolan och på dagis? Vi får nog skola in oss allihop, för det där med rutiner har ju fullständigt försvunnit här under sommaren!!

Jag har en dag på mig, för på torsdag börjar jag jobba igen.....blä! Jaa.....faktiskt - blä! - jag vill inte alls! :)

Men men, nu har jag en sen film-date med med sambo! Vi hörs!

08 augusti 2011

Idag har jag....

....fått gå upp lite tidigare än jag hoppats på
....ätit frukost inomhus eftersom det var för kallt ute
....byggt en koja
....glatt mig åt att vädret förbättrades
....putsat fönster (nöjd!)
....tvättat
....haft dåligt tålamod med mina barn
....haft väldigt ont i min handled, vilket har påverkat humöret
....surat över att vädret drastiskt försämrades
....ätit dåligt (för lite)
....känt mig som en tråkig sambo
....börjat få ångest över att det bara är 2 semesterdagar kvar
....inte tränat
....blivit både väldigt arg och positivt överraskad av mina barn
....varit uppe på vårt hustak för första gången

Nu ska jag snart gå och lägga mig och hoppas på två bra dagar, innan det är dags att börja jobba igen! Sååå glad över att jag i alla fall bara skall jobba två dagar denna första arbetsvecka. Smart av mig! :)


Vacker tebryggare

Titta vilken vacker och annorlunda tebryggare! Den fungerar som ett timglas, man lägger te och hett vatten i den ena glasbehållaren och sedan är det bara att skruva ihop den och vända på den. Då får man silat te som är klart att dricka!

Den kommer från Pengtao Yu





















Bilder: Feber