14 december 2011

Jossan och Spirit

Just nu ligger det en mycket förväntansfull och lycklig 11-åring i sin säng och sover. I morgon är det en stor dag för henne! Hon ska hämta Spirit, hennes vinterhäst, som hon kallar det. I en månad ska hon ha honom som 'sin' och det är en dröm för henne.

Josefine går på en ridskola i närheten av där vi bor, men hon är dessutom ganska mycket i ett annat stall och hjälper till på helgerna. I utbyte mot lite olika sysslor så får hon och hennes ridkompisar rida, och det är världens bästa lön i deras ögon! Denna ridskola har hästar som går på lösdrift, dvs de går ute året om, det finns inget stall och inget ridhus. Detta innebär att de stänger ridskolan under december, januari och februari då det är för kallt ute för att bedriva ridlektioner utomhus. Under dessa tre månader får man låna en av ridskolans hästar och det man betalar för är stallplats i ett stall som man själv ordnar. Detta är något som Josefine har pratat om hela hösten. Nu har vi gjort en överenskommelse, att fyra veckor är lagom att börja med första gången, och det är alltså dags att hämta Spirit som hästen heter i morgon. Han ska stå på ett stall som ligger ungefär 5 km från där vi bor och de kommer att ge honom mat och släppa in och ut honom ur hagen. Det Josefine är ansvarig för är att mocka boxen varje dag, samt rida honom.

Det är så roligt att kunna göra detta för henne! Hon är lyrisk och har inte pratat om mycket annat de senaste månaderna känns det som! :) Det är ju extra bra att två av dessa fyra veckor är under jullovet och självklart ska hon få vara i stallet och rida, så mycket som möjligt!

Spirit

Josefine på Tessan


























Josefine har fått många nya kompisar i stallet, vilket är superkul! Den tjej som hon är mest med heter Ida och är 14 år, hon är alltså tre år äldre men det verkar varken bekomma henne eller Jossan. De har kul ihop och intresset för hästarna gör att åldersskillnaden funkar. Ida ska också ha vinterhäst (Tessan), fast i tre månader, och i samma stall som Jossan. Kul! De kommer att "bo" där! :)

4 kommentarer:

Jejje sa...

oj så kul att få "rå"om en egen häst under den här tiden.kul på jullovet.....
Vi har hästarna på lösdrift just nu ,för vi bygger stallet just nu.Vi trodde vi skulle vara klart för inflyttning före jul....men det ser ej ut som det.Vi bygger i ladugården,nu har vi sänkt golvet 30 cm.så vi ska snart gjuta.Sen ska vi montera boxar som vi köpt från en ridskola.
nu har vi blixthalka,regnat i 2 dagar & + grader.Här svänger vädret/kramar

Kim sa...

Så det är dags nu alltså... spännande! Förstår att det är en väldigt ivrig Joss nu! :)

mina finaste. sa...

Vilken dröm för en liten tjej! Kan verkligen förstå hennes lycka och späning :D Kram

TIDSOPTIMISTEN sa...

Åhhh vilken lycka för henne. Har ju själv en dotter med hästintresse och som idag har en egen häst - hon började också med ridskola och fick sen foderhäst och efter det en egen häst - det gäller att ha en mjukstart in i det där och se om intresset verkligen är så stort att de orkar med allt runtomkring också (och inte bara den roliga ridningen) ;)

Kram f