15 december 2011

Antiklimax

Ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig. Och idag drabbade det Jossan..... Idag var det ju hennes stora dag, hon och hennes kompis skulle hämta sina 'vinterhästar' till det stall där de ska stå i vinter. Ganska sent gav de sig iväg eftersom det var avslutning på ridskolan där hästarna finns, och den skulle avslutas innan de kunde ta hästarna. Jens var med dem och skulle vara chaufför till hästtransporten och köra båda hästarna till det nya stallet. Hur det skulle gå visste vi inte. Skulle det gå att lasta båda hästarna samtidigt, eller skulle de bli tvungna att köra två rundor....

Nu visade det sig att det skulle inte bli någon runda alls.... Den häst som Jossans kompis ska ha ville inte lastas alls. Den blev alldeles vettskrämd och fick panik, den rymde och de fick springa runt och jaga den. Det gick inte alls. De försökte inte ens lasta Jossans häst, eftersom enda lösningen att få hästarna till nya stallet blir att rida dem dit. Idas häst kommer inte att vilja rida själv, utan vill ha sällskap. Dessa hästar! :)

Så, i morgon eftermiddag blir det ett nytt försök, men på ett helt annat sätt. Tjejerna får rida hästarna från ridskolan till nya stallet. Ett äventyr i sig, i och för sig! Jag försökte få Jossan att känna så, att hela kvällen var ett äventyr. Att lära sig att hästar är personligheter och att de inte alltid gör som man vill, att detta är en del av hela grejen med hästar. Det blir inte alltid som man planerat. Och hon lyssnade, men jag förstår om hon är superbesviken. Denna dagen har hon ju sett fram emot så länge!

Till råga på eländet har hon blivit sjuk. Hon har ont i halsen och nu när hon kom hem så hade hon lite feber. Det är inte rättvist! Jag hoppas hoppas hoppas att detta är en typisk "Jossan-sjuka", dvs att den går över snabbt och lätt under natten och morgondagen. Hon brukar ju aldrig må dåligt speciellt länge, en dag bara. Jag hoppas så att hon är fit for fight i morgon eftermiddag och kan rida då. Hon stannar hemma från skolan i morgon och kurerar sig allt hon kan.

Förväntansfull tjej på väg till stallet.





















 




Lillsyrran tosade sig som vanligt! Här med en docktröja på huvudet.
"Titta mamma, jag är en smurf"!

3 kommentarer:

Sofia - Sofias Inredning sa...

Hej Jennica! Tack för din kommentar hos mig! Nu har jag lagt upp ett inlägg hos mig som beskriver lite tydligare hur jag gick tillväga när jag spraymålade. Plus lite tips. Lycka till :)

Kim sa...

Stackars stora tjejen! Ja, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, men det är ju spännande att rida bort hästen också så klart! Och den lilla tjejen... tokunge! =D

Livet - här och nu sa...

Så trist för Jossan, men så himla roligt att få ha "en egen häst" i en månad. Vilket bra sätt att testa och få vara "ägare" till en häst.

Hoppas det blir som hon tänkt när hon väl fått hem hästen till "sitt" stall.

Visst var det mycket bildi ber som önskades....tur att blockat hade lite utbud. Har köpt en massa kläder och en hemmasnickrad garderob. Så fina och jag blev inte rånad som man blir om man ger sig till att handla i den riktiga butiken. Mats tjejer ska få presentkort på att bygga varsin nalle. Johanna har redan en så hon ska få kläderna och sen får hon använda sina egna pengar om hon vill bygga en till tillsammans med Hannah och Amanda.

Ha en bra helg

Kram