10 augusti 2011

Kanel & Cayenne

Det har ju tillkommit lite nya läsare här, vilket jag tycker är så himla kul! Därför vill jag passa på att berätta om Kanel & Cayenne, det företag som jag driver tillsammans med min väninna Nellie.

För ett par år sedan så började funderingarna på att göra något helt annat att ta form. Att göra något som vi verkligen brinner för, något som vi mår bra av och som vi får energi av. Inte som vi nödvändigtvis kommer att bli stormrika på, men något som vi verkligen vill göra!

Kanel & Cayenne är en webbutik med noga utvalda produkter. En del är egendesignat och en del är inköpt från olika leverantörer. Vår grundtanke är att vi inte ska arbeta med större välkända leverantörer, av den enkla anledningen att dessa produkter kan man köpa på så många andra ställen. Vi vill kunna erbjuda något som känns speciellt och unikt. Vi arbetar helst med leverantörer från Sverige och Norden. Vi vill också att det ska vara något speciellt med varje produkt - att de bara finns i ett exemplar, att de är tillverkade av någon i vår närhet, att produkten har en fiffig lösning, att den är gjord av återvunnet material eller något annat speciellt. Det kan ju också vara så att den helt enkelt bara är speciellt fin! :)

Vi erbjuder också olika aktiviteter, som inspirationsföreläsningar, pysselkvällar, temakvällar, kurser och liknande. Ämnena är sådant som vi själva uppskattar och som vi vet att även andra gör, i våras hade vi två aktiviteter: hur man gör Vårfint i sin trädgård eller balkong och Dukning till sommarens fester. Båda blev väldigt uppskattade!

Den tredje delen av Kanel & Cayenne kallar vi för uppdrag. Detta innebär att vi ordnar dukning, dekoration, inbjudningar, tackkort och så vidare till olika typer av fester.  Denna del är inte så väl utvecklad ännu.

Som sagt, än så länge finns vi 'bara' på nätet och vi jobbar kvar på våra vanliga arbeten. Drömmen är att kunna arbeta med Kanel & Cayenne på heltid, och det arbetar vi seriöst emot. Den absoluta drömmen är ett mysigt hus på landet (i alla fall utanför stan) där vi kan ha vår butik, en lokal för våra olika aktiviteter, kanske ett café.....en trädgård för våra gäster att sitta och fika i..... En oas, där man kan ta det lugnt och ge sig själv andrum i vardagen.

Men än så länge är ni välkomna att besöka oss på Kanel & Cayenne!

Vi finns även på Facebook - vi blir glada om ni 'gillar' oss där!

Häng med på vår spännande resa - följ oss på vår blogg!




2 kommentarer:

Jejje sa...

låter underbart :)affärsiden låter fantastisk.Hoppas du en dag kan arbeta med det på heltid.Toppen att få göra något av sina drömmar.


hoppas du har matlådan redo för jobb imorgon:)Det kommer kännas bättre ska du se efter nån dag.Livet behöver ju rutiner:)sen får du se fram emot fredagsmys & lediga helger/Kram från Jennica

Jennica... sa...

Tack snälla Jejje! :)