28 augusti 2011

Besök hos Enkla Ting

Idag har jag, Johanna och Nellie varit och besökt Enkla Ting som ligger mitt ute på landet, några mil från där jag bor. Kajsa har byggt upp en helt underbart mysig miljö i sin butik med café, som ligger i anslutning till hennes hem. Det blev en riktig helhetsupplevelse, då även boningshuset, trädgården och den intill liggande frukt- och grönsaksodlingen alla gick i samma fina, genuina stil.

Denna helgen var det dessutom loppis i ladan som ligger precis brevid butiken! Där fanns gamla fina möbler, burkar, krukor, skålar.....jaa, en massa grejor. Jag hittade en gammal röd kakburk från Mazetti med vita stjärnor på och som den burkfantast jag är så fick den följa med hem för det blygsamma priset av 25 kronor!

Vi passade också på att fika när vi var det där och det blev ljuvligt god äpplekaka med vaniljsås och kaffe. Även cafét var superfint och en upplevelse med mycket att titta på. Och för att inte tala om toaletten! Det är inte varje dag man går in på en toalett som är så fin att man måste fotografera! :)

Jag och Nellie blev stormförtjusta i hela stället och även om vi inte har exakt samma stil som Kajsa, så kände vi att såhär - det är såhär vi ska ha det! Och det går ju! Uppenbarligen! Det vill säga att ha en butik mitt ute på landet, som gör att människor vallfärdar dit (för det var massor med folk där!) enbart för den mysiga atmosfären och de fina sakerna. Det var mycket inspirerande!

Åhhh, vad jag VILL! :)












2 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Så mysigt ställe, dit får du ta mig när jag kommer nästa gång....Kram

mina finaste. sa...

Så himla mysigt där ser ut! Jag älskar sådana ställen, de är som balsam och energipulver för själen - allt i ett :D

Hoppas du får en fin söndag!
Jag laddar lite för intervju imorgon, spännande att se om jag tror att jag kan trivas där...

Kram