27 juli 2011

Besök på Tropikariet

Igår kom vi äntligen iväg till Tropikariet i Helsingborg. Vi har gjort ett försök innan, men då var det kö långt ut på gatan, väntetid i en timme och eftersom det regnade så var det inget alternativ. Vi har ringt och kollat läget ett par dagar och det har varit helt fullt, jag antar att alla försöker roa sig så gott det går när det regnar. Men igår sken solen och vi gjorde en chansning och åkte dit. Det var visserligen lång kö, men den tog inte så lång tid.

Jag och tjejerna var på Tropikariet förra året, medan det var första gången för Jens. Det ligger i en byggnad som ser ut som en gammal fabriksbyggnad, och är i fyra våningar. Det ser ärligt talat inte mycket ut för världen och jag vet att jag tänkte förra året, att det här får väl bli som det blir. Men det är verkligen fint! Jag blev glatt överraskad förra året, och tyckte även det var fint i år. De har byggt upp väldigt fina miljöer såsom Afrika, Madagaskar, Regnskogen och så vidare där inne och de har olika typer av djur. Det är nattdjur, apor, lemurer, spindlar, ödlor, grodor och liknande. I cafeeét sitter man intill surikaterna och sköldpaddornas inhängnad. Något av det bästa är att många djur går fria, som tur är inte spindlarna för då hade jag aldrig gått dit! :) Men aporna, lemurerna och fåglarna är fria och hoppar runt en. Det blir lite speciellt!

Vi fick en mysig dag på Tropikariet och jag rekommenderar det verkligen. Våra tjejer är 11 och 2 år och det passade lika bra för båda!









Josefine är lika lång som en Orangutang!

Johanna är lika lång som en Mandrill!

Inga kommentarer: