11 juni 2011

Den årliga uterumsstorstädningen

Idag var det dags för den årliga storstädningen av vårt uterum! Det innebär att vi släpar ut allt som finns i uterummet, alla möbler, krukor, mattor - ja allt! - ut på gräsmattan. Sedan spolar vi av uterummet och alla saker med högtryckstvätten. Jag älskar högtryckstvätten! Allt blir rent och fint på ett kick! Och den är suverän om man, som jag, är livrädd för spindlar. Allt spindelväv bara flyger iväg! :)

Där vi bor finns mycket tall och de sprider sitt frömjöl på våren och det lägger sig som en gul klibbig hinna över allting. Det är inte lönt att göra någonting förrän denna period är över. Men nu så var det dags! Denna gången fixade jag det själv, eftersom Jens var på svensexa. Men jag hade god hjälp av Johanna som tyckte hela grejen var superkul! :)

Vilket slit! Tungt som bara attans med stora betongkrukor, trädgårdsmöbler och att skaka sjögräsmattor ska vi inte tala om. Men nu är det gjort, och det är så himla skönt efteråt!















Ut med allt på gräset!















Och sedan in med allt igen när både uterummet och alla saker hade blivit avspolade!
















Det är absolut inget märkvärdigt med vårt uterum. Absolut inte. Det är inte ens speciellt snyggt. Men vi spenderar mycket tid där. Vi äter de flesta av våra måltider där på sommaren, vi har fester och middagar där, det är urmysigt att sitta där och lyssna till sommarregnet som smattrar mot taket och det är såå skönt att sitta där när solen är stark ute i trädgården.















Det blev en enkel, men söt, bukett på bordet av Shersminkvistar och gräslöksblommor!

6 kommentarer:

Kim sa...

Vad duktig du är! :-) Blir det kalas där imorgon kanske?

Jennica... sa...

Tack! Och ja, det hoppas jag verkligen med tanke på allt slit! :)

Johanna Stålros sa...

Åhh nu är det sommar när ni gör eran storstädning av uterummet! Ja jag kan intyga att det hålls fina fester där;) Hihi längtar till midsommar. Kram kram

Jennica... sa...

@Johanna: Ja, det ska bli såå mysigt med midsommar - och framför allt att ni kommer hit! :)

Tina (http://blogg.skanskabyggvaror.se) sa...

Ramlade in här när jag sökte på uterum. Och stannade en stund. Vilket jobb du har gjort! Och vad kul att läsa hur mycket ni använder ert uterum - precis vad vi brukar få höra av de som köper uterum av oss. Att det snabbt blir nästan husets mest använda rum.
Ha nu en riktigt skön sommar i ert uterum.
Med vänliga hälsningar
Tina Dalemo
Skånska Byggvaror

Jennica... sa...

Hej Tina,

Vad kul att du tittade in här! :)
Och tack så mycket! Ja, vi älskar verkligen vårt uterum och använder det som sagt mycket!
Ha en riktigt skön sommar du med!

// Jennica