30 maj 2011

Korttidsfasta

Idag har jag testat något nytt, nämligen korttidsfasta. Med korttidsfasta brukar man mena att man fastar under 24-36 timmar, en till två dagar i veckan. Man utesluter då all fast föda och bara dricker. Vad man dricker kan man välja själv.

Anledningen till att man gör denna fasta är antingen att man vill gå ner i vikt, eller att man vill rena kroppen under en dag i veckan. För mig var anledningen båda två faktiskt. Jag behöver gå ner i vikt, men även rena kroppen efter en period av mycket godisätande.

Jag valde att fasta från kväll till kväll. Jag började efter middagen i går kväll, och började äta till middagen ikväll. De enda mål jag hoppade över var alltså frukost och lunch. Det gick faktiskt bra, jag drack mycket vatten under dagen, men även en hel del te. Min mage började kurra högljutt vid 11.30 eftersom det är då jag alltid brukar äta lunch på jobbet, men kurrandet stod inte i proportion till hur hungrig jag egentligen kände mig. Det var faktiskt helt ok. Jag började dock känna mig riktigt hungrig framåt tre-tiden, men efter en stor mugg te så la sig hungern.

Jag känner mig nöjd. Det kändes duktig att kunna hålla disciplinen hela dagen. Det kändes bra att liksom starta om kroppen. Och det kändes inte alls som någon uppoffring. Jag tror jag ska försöka att göra detta en dag per vecka.

Bild: Off-grid.se

2 kommentarer:

Anna-Sara sa...

bra jobbat! Jag har fastat i fem dagar nu, brukar hålla mig till tre dagar åt gången, ungefär en gång i halvåret. Har inte varit hungrig en enda gång utan levt på ört-te och några skivor vattenmelon om dagen. Det är svårt att ställa om kroppen till att äta igen, blir mätt på en tugga typ men snart är det igång. Härligt med en nystart! jag längtar efter frukt och grönsaker som aldrig förr! fasta en gång i veckan ska jag också börja med! bra sätt att tömma sig själv på vätska som kroppen samlar på sig!

Birgit sa...

Jag har nyss läst om korttidsfasta o kanske skulle man prova. Jag fastade 10 dagar efter jullovet o det gick riktigt bra. Inte alls så jobbigt som det låter. Men en dag låter ju enklare. Fin blogg förresten! Hälsningar Birgit