23 februari 2011

Vilken dag

I natt vaknade Johanna 3.30 och var ledsen. Hon var "nuvig" och vi fick gå upp och torka näsan. Sedan var det liksom slutsovit för oss.... Hon är så snuvig och täppt samtidigt, näsan rinner och det slemmar igen i halsen. Snuva och hosta - och omöjligt att sova. Både för henne och mig. Så jag gick runt och bar henne för att hon skulle vara i upprätt position, hon sov i min famn i soffan och vid 6-tiden så somnade hon gott i sin säng. Då ringde mitt larm....suck. Låg och slumrade ett tag och tog mig sedan i kragen, duschade och fick en lugn stund med frukost och så innan jag väckte tjejerna. Vi åt ihop och hade en lugn morgon. Jag lät Johanna sova så länge jag kunde, så att hon skulle orka med dagis. Det konstiga är att hon är helt ok på dagarna, det är på nätterna snuvan och hostan kommer.

Så när vi åkte till skola och dagis var hon på ett strålande humör, inga problem att lämna. Allt var frid och fröjd. Upptäckte sedan att hon inte hade några nappar på dagis, fick köra hem och hämta.....mindre kul....var på jobbet strax innan 10. Halv elva ringer telefonen. Det var dagis.

"Jo, Johanna har klättrat upp på en liten hylla och hoppat ner." Hjälp! Och suck.
"Nu vill hon inte stödja på foten." Jaha, kul.
Jens fick åka och hämta henne, och mycket riktigt. Hon ville inte gå på sin fot, men den var inte svullen eller så, så det var nog ingen större fara. Hon somnade som en stock så fort de kom hem, så hon var säkert fortfarande trött efter natten dessutom.

Så, de är hemma och myser. Jossan är på klubben, men ska snart hämtas för att köras till gympan. Själv sitter jag här och försöker koncentrera mig och hålla ögonen öppna. Fick ta en liten paus nu.

Vilken dag. Hoppas kvällen blir bättre!

3 kommentarer:

Kim sa...

Vad ni går an i er familj! Och ålen har blivit en känguru... ja, fart i henne är det i alla fall!

Jennica... sa...

Kan man väl säga. Och sova verkar man i alla fall inte få göra! :)

Ann-Charlotte sa...

Ni får väl kolla om det är något fel på hennes fot tycker jag. Vill hon inte stödja på den så är det inte bra.