16 februari 2011

Då var det avklarat

Jaha, då har man varit på mammografi också! Inte så farligt faktiskt, det gick väldigt snabbt, enkelt och smärtfritt. Det var dessutom en jättegullig tjej som utförde undersökningen så det kändes inte obekvämt alls. När man anmält sig och betalt så blev man anvisad att klä av sig i ett omklädningsrum och jag tänkte att jaha, så nu ska jag sitta där med bar överkropp tillsammans med andra kvinnor och frysa och känna mig obekväm. Men inte! Jag blev glatt överaskad. I omklädningsrummet fanns flera små "bås" med draperier där man klädde av sig och på en skylt stod det att man skulle klä av sig helt på överkroppen och sedan ta på sin tröja, blus eller vad man nu har på sig igen och vänta på att man blev uppropad. Sånt gillar jag! Tydliga besked, inte så att man behöver undra vad som egentligen förväntas av en.

Jag får erkänna att jag var lite nervös innan. Vi pratade lite om det på jobbet innan jag gick och en av mina arbetskamrater sa att 'det är bara att slänga upp dem'! Hmm...det är ju just det, jag har ju inte så mycket att slänga upp. Själva ordet slänga kan faktiskt inte användas alls....! Samma kollega sa, när jag påpekade detta faktum, att 'äsch, för dem är det ändå bara en skinnbit med varierande mycket fyllning'! Och med denna något brutala förklaring så avdramatiserade hon det totalt, så när jag gick iväg så kändes det mycket bättre! :)

Nu känns det bra att ha det gjort och jag ska få svar inom 2 veckor. Oroar mig inte för det, men det ska ändå bli skönt att få svart på vitt att allt är ok!

3 kommentarer:

Jejje sa...

härligt att det gick smärtfritt:))
sv.ja visst är det kallt.Ofta kan vi ju ha -35 till-37 är ju inge ovanligt.För 10 år sen hade vi faktiskt -41.3 .....det är det kallaste jag varit med om.
Bränner rejält i ansiktet kan jag lova/kram

Johanna Stålros sa...

Tack för att du avdramatiserar det hela, känner mig lite lugnare nu;) Kul skrivit oxå!

Jennica... sa...

Tack Johanna! Ja, det var faktiskt inte så farligt... :)