02 januari 2011

Nyårsafton

Vi hade en fantastiskt mysig, kul, trevlig och lite knasig nyårsafton i år! Eller nej, förra året menar jag ju. :)

Vi firade med våra fina vänner Jonas och Johanna, som kommit ner från Stockholm. Vi hade en supermysig kväll med massor av prat, skoj och god mat och dricka. Det där 'knasiga' kom in i bilden när det gällde maten. Vi hade bestämt oss för en meny som bestod av chillimarinerade pilgrimsmusslor till förrätt, oxfile med potatistimbaler och kantarellsås till huvudrätt och vit chokladpannacotta till efterrätt. Väl valda viner till detta. Men eftersom det var så länge sedan vi sågs så hade vi tusen saker att prata om, och vi började med maten alldeles för sent. Pilgrimsmusslorna var supergoda och avnjöts i lugn och ro, men helt plötsligt så serverades huvudrätten 23.45! Ja, ni läste rätt...... Så det blev lite stressigt...... :)

Men efter att ha stått ute och frusit och druckit bubbel, som sig bör, så gick vi in igen och njöt av efterrätten. :) All mat blev väldigt god (förutom kantarellsåsen som inte alls ville sig....) och vinerna var kanon!

Sedan fortsatte det.....med godis, mer vin, drinkar och en massa härligt pratande och skrattande. När klockan var närmare fem på morgonen så tackade jag för mig och gick och la mig. Jag hade dragit "nitlotten" och det var min tur att gå upp med Johanna på morgonen. Så jag hoppade i säng och försökte sova så "snabbt" jag kunde! De andra höll på ett par timmar till (!) och sov gott när jag gick upp med Johanna kvart över åtta, efter tre timmars sömn..... Men ett glatt ansikte och ett "hej mamma!" är svårt att motstå så det var bara att börja dagen! Nästan innan den hann avslutas! :)





















3 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Tack än en gång underbara du- är så glad att vi firade nyår med just er!!! / Kram

Kim sa...

Tjusig dukning!

Jennica... sa...

@Johanna: Tack själv! Det var såå mysigt att ha er här. Nästa år så satsar vi på att komma till er! :)

@Kimman: Tack! Jag och Johanna gjorde vårt bästa. Och det blev faktiskt mycket finare än vad bilderna visar..... :)