14 januari 2011

Jejjes Grekiska Kyckling

I kväll åt vi en jättegod kycklingrätt som jag har fått rekommenderad av min bloggvän från Norrland, min namne, Jennica Fredriksson. Det var riktigt gott! Här nedan får ni receptet, jag tycker vi kallar den för Jejjes Grekiska Kyckling! :)

Grekisk kyckling

4-5 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
2 dl vitt vin
1 burk soltorkade tomater
1 dl fetaost
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 kycklingbuljongtärning
1/2 -1 pkt frysta provencalska örtkryddor
salt och vit och svartpeppar

Dela fileerna, salta och peppra, stek på lite färg och lägg i en form.

Smält smör och pressa i vitlöken.
Häll i örtkryddorna, dom strimlade soltorkade tomaterna med någon msk olja, häll över vinet.
Låt koka ihop.

Häll i grädde, creme fraiche, buljong och salta och pepppra efter smak. Låt bli varmt en stund, koka ihop.

Finfördela fetaosten över kycklingen och häll över såsen.

In i ugn 225 grader, ca 15 min

1 kommentar:

Jejje sa...

ha va kul:))visst är den god.Jättegod att värma dagen efter...
går säkert bra för Jossan imorg.va spännande att få bli skötare:)önska henne lycka till /kramar jennica (jejje)