15 januari 2011

En stor dag för Josefine!

Idag är det en stooor dag i Jossans liv! Hon har nämligen blivit lördagsskötare till sin absoluta favorithäst, Karl Kantarell (underbart namn, eller hur?!). Detta innebär att hon ska vara i stallet mellan klockan 9-15 (ungefär) och så rider hon 12-13. Hon skall mocka till "sin" häst, ge honom mat samt göra honom i ordning för lektionerna. Sedan ska hon hjälpa till att mocka till de andra hästarna, sopa i stallgången, ge mat, släppa ut och ta in hästar från hagarna och leda på lektion.

Hon har ju velat detta ganska så länge, men jag har känt att jag velat vänta lite. Jag har tyckt att hon kunde blir lite större, mest storleksmässigt, och så har jag velat att hon skulle bli skötare på en lite mindre häst som hon kan sadla och tränsa själv. Det finns inte så många små ponnys i stallet och de som finns är lite "trista", på olika sätt. Men nu har Karl Kantarell kommit och hon red honom för första gången förra lördagen - och det blev en omedelbar förälskelse! Så under hela veckan har hon bara pratat om honom, drömt om honom på nätterna och vi lovade att om det gick så skulle hon få bli skötare på honom.

Jag har varit lite nervös över ifall det inte skulle gå, av någon anledning. Om någon annan blivit skötare på honom eller så. Men, det var inga problem - och nu är hon skötare på Karl Kantarell!! Jag och Johanna var med henne, men nu är vi hemma igen och hon är där. :) Men vi ska dit snart igen för att vara med när hon rider lektion.

Hon fick lite nya ridkläder i veckan också, hon växer ju så det knakar så byxor, skor och vantar behövdes nya. Jättefint! Och så fick hon ju ny fleece i julklapp av sin farmor och farfar. Så här fin blev hon, och Johanna ville ju också prova såklart! :)



2 kommentarer:

Kim sa...

Vad kul för Jossan!! Grattis! Men alltså Karl Kantarell... jag och Lina kan knappt sluta skratta, fantastiskt namn!

Jennica... sa...

Visst är det underbart! :)
På en liten lurvig ponny med lång pannlugg. :)