14 december 2010

Luciafirande

Igår var det lucia på Johannas dagis! Det är ju så himla gulligt med lucia på dagis, så otroligt charmigt och prestigelöst. Underbart! Johanna var tärna och hennes små kompisar (1-3 år) var också tärnor, tomtar, stjärngosse och pepparkaksgubbar och gummor.

De hade gjort det så fint tyckte jag. Inget traditionellt luciatåg med krångliga luciasånger, utan de satt på golvet framför oss föräldrar och syskon och en av deras fröknar berättade en luciasaga. Den handlade om pepparkaksgubben som var kompis med en stjärna. Hon plockade upp dessa olika figurer från en liten påse och barnen verkade tycka det var mycket spännande. De sjöng "Pepparkaksgubbar", "Blinka lilla stjärna", "En sockerbagare", "Midnatt råder" bland annat, som ju passar mycket bättre för små barn. De var så himla gulliga när de kom in! Vissa jätteblyga, andra väldigt framåt, vissa ville sitta hos sina föräldrar direkt, andra satt en stund på golvet och gick upp till sin mamma eller pappa efter ett tag. Johanna stannade till i dörröppningen och tittade på alla vuxna som satt i lekrummet. Hon var så söt i sitt glitter och vita särk, såg så förstummad ut med ett finger i munnen. Men till slut så hamnade hon i en frökens knä och där satt hon. Hon sjöng ingenting, fast vi vet ju att hon kan, men verkade väldigt nöjd ändå. Sista sången kom hon och satte sig hos Jossan. :)

Efteråt blev det fika och Johanna satte i sig två lussekatter och en pepparkaka! :) Det var ett väldigt mysigt luciafirande!

Inga kommentarer: