22 augusti 2010

Lax med basilikaquinoa

Recept från boken "Paulúns GI-månad".

2 portioner

300 g laxfilé
saft från 1/2 citron
1 tsk citronpeppar
2 dl quinoa (ta gärna tricolor, ser finast ut)
4 dl vatten
1 tsk salt
20 kärnfria kalamataoliver
10 körsbärstomater, halverade
en näve mâchesallat

Basilikaolja:
2 msk hackad basilika, fryst
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk salt

Lägg laxen i en ugnsfast form och pressa över citronsaften och strö på citronpeppar. Stek i mitten av ugnen på 200 graders värme i ca 15 minuter.
Skölj quinoan under hett vatten. Koka upp vattnet och tillsätt quinoan. Koka quinoan på svag värme i 15 minuter (eller tills allt vatten har absorberats). Smaka av med salt.
Rör i hop basilikan, olivoljan, citronsaften, vitlök och saltet. Ringla denna basilikaolja över quinoan och rör om ordentligt. Tillsätt oliverna, körsbärstomaterna och salladsbladen och rör om.

Snåla inte med basilikaoljan, det är den som gör det! :)

1 kommentar:

Jejje sa...

låter jättegott,måste testa detta/kram .......jag älskar lax