04 augusti 2010

Konstig dag

Idag har det varit en lite konstig dag. Jossan har haft det supermysigt med sin bästis som sov över och Johanna har det som hon alltid har det. :) Men jag har liksom inte riktigt kommit igång på hela dagen..... Jag har tvättat, strukit, diskat, lagat en massa mat, gjort ett kort, tittat på tv och nu på kvällen har jag sprungit och så har vi grillat och ätit smaskig middag. Men trots detta så känns det som om jag hela dagen gick och funderade på vad vi skulle göra.....

Jag tror jag vet vad det beror på. Jag har börjat inse och tänka rätt mycket på att det bara är två veckor kvar tills dess att Jossan börjar skolan och Johanna ska börja skolas in på dagis. Och tre och en halv vecka tills jag börjar jobba! Huuuuga! Helt plötsligt känner jag att jag har en tidspress, att jag vill hinna med en massa, att jag vill ta vara på tiden, att tid finns.... Jag har verkligen tagit dagarna som de kommer i ett och ett halvt år nu och det har varit underbart! Jag har inte känt av den minsta stress eller press att "hinna". Gud så bra jag har haft det! Jag hoppas att jag kommer att kunna plocka fram den känslan i vinter när det förmodligen känns som om jag aldrig varit mammaledig. Det har verkligen varit lyxigt att få vara hemma så länge. Visst, vissa dagar har inte varit lika kul och visst, jag har velat lämna allt och bara ta in på hotell en vecka ibland när sömnen varit obefintlig och det bara gnälls och bråkas. Men i det stora hela så har jag haft en fantastisk ledighet som är jag är grymt nöjd med. Och stolt faktiskt. Stolt över att jag tagit till vara på tiden, för det tycker jag att jag gjort. Kanske inte till så mycket nyttigt, men jag har unnat mig att "bara vara" och det har jag aldrig varit så bra på förr.

Nu sitter jag här i uterummet, mör i benen efter min löprunda och mätt efter en supergod middag. Jossan hoppar på studsmattan (klockan är halv tio på kvällen!) och Jens spelar ett nytt dataspel. Visst, livet har sina ups and downs men ändå....vad jag har det bra!!

2 kommentarer:

Kim sa...

3,5 vecka? Oj! Jag tyckte det kändes som om du aldrig skulle jobba mer igen. Hm, mysko!

Jennica... sa...

Mycket mysko! Men jo...den 31/8 är det dags igen. Väldigt blandade känslor.