10 augusti 2010

Funderingar

Idag skiner solen ute och det har jag längtat efter. Varför sitter jag då här inne vid datorn och slösurfar istället för att vara ute? Ja, det kan man undra......och något bra svar har jag inte direkt. Den senaste veckan (tror jag) har jag liksom tappat energin på att ta tag i saker. På ett annat sätt har jag fullt med energi när det gäller att träna, där saknas ingen energi. Men att göra saker som borde göras, som att rensa i rabatter och mellan plattor, som verkligen är något jag borde göra, det händer liksom inte. Nu är det inte så att jag går runt och lider eller deppar eller så, för jag har det hur mysigt som helst. Jag pillar och donar inne, jag tänker en hel del på jobbet som komma skall och lite andra idéer, jag myser med tjejerna och för mig själv. Fast det är klart, lite dåligt samvete har jag allt för att jag inte gör mina "måsten"....

Jag tror att jag mentalt förbereder mig inför hösten och den kommande jobb/skol/dagisstarten. Det är ju faktiskt så att mitt liv kommer att ändras ganska radikalt den 31 augusti då jag börjar jobba igen och barnen är i skolan och på dagis. Dagarna kommer att se helt annorlunda ut. Det ska bli spännande men samtidigt lite skrämmande. Hur kommer Johanna klara dagis? Hur blir det att ha en tjej på mellanstadiet? Hur ska jag fixa jobbet? Kommer jag att komma ihåg "hur man gör"? Kommer jag att hinna med allt som skall göras hemma? Kommer jag att hinna med att  ta hand om min egna projekt (snart dags att avslöja!) Ja, frågorna är många och det är bara tiden som kan utvisa hur det går. Fortsättning följer.

2 kommentarer:

Kim sa...

Allvarligt talat... tror du inte att du kommer att hinna med ännu mer istället? Är det inte så att det som man knappt hinner med på en hel dag när man är helt ledig, fixar man på en eftermiddag när man jobbar och är mitt inne i "vardagen"?

Igår jobbade jag min första dag, handlade på Maxi, var ute och sprang, lagade middag och käkade och hann ändå se en serie på tv. Visst är det en heldag när man är ledig! =)

Jennica... sa...

Jo, så är det nog. Du är så klok du. Men lägg till två barn på det.....så kanske bilden förändras lite... :)