18 augusti 2010

Dagisdebut

Så var det dags idag då för Johannas dagisdebut. 1 timme stod det på schemat, 9-10. En mjukstart alltså. Det kändes onekligen speciellt att komma in på ett dagis igen med allt vad det innebär, det var ju ett tag sen och länge trodde jag ju att jag aldrig skulle få ta del av den världen mer. Men nu stod vi där i morse i alla fall, allt gick bra, hon fick av sina skor och jacka men sedan när vi skulle gå in över tröskeln så tog det stopp! :)

Det var 6 stycken småttingar som skolas in nu så det var ju, förutom alla barn, många vuxna också. En förälder till varje barn plus tre fröknar. Så, det blev stopp på tröskeln, men efter lite lock och pock så kom vi in och satte oss vid ett bord med lego. Där satt jag hela timmen medan Johanna rörde sig runt i rummen, det är så det är bestämt. Att föräldrarna ska ha en fast punkt och så är det barnen och personalen som rör sig, smart faktiskt. Först så var hon mest hos mig men sedan så upptäckte hon några bollar och det var alldeles för kul för att inte kolla närmare på. :) När hon sedan upptäckte en liten rutschkana i ett annat rum som hon kunde åka alldeles själv, ja då var hon där hela tiden. Det var till och med så att hon inte ville gå hem! :)

I morgon är det dags igen, samma tid, en timme alltså. Ska bli spännande att se hur detta utvecklas och hur det går när hon förstår att detta inte är något tillfälligt besök. Men det kändes väldigt bra tyckte jag. Fröknarna verkade gulliga, de var hela tiden nere på golvet med barnen och det märktes på de "gamla" barnen, dvs de som redan går där, att de tyckte om dem. Jag fick direkt förtroende för dem och det är ju väldigt viktigt. Fortsättning följer.... :)

Inga kommentarer: