25 juli 2010

Tropikariet

Idag har jag och tjejerna varit på Tropikariet i Helsingborg. Jag var sugen på en liten utflykt och har varit nyfiken på Tropikariet ett tag, så det passade ju perfekt en blåsig mulen dag som denna. Jens har ju börjat tycka om blåst eftersom han kitesurfar, så han stannade hemma! Men det blåste faktiskt lite för mycket, så det blev inte något åkt för honom.

Vi hade i alla fall en jättemysig dag på Tropikariet! Det ligger i en vanlig industrilokal och ser inte mycket ut för världen på utsidan. Inne är det uppdelat på fyra våningar. I källaren har de "Hajrevet" med ett stort akvarium där de hade hajar, rockor och en massa vackra fiskar. På entréplan fanns ett café, en butik och en liten savann med vackra fåglar och surikater. På andra våningen fanns "Regnskogen" och "Afrika" och här fanns nattdjur, olika sorters små apor, ormar, ödlor och lite annat. Högst upp på tredje våningen fanns "Madagaskar" och här fanns bland annat lemurer. På alla våningar fanns information om djuren, lite kul för barnen och sådär. Det var riktigt fint!

Vi var väldigt nöjda alla tre efter vårt besök och kan varmt rekommendera det. Det var väldigt speciellt att aporna och lemurerna var fria och hoppade runt oss. Jossan tyckte det var jättekul och Johanna tittade med stora ögon. :)












































Självklart hann vi med en fika alldeles intill surikaterna, så vi hade fin underhållning! :)

2 kommentarer:

Kim sa...

Så bra att det blev lite djur och en mysig dag ändå! Och så söta tjejerna är, ser att Hannis har sin klänning på sig. Är den lagom nu?

Jennica... sa...

Klänningen är lagom nu och den är himla mysig. Hon ser så söt ut i den!

Och ja, det blev en himla mysig dag ändå. Och nu har ni ju ert kvar! Jossan var mycket nöjd med att ni bokade så snart, hon ser mycket fram emot det.