15 juli 2010

Home sweet home

Då var vi hemma igen! Vi har haft två underbara veckor på Thassos i Grekland, ska försöka sammanfatta dem med lite bilder i ett annat inlägg. Men nu är vi hemma igen som sagt och det känns helt ok. Hade dock sett fram emot en slö start med en skön dag på stranden, men vi vaknade till regn i morse. Det var jag inte beredd på, har ju hört så mycket om den tropiska värmen här hemma i Sverige medan vi varit borta. Just nu är det mulet och termometern visar på ungefär 22 grader, helt ok i och för sig, men någon stranddag blir det nog inte. Snarare en tvättdag skulle jag tro! :)

Vi kom hem igår kväll och tog en runda i trädgården för att se hur den klarat värmen. Häcken har växt jättemycket känns det som, den är ju hur hög som helst!! Och i pallkragarna svämmar det nästan över med sallad och spenat. Tyvärr har det nog växt sig lite för stort, ruccolan har till och med börjat blomma! Tur att svärföräldrarna har tagit lite så det kom till nytta! :)

För övrigt har gräsmattan nästan inte växt något alls, däremot är hela trädgården fylld av en massa små popplar. Detta ogräs till träd! Det sprider sig något enormt och nu har vi massor av små miniträd på allt från en decimeter till en halvmeter! Men men, allt har klarat sig fint och det verkar verkligen ha växt så det knakar.

Jens har kört till jobbet idag, rivstart med andra ord för honom stackaren! Jossan sitter på sitt rum framför sin älskade och saknade dator och den lilla har spankulerat runt i huset och kollat in allt. Hon har precis tömt en kökslåda och kollar nu in sin leksakslåda - allt som vanligt med andra ord! :)

Jag är helt lycklig för att jag har fått sova en hel natt! Kan ni tänka er! Nätterna på Thassos har inte varit roliga med ständiga avbrott, Johanna har väl vaknat ungefär fem gånger per natt och ibland har vi knappt sovit något alls. Därför var det underbart att vakna i morse och upptäcka att jag sovit hela natten - lovely!!

Nu är det dags att ta tag i denna dagen. Blir nog lite tvättande som sagt, ett par samtal ska ringas och har jag tur så orkar Jens ta en tur med gräsklipparen ikväll så att jag slipper titta på de hemska popplarna (hint hint :) Själv har jag en del kottar att kratta, en del ogräs att dra och sådär.....men men, nu tar vi det lite lugnt! :)

6 kommentarer:

Kim sa...

Välkomna hem! Nej... 22 grader... sjukt kallt! Igår var det nice, satt ute i shorts och t-shirt och grillade hos Taina tills midnatt. Får hoppas att ni inte bara tagit med er regn tillbaka från Grekland, vore ytterst tradigt eftersom jag går på semester nästa vecka.

Jennica... sa...

Jamen visst är det typiskt! Det kunde man nästan räkna ut, att vi skulle vara borta just de två veckor av fint väder vi får i år.... :)
Nä, så är det ju inte såklart. En liten svacka nu bara....sedan kommer det igen! :)

Unknown sa...

Välkomna hem!! Verkar som att ni haft det toppen!! Härligt. Detär bara en svacka med vädret idag, blir bättre imorgon. o hela nästa vecka hoppas jag för då har jag ju börjat min semester. Vi hörs av ngn dag SNART! SATC2 går förresten fortfarande, både i Hbg o Mmö :)
Kramar

Jennica... sa...

Tack Sara! Vi får boka in en SATC2 kväll snaaaart! :) KRAM!!!

Lina sa...

Välkomna hem! Härligt att höra ni har haft det bra :) Kram

Jejje sa...

välkommen hem,ni verkar ha haft det mysigt på eran semester.....din trädgård verkar nästan tropisk/kram