26 maj 2010

Nu kör vi igen!











Ja, nu är det dags att ta tag i livet igen! :) Det är det rätt ofta för mig, har den sämsta karaktären och jag har ett enormt sockerbehov som kan liknas vid ett missbruk. Ja, faktiskt.... Men efter att ha varit så duktig förra året då jag kom igång med träning och då jag gick ner så mycket i vikt så har det nu gått lite utför igen. Men nu har jag ju kommit igång med att gå och springa och jag bara måste ta tag i mitt godis- och chokladätande. Förutom att sluta småäta och börja träna så behöver jag gå ner 5 kg.

Så, för att få lite mer motivation så har jag och min kompis Maria utmanat varandra. Igår köpte vi varsin stegräknare och ska jämföra steg varje dag, flest "vinner". Vi har också satt upp mål för vår viktminskning, jag vill gå ner 5 kg och hon 4. Vårt första delmål är midsommar då vi ska ha gått ner 3 kg, det är 5 veckor dit vilket borde vara en rimlig takt. Sedan ger vi oss ett par veckor till för de sista kilona. Som belöning om vi lyckas är att vi ska gå ut en kväll och äta middag tillsammans och den som har vunnit utmaningen bjuder den andre på en drink! :) Förutom ära och berömmelse såklart! :)

Stegräknaren åkte på i morse och jag har hittills gått 3307 steg vilket jag är förvånad över. Har inte gått någon promenad eller så idag utan bara rört mig hemma och bort till en granne för lunch. Jag kommer ihåg när vi hade stegtävling på jobbet, då var det ibland svårt att få ihop 5000 steg på en dag. Kan det vara en sådan skillnad att jobba jämfört med att gå hemma? Eller är denna stegräknaren för känslig? Eller var den andra "trög"? Hm.....jaja, i vilket fall som helst så är detta kul och jag känner mig väldigt motiverad!

Man ska alltså gå 10.000 steg per dag för att må bra och behålla sin hälsa. 12.000-15.000 steg för att gå ner i vikt och 30.000 steg per dag för att öka sin kondition. Så....jag har lite att jobba på! :)

7 kommentarer:

Kim sa...

Bra syrran! Heja heja!!

Jennica... sa...

Tack! :)
Jag är smått patetisk, det inser jag. Jag undrar hur många sådana här inlägg jag har skrivit under de år jag har bloggat. Men men, sån är jag! Det är i samma stil som "nästa år, då ska jag vara vältränad"! :)

Kim sa...

Hahaha, men plötsligt händer det ju! Kolla på mig, alla år som du har sagt "Nästa år, dåå!" så har jag sagt samma sak och titta - i år så fixar jag milen under 50 vilket jag velat göra i åratal! =D

Jennica... sa...

Tack! Du har rätt, i år är året då det händer! :)

Ann-Charlotte sa...

Jag fick en stegräknare av Kim där man kan räkna steg, antal km, tid och lite till. Det är faktiskt en kick och man känner sig duktig och kan tävla med sig själv. Superbra!
Tack för en trevlig kväll igår. Kram!

Kim sa...

Vad bra att du gillar min present mammis! Lyckat ju! =)

Jennica... sa...

Använder du den hela dagen mamma, eller bara när du är ute och går? Jag är rätt chockad över att jag kom upp till över 15.000 steg idag, just nu 15546 för att vara exakt!

Att det kan vara sådan skillnad, att gå hemma jämfört med att jobba! Då kom jag knappt upp i 5000....