11 maj 2010

Näst sista gången

Igår var det näst sista gången på babysimmet! Det går faktiskt bra för Johanna och hon verkar tycka det är roligt. Fast allra roligast är det att göra lite sånt som hon själv vill och inte göra de övningar som deras ledare vill att hon ska göra. Hon gillar helst att göra sånt hon själv gillar i sin egen takt.


Här håller hon i sig alldeles själv. Det är viktigt att de lär sig det tidigt, så att det klarar att göra det ifall de skulle trilla i. Det är mycket sådana övningar, lära sig att själv ta sig in till kanten till exempel. Då är det ju bra att det finns lite leksaker på kanten som lockar en att komma dit! :)


Denna leksaken var kul!


Här ligger hon och övar balansen på en så kallad "korv". En lång plastgrej som man kan ligga på och plaska runt med.


Jossan är väldigt glad över att babysimmet snart är slut, hon tycker det är såå tråkigt att åka dit. Hon har nästan alltid en bok med sig och sitter och läser, vilket ju i och för sig är väldigt bra! :)

Vi får så om vi fortsätter efter sommaren. På ett sätt så hade vi kunnat bada själva, man behöver ju inte göra alla övningar och sådär. Nu har vi ju lärt oss de vanligaste greppen och hon har lärt sig dyka till exempel. Hon kommer ju också att få mindre behov av den varma bassängen. Så vi hade kunnat ha en bestämd kväll i veckan och åka och bada hela familjen, det hade varit mysigt. Men fördelen med att gå på babysimmet är ju att man faktiskt har betalt för det och att det är en bestämd dag och tid, detta gör att man tar sig dit. Jag tror det är lätt att man hoppar över det om man ska göra det själv, även om man bestämmer en dag. Vi får väl se.

6 kommentarer:

Kim sa...

Nu ska jag också börja simma. Har 14 månader på mig att lära mig simma 1 kilometer på djupt vatten och inte bli rädd. Kan gå...

Jennica... sa...

Ska du gå i någon speciell grupp?

Kim sa...

Nej, Lina får lära mig. =)

Jennica... sa...

Det går ju bra det med. Ta det lugnt bara så kommer det gå jätte-bra! Glasögon är nog en bra idé, så behöver du inte bry dig om vatten i ögonen!

Kim sa...

Glasögon, våtdräkt, fenor och badmössa så behöver jag inte ens vara i kontakt med vattnet. ;)

Jennica... sa...

Hahaha! Det skulle man sett! :)
Det kommer att gå jättebra ska du se.