12 april 2010

Jossan hos läkaren

Idag var jag med Josefine hos läkaren för att kolla hennes huvudvärk. Hon har ju haft huvudvärk länge, länge som i flera år. Ungefär som hennes mage, huvudvärk och magont....såna där svåra odefinierbara åkommor. Men vi gick ju till Lunds Barnläkarmottagning och träffade en väldigt bra läkare där, som hjälpte oss med hennes mage och den är ju helt bra nu! Därför hoppades vi att hon skulle kunna säga något klokt om hennes huvud också, inte för att jag var så väldigt optimistisk....men ändå.

De tog blodprov och urinprov och båda var bra. Hon lyssnade på hennes hjärta och lungor, tog blodtryck och lyste i ögon, öron och hals. Hon klämde på magen och kollade hennes reflexer och motorik. Allt var bra. Inga konstigheter överhuvudtaget. Hon ställde många frågor till Josefine om hur det känns, när det känns, hur länge det känns, vad som händer när det inträffar osv osv.

Hon kunde i alla fall utesluta att något var medicinskt fel i hennes kropp och inte var det migrän heller, för det hade gett andra symptom. Så därför blev diagnosen spänningshuvudvärk. Inte så mycket att göra åt, däremot fick vi några tips. Vi ska öka dosen alvedon som vi ger henne, tydligen så ger vi en för svag dos. Vi ska också träna på avslappning, till exempel ska hon lägga sig ner och slappna av en stund när hon kommer hem från skolan. Lyssna på lugn musik eller avslappningsband. Hon ska även försöka slappna av i skolan när huvudvärken sätter in där, kanske ta några djupa andetag, röra lite på sig, se till att axlarna inte är upphöjda och sådär.

Vi får försöka med detta och sedan har vi en telefontid om tre veckor, så får vi prata vidare då för att se om det har blivit bättre eller sämre.

3 kommentarer:

Kim sa...

Lycka till Jossan! Huvudvärk är inte roligt, så jag hoppas de nya övningarna hjälper.

Jennica... sa...

Det hoppas vi med. Vi gjorde lite avslappning innan hon skulle sova igår, vi har en liten ramsa som vi brukar köra med. Andas djupa andetag, slappna av i kroppen och sådär.
Hade även planerat en lugn och fin morgon, vilket gick bra ända tills hon var tvungen att ha jacka på sig när hon gick till bussen - då blev hon helt superarg och slängde upp dörren och klampade iväg! :S

JOSSAN sa...

det gjorde jag inte alls det
:@
så det så mamma

men tack Kim det ska nog funka i alla fall lite. XD :) :D