30 april 2010

Inspirerande frukost på hög höjd!

Igår var jag på ett frukostseminarie i Turning Torso i Malmö, på 53:e våningen näst högst upp! Det var HSB tillsammans med Metro Bostand som bjudit in tre inredningsbloggare som skulle prata inredning och trender.

Det var Jannice Wistrand som har företaget och bloggen Simplicity. Det var Hildur Blad från Fixa & Dona och så Charlotte Bladh som har bloggen Hemmariket. Gå gärna in och kika på deras bloggar, Simplicity är min favorit.

Det hela var en mycket trevlig tillställning! Man började med att ta för sig av en frukostbuffé som man kunde avnjuta med en vidunderlig utsikt över Malmö och sundet. Sedan bänkade vi oss i en konferenslokal och lyssnade till tjejerna, det var upplagt som en intervju kan man säga. Det hela var väldigt kul och inspirerande!

Om man ska plocka ut det viktigaste av vad som sades så var det nog att man inte ska följa trender slaviskt, då ser det ut som om man bor i en möbelkatalog. Däremot kan man inspireras av trender och få nya idéer. Man ska ta det lugnt när man inreder, "bo in sig" och fundera noga över vad man vill ha för möbler, material och detaljer i sitt hem. Det viktigaste är att det är personligt, funktionellt och trivsamt. Man ska också försöka få en balans i sin inredning och hitta kontraster, dvs högt mot lågt, blankt mot rufft, kantigt mot runt och så vidare.

De förutspådde också trenderna inför 2011 och de trodde att det skulle bli mer jordfärger som de bruna och beiga skalorna, istället för allt limegrönt och turkost som vi omger oss med i år. "Brunt är det nya svarta"! De trodde också att inredningen skulle andas lite mer glamour, dvs lite mer stoppade möbler, lite tyngre gardiner, lite mer blanka material och kanske en och annan gardintofs skulle komma tillbaka! :)

Mina föräldrar var också med och de var nöjda över att den bruna färgskalan kommer tillbaka! De var också nöjda med att de sa att man inte ska möblera och ändra för mycket i sitt hem eftersom ett mer konstant hem skapar en större trygghet för barnen. Eftersom mina föräldrar har kvar mycket av sina första möbler och mycket 70-tals original, så kände de sig såklart väldigt nöjda över detta konstaterande. För att inte tala om vilken trygg uppväxt jag har haft! :)

Johanna blev passad av Lina och det hade gått super-bra! De hade lekt hemma först, tömt lite köksskåp, kastat lite boll och sådär och sedan hade det blivit en promenad då Johanna mycket föredömligt hade fått vila sin förmiddagssömn! TACK snälla Lina för att du tog hand om Johanna, hon hade det hur bra som helst! :)

3 kommentarer:

simplicity sa...

Ååå så söt du är ;)

Varför kom du inte och hälade ???

Hoppas du får en fin fin helg och valborg.

Kram kram Jannice

Kim sa...

Jag är så avsundsjuk på Lina, nästa gång är det min tur att passa. Eller iaf min OCH Linas tur eftersom hon numera är passningsexpert. =)

Jennica... sa...

Jannice, vad kul att du tittade in! :) Svar finns hos dig.

Och Kimman, klart att du får passa lillis - när du vill! :) Jag sa faktiskt till Lina att det hade varit mysigt att gå på stan själv med Jens en dag, och då hade du ju kunnat ha Hannis. Jossan leker helst med kompis ändå.... :)