01 januari 2010

Thailändsk Nyårsfisk

Vi åt ju lite oväntat thailändskt på nyår. Jag tänkte dela med mig av detta goda och enkla recept.

500-600 Pangasiusfilé
1 purjolök
1 färsk röd chili
2 lime
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tsk curry
1 burk kokosmjölk
1 msk thailändsk fisksås
Färsk koriander

Skär fisken i bitar. Skiva purjolök, chili och vitlök.
Riv skalet av limen och pressa ur saften.
Hetta upp olja i en låg, vid panna.
Rör ner curryn.
Tillsätt purjolöken, chilin, vitlöken och all lime (skal och saft).
Fräs 2 minuter.
Rör ner kokosmjölk och fisksås.
Låt koka upp.
Lägg ner fisken och låt sjuda i ca 8 minuter.
Smaka av med salt.
Garnera med korianer.

4 kommentarer:

Kim sa...

Det får testas! Jag är ju fiskätare numera. Idag åt jag panerad torsk och potatismos tills jag blev alldeles kräkig, så nu tar jag igen mig med kaffe och pepparkakor. =)

Jennica... sa...

Oj då! Vad duktig du är! :)

Anonym sa...

Hur kom du på att äta panerad torsk med potatismos?

undrar

P

Jennica... sa...

För att det är gott?!
Potatismos är bland det bästa som finns!