19 januari 2010

På skolbesök

Idag var vi på inskrivningssamtal på Lanta Sanuk School, där Josefine ska gå i två veckor. Vi har tittat på denna skolan tidigare, då när vi hade tankar på att stanna ännu längre här. Nu hade hon egentligen inte behövt gå i skolan, det har inte varit ett krav från hennes vanliga skola eller så. Men för det första så är det ju en upplevelse att få testa på att gå i skolan här, även om det är en svensk skola med svenska barn och lärare. Men det är ju också skönt att ha den hjälpen med alla de läxor hon har med sig. Så två veckor ska hon gå där och sedan ska hon vara helledig i två veckor.

Vi träffade hennes fröken, eller mentor som de kallar det. Hon heter Monika och verkade jätte-trevlig. Hon presenterade skolan och hur de arbetade, vi visade vad Josefine hade med sig för läxor och sedan gick vi en tur runt skolan. Himla fräckt faktiskt att de har en stor svensk skola här, både för barn som bor här året runt och för de som är här på längre semestrar. Att gå där bara två veckor är nog lite ovanligt.

Men allt kändes bra och i morgon är det dags på riktigt. Hoppas att hon kommer att tycka det är roligt! Det blir en liten klass, en 3-4:a med ungefär 7 elever tror jag det var. Hon var dessutom efterlängtad eftersom det bara fanns en tjej och hon tyckte det skulle bli jätte-kul när Josefine kommer!

2 kommentarer:

Kim sa...

Lycka till Jossan! Ha så kul!

isac sa...

Det låter som ni har det helt fantastiskt och trivs som fisken i vattnet. Önskar er en fortsatt underbar vistelse. Många kramar från Lotta (granne)