07 januari 2010

Johanna ska lära sig sova

Nu har vi inlett operation "Johanna ska sova på natten". Detta innebär att vi ska prova att hon bara får sova en gång på dagen, och inte två som nu. Hon får dessutom inte komma upp på natten, hur pigg hon än är. Hon måste förstå att man är trött på natten och att man ska sova då. Nu så blir hon trött runt tio på kvällen men sover bara ett par timmar och vill sedan upp igen.

Vi inledde denna operation igår och lyckades med att hon bara sov en gång, förutom 10 minuter i bilen. Kvällen och natten såg sedan ut såhär:

- 22.00 Johanna somnar.
- 23.40 Jennica lägger sig och läser.
- 00.00 Jennica släcker lampan.
- 00.10 Johanna vaknar och sitter upp i sängen. Somnar om direkt efter att ha fått nappen.
- 00.30 Johanna vaknar och står upp i sängen. Somnar om direkt efter att ha fått nappen.
- 03.44 Johanna vaknar och gråter. Ligger och slumrar men sover inte, ligger och pysslar i sängen. Jennica kan inte sova. Somnar in efter en timme ungefär.
- 06.33 Johanna vaknar men somnar om igen.
- 08.20 Vi går upp.

I min värld så var detta faktiskt en helt ok natt. Jag behövde inte gå upp och vara vaken en timme, hon somnade om utan att gråta och jag behövde inte gå och vyssja. Nu får vi se vad som händer idag. Hon börjar redan gnugga sig i ögonen, men hon måste vänta i ungefär 3 timmar till för att allt ska gå ihop. Jossan vill åka pulka så jag tänkte att vi skulle hålla oss de där 3 timmarna innan vi gör det, så kan Johanna sova i vagnen när vi går ut. Hoppas tjejerna står ut med detta - en är trött och en är otålig! :)

3 kommentarer:

Kim sa...

Det gick ju rätt bra ändå. Så mysigt att bara gå i skolan en enda dag innan man har "lov" igen. Jag gillar det här med att jobba två dagar, vara ledig en, jobba två och vara ledig två. Inte dumt alls!

Anonym sa...

Det ser ut som en SJ-tidtabell

tycker

Pappa

Jennica... sa...

Kimman: ja, det är väl ett lagom tempo! :)

Pappa: ja, vad ska man säga....