30 september 2009

Jag har fastnat!

Eller....det är inte helt sant. Det är inte jag som har fastnat, det är den lilla nålen på vågen som har fastnat. Den har stått på samma vikt jätte-länge nu. Helt plötsligt när jag skriver detta så kommer jag på att den faktiskt kanske har fastnat! Jag kanske har gått upp massor....!!!! Hjälp!

*går ut i badrummet och kollar*

Nej, den hade inte fastnat! Phu! Men den står på samma vikt - igen. Fast å andra sidan så är jag hemskt glad för att jag inte har gått upp! Men nu är det dags att verkligen ta tag i sista slutspurten, jag måste ju klara av mitt sista mål. De andra klarade jag ju galant! Sista målet är de 3 sista tuffa kilona som skall bort innan min födelsedag, som är den 14:e november. Tiden går ju super-snabbt och nu är det bara en och en halv månad kvar!

Så, nu är det fokus som gäller. Fortsätta med träningen, lägga till lite styrketräning och inte slarva med maten. Inte så att jag har börjat frossa godis igen, men portionerna har nog blivit lite större, det kan slinka ner en och annan extra portion bara "för att det är så gott", jag kan nalla lite ur Josefines godisskålar på helgen...... Slut med det! Fokus!


29 september 2009

Julverkstaden igång

Idag har jag varit i Malmö, det har varit ett strålande väder! Riktigt underbart soligt väder, med hög klar luft. Hösten at it's best! Jag var och fikade med en arbetskamrat som är pappaledig, kul att träffa hans lilla tjej som hunnit bli 10 månader. Har aldrig sett henne så det var roligt. Han börjar jobba om en månad och hade väl lite ångest.....det var ju nästan så att jag fick ångest och jag har ett helt år kvar! :) Jag säger det igen....ett heeelt år!!! :)

Gick en tur på stan också och njöt i solen. Såå många kul och fina affärer! Jag går i stan alldeles för sällan, det blir ju alltid att jag åker till det köpcentrat som ligger här i närheten. Usch, så trist och fantasilöst.....

Var på Panduro Hobby och handlade en del grejor! Det blev bl a den där Tilda-boken som jag skrivit om, den är jätte-fin!!! Det blev också lite papper, stämplar och annat - för nu sätter julverkstaden igång! Julkort är först ut!


Höstpowerwalk

Igår trotsade jag det blååsiga vädret och gav mig ut på powerwalk. Hade först ingen lust alls, men efter att ha haft en träningsfri vecka förra veckan så ville jag börja denna veckan bra. Så det var bara att ge sig ut - och det visade sig att trots blåsten så sken solen och det var riktigt skönt!

Just nu håller naturen på att byta ut sina sommarkläder mot ett mer höstanpassat mode! :) Det är en härlig mix mellan riktiga höstfärger och så vissa somriga inslag som håller sig kvar.

Vackert rosa Kärleksört blommar nu i trädgården! En blomma som visar att nu är hösten på G.

Sommarblomman Lejongap blommar fortfarande i zinkbaljorna!

Vackert höstiga löv!

Rönnbären lyser upp fint! Visst är det väl så att det ska bli en kall vinter om det är mycket rönnbär? I så fall så får vi börja ladda upp med varma filtar och varmt te redan nu, för här är det massor av rönnbär! :)

Stigen nere i dalen är full av löv som fallit av träden, men där är ändå grönt och fint. Solen kikar fram genom träden längre fram och just då kändes det inte riktigt som höst!


Detta vet jag faktiskt inte vad det är men bären är jätte-vackra! Alldeles klarröda och blanka!

28 september 2009

Måndag....

Jag vaknar. Jag hör Johanna jollra. Hon låter väldigt pigg. Det är mörkt ute, det ser jag genom fönstret som varken har gardiner, persienner eller rullgardin. Jag sover i Johannas rum, det är inte riktigt klart än. Försöker somna om, försöker ignorera hennes "prat" som blir mer och mer livligt och glatt. Det går inte. Går upp och lägger henne till rätta på sidan, försöker att ignorera det stoora leendet hon har på läpparna och de bruna ögonen som glittrar. Herre gud, sov nu! Går och lägger mig igen. Hör hur hon rör sig, det prasslar i lakanen..... Klockan är 4.50......

Går upp igen. Lägger henne till rätta igen. Lägger mig. Hon rör på sig. Hon "pratar". Jag går upp.....och så håller vi på sådär. Båda lika envisa, lika enträget lägger jag henne skönt och hon snurrar runt och "pratar". Till slut.....efter ungefär en timme och 20 minuter (jag vet, jag har stenkoll på klockan....) så somnar vi båda två. Till dess att klockan ringer.....6.20.....

Och så var dagen igång! :)

27 september 2009

Tävling hos Vita Novum


Många bloggar, speciellt de som har butik, har tävlingar med fina priser! Denna gången är det Vita Novum som har en tävling där man kan vinna ett presentkort på 250 kronor att handla för i hennes butik! Hon har mycket fina saker så håll tummarna för mig!

Supermysiga kvällen!

Vilken mysig kväll vi fick igår jag och Sara! Trots att vi inte hängde själva utan hade lill-tjejen med oss! :) Men hon var sitt vanliga glada jag och skötte sig fint! En i gänget liksom! :)

När Sara kom så gjorde jag lite mat, det blev lax och basilikaquinoa. Blev rätt gott, lyckades tyvärr inte helt men helt ok ändå. Lite typiskt när man ska bjuda. En massa mysprat till middagen och ännu mer efteråt då det var Johannas tur att äta. Sedan så varvade vi prat prat prat, med att byta en blöja eller två med att plocka undan i köket, äta glass, kolla in Jimmy Choo for H&M kollektionen på nätet och sedan avslutade vi med att dricka te och se ett par avsnitt av Sex and the City!! Kan det bli bättre?!

Det är något absolut underbart att vara med en riktigt mysig tjejkompis! Man mår bra av det!
Tack Super-Söta-Silver-Sara för att du är du och för att du hälsade på igår! KRAM!

För er som undrar vad andra halvan av familjen gjorde så kan jag meddela att det var Indiana Jones-maraton på en av filmkanalerna med start redan på eftermiddagen igår! Så de låg i varsin soffa och tittade, tror de såg i alla fall 3 filmer!

26 september 2009

Lördag förmiddag

Idag fick dagen inledas med en ipren..... Vaknade med en dundrande huvudvärk som jag inte riktigt förstår vart den kom ifrån. Nu, ett par timmar senare så är den fortfarande kvar om än lite mindre dundrande. Det är lördag förmiddag. En riktig lördag, lugn och slapp. Jag sitter här vid datorn, dricker kaffe och försöker tänka bortom huvudvärken.....känner mig trött trots att jag fått en natt i eget rum. Jossan sitter på sitt rum (surprise!) och läser bok och ser på tv, Johanna ligger och sover. Jens är nere vid havet och kitesurfar. En lugn och skön lördag som sagt - förutom denna huvudvärk. Försvinn!

Snart ska jag bege mig till ridning med Jossan, Johanna hänger på. Det är liksom det hon gör, hänger på! Hon är som en förlängd del av mig, men det är mysigt på ett sätt. Mina små tjejer är liksom med mig alltid, vi är som ett litet gäng! :)

Senare i eftermiddag kommer Sara hit och det ska bli super-duper-kul! Vi som är så dåliga på att få ihop tid då vi kan ses bara spontan-bestämde igår att hon skulle komma hit idag. Hennes sambo ska ha en massa kompisar över på middag, så hon flydde gärna huset! Och det känner man ju igen! :)

Så, om bara denna skithuvudvärk ville försvinna så blir nog detta en riktigt bra lördag!

Underbart skön dag

Idag har det varit en riktigt slappig dag! Jag har haft fullt upp hela veckan, visserligen med kul saker som att besöka kompisar, hälsa på jobbet och så vidare, men det har trots allt gått i ett. Därför så var denna fredag vigd åt hemmamys! Så det var myskläderna på direkt i morse och de har fått stanna på hela dagen.

Så denna dagen har jag suttit och läst bloggar, bloggat själv, läst tidningar, druckit te och bara allmänt myst runt här hemma. Mina föräldrar hämtade upp Jossan i skolan och kom sedan och hälsade på ett par timmar, det var super-mysigt!! Sedan fortsatte slappandet och när Jens kom hem så var det enda jag kunde komma på att äta till middag - pizza! Inte så värst mycket GI över det, men jag orkade faktiskt vare sig komma på något, handla eller laga till något. Och det var gott..... :)

Kvällen fortsatte i mysandets tecken med tv-tittande och sedan gick både Johanna, Jens och Jossan (i den ordningen) och la sig! Och jag satt kvar och tittade på tv, "Mona Lisas leende" med Julia Roberts - perfekt!! Nu har Johanna fått sin sista mat, Jens sover på hennes rum så jag ska få ytterligare en natt för mig själv i sovrummet. Natti natti, ses i morgon!

(Kom på att jag faktiskt har tvättat och hängt två tvättar, tömt och fyllt två diskmaskiner och utfodrat barn, både egna och andras! Det tänker man liksom inte på......)

25 september 2009

Jimmy Choo for H&M

Den 14 november är det premiär för näste H&M designer samarbete - nämligen Jimmy Choo for H&M!! Detta är stort! Jimmy Choo är en gud när det gäller skodesign! Har det varit hysteri innan vid dessa designersamarbeten, så kommer det vara HYSTERI denna gången! 

Och denna gången ska jag vara på plats - och slåss! Jag och Sara! :) Det är min födelsedag och allt, men det spelar ingen roll. Jag bara SKA ha ett par Jimmy Choo skor! Eller väska. Vilken födelsedagspresent! 

Här kommer ett smakprov från kollektionen:









Te, bra musik och luuugn

Just nu sitter jag här vid datorn, läser bloggar, inspirationssurfar, dricker te och lyssnar på bra musik. Myskläderna är på och lill-tjejen sover. Sååå skönt! På diskbänken tronar massor av disk från gårdagskvällens bokklubbsträff, men den får vänta lite till faktiskt. Det var en hektisk dag igår så idag satsar jag på mys.

Josefine hade studiedag igår så jag tog med henne och hennes bästis till Busfabriken i Helsingborg. Johanna hängde på såklart! Så vi var där i tre timmar ungefär, en massa busande, klättrande och stojande för tjejerna och ganska lugnt för mig med kaffe, bok och Johanna-mys. Sedan körde vi hemåt och lämnade av Jossans kompis och åkte hem och gjorde läxor. Tyvärr blev det lite bråk, första läxbråket för denna terminen faktiskt. Jag misstänker att det berodde på att vi var ganska trötta både Jossan och jag.... Läxorna blev gjorda i alla fall, båda tjejerna fick i sig mat och sedan satte vi oss i bilen igen.....nu var det dags att lämna Jossan på gymnastiken och sedan åka och handla. Phu! Hem igen och en massa matlagning för hela slanten, som tur var kom Jens snart hem och tog hand om Johanna. 

Det var som sagt bokklubbsträff hos mig och jag bjöd på en indisk kycklingrätt och äppelpaj till efterrätt, riktigt gott faktiskt! Boken vi skulle ha läst var "Flickan från ovan" av Alice Sebold men tyvärr hade jag inte hunnit läsa ut den. Jag har varit så himla trött de senaste veckorna så jag har inte orkat läsa.....Johanna klyddar lite med sin nattsömn just nu.....tyvärr. Men det gick bra ändå och vi hade en jätte-trevlig kväll!

Sedan så har jag haft en helt underbar natt! Nej nej nej....nu ska ni inte få för er en massa - jag har fått sooova!!! ;) Jens tog hand om Johanna och sov nere i hennes rum så jag fick husera i vårt sovrum helt själv hela natten, såå skööönt! 

Nu vaknar nog Johanna snart....ska försöka dricka lite mer te och mysa lite till. Hörs senare!

24 september 2009

Jippi! Idag fyller jag ett halvår!



Idag blir lillis 6 månader! Ett halvår! Helt otroligt vad tiden går fort! Vid den här tiden för ett halvår sedan körde vi in till BB och kl. 13.54 såg hon världens ljus för första gången. Det känns både väldigt avlägset och som igår på samma gång. Fast nog mest avlägset på något sätt...... Hon är en sådan naturlig del av vår familj nu, så det känns som om hon alltid har funnits här. 

Vi älskar dig du lilla fina!

23 september 2009

Kvällsruschen

Just nu är det ett himla race man kör på kvällarna! Det är läxläsning, kvällsmat och sedan börjar det.....det tar en evighet att plocka undan kvällsmaten och diska. Det är hela tiden "mamma, kom!", det packas väskor, gympapåsar, bebisgnäll, bebiskräk, blöjbyte, "mamma, kom!", tandborstning, "mamma, kom!", bebisgnäll, bebiskräk, blöjbyte.......och så däremellan lite disk. Det går i ett! Och även om jag älskar min familj till döds, så får jag erkänna att jag längtar lite efter lugnet. Lugnet med stort L. När alla sover, när allt är tyst och det bara är jag som är vaken. Då kan jag sitta här med min temugg, min dator och min bok eller tidning eller vad det nu kan vara! Och då när allt är så lugnt och skönt.......då börjar längtan efter sängen....! :)

Jobb besök och ridning

Idag har jag varit på mitt jobb och hälsat på! Och visat upp Johanna, för det är väl henne de är mest nyfikna på. :) Det var i alla fall jätte-kul att träffa alla igen! Och de undrar såklart hur jag har det, vad jag gör om dagarna, om jag gillar att vara hemma och om jag saknar jobbet - och jag måste ju vara ärlig......och säga att jag njuter i fulla drag av att vara hemma! Och att jag är helt salig över att jag får vara hemma i 1 år till!! :)

Däremot så är det några personer som jag faktiskt känner att jag saknar att ha i mitt liv, några som jag kommit närmre än andra och som jag saknar att ha den där dagliga kontakten med. Men det är ju faktiskt ganska så enkelt att hälsa på eller bara åka dit och äta lunch ihop. Kul var det i alla fall att hälsa på!

Väl hemma så var det bara att fixa lite mat till båda tjejerna för att sedan bege sig iväg till Josefines ridning. Idag var det dags för privatlektion på ponnyn Basti! Det är härligt att se hur Jossan njuter av att vara där och pyssla och dona, hon pysslar, ryktar och borstar Basti mycket mer än vad hon gör med ridskolehästarna. Det är kul att se att hon tycker att det är så roligt! Ridningen gick också bra, det var ju tredje gången vi var där nu och Basti passade på att testa henne lite, men jag tror nog att Josefine gick vinnande ur den kampen! 

Se bara så fina de är ihop!



Lill-syrran var såklart med och tittade! Mössa på och tjockt täcke, för idag var det blåsigt och ganska så kyligt. Hösten är på väg.....

22 september 2009

Hmm.......

.....man blir lite knäpp av sömnbrist..... Stängde ner datorn, sa god natt till min sambo och tänkte gå och lägga mig.....när jag helt plötsligt kommer på att oj då....Johanna har ju inte ätit sin sista flaska än.....det är ungefär dags om en halvtimme......HUR kunde jag liksom bara glömma det..?!?! Förmodligen för att jag VILLE SOOOVA!!! :)

En sak till....man ska inte skriva inlägg när man är trött.....det blir liksom inget bra....

Kvällsfix

Sängen är renbäddad med nytvättade lakan, Jossans kläder är framlagda, hennes skolväska är packad, all disk är fixad, tvätten hängd, nappflaskor med välling står färdiga i kylen.....jaaa, nu kan man nog säga att jag är klar för ikväll. Jag är sååå trött just nu, borde lägga mig och läsa.....det är bokklubb på torsdag och jag har precis bara börjat på boken. Funkar dåligt att läsa just nu, somnar direkt - och då är boken ändå bra. Men det blir nog inte så mycket läst i kväll heller, jag kommer nog att somna innan huvudet har landat på kudden!

Sov gott på er!

Mysig bebisträff

Idag har jag varit i Malmö för att träffa två arbetskamrater som också fått barn. Två små sötnosar var det, en Alice 7 veckor och en Kalle 3,5 vecka. Såna små minisar! Johanna såg ju jätte-stor ut! :)

Vi hade alla köpt presenter till varandra så det var rena rama julafton! :) Johanna fick en jätte-söt klänning och en fin stickad tröja - jätte-fint! Det roliga är att jag själv har tittat på både klänningen och tröjan och velat köpa dem! 


Vi blev bjudna på en jätte-god morotspaj till lunch, den var riktigt smaskig och om du ser det här Josefin så får du gärna maila mig receptet! :)

Det är riktigt skoj att det är fler som är mammalediga denna gången, jag menar när jag var hemma med Josefine så fanns det ju ingen annan som var det. Jo, föräldragruppen såklart men inga av mina närmaste vänner. Så nu när vi både är tio stycken här hemma i kvarteret samt att flera av mina vänner är hemma med bebisar, så tycker jag det är jätte-skoj att man kan träffas ibland. Få prata  av sig om barnen men även om allt annat som man bara måste avhandla! :)

Johanna spexar på morgonen!

Kul att busa med handdukarna!


Var är Johanna??


Titt ut!! :)

21 september 2009

Pysseldag

Idag har det blivit en riktig pysseldag! Och det är myysigt!! :)
Jag har äntligen gjort färdigt alla Tack-kort till Johannas dop och skickat dem. Jag håller också på att göra två kort till i morgon då jag ska hälsa på två arbetskamrater som också fått barn. Jag har också varit och köpt presenter till dem och slagit in fint!

Blev jätte-glad då jag upptäckte att de öppnat en ny barnbutik på köpcentrat som ligger i närheten av oss! Flera butiker har slagit igen där och det har blivit ganska så trist, så därför kändes det extra kul att just "Name it" har öppnat eftersom de har så fina barnkläder. Mycket färg och mönster!

Var också en sväng på Panduro Hobby och jag hade kunnat ta med mig hela butiken hem! Det finns så himla mycket fint och kul där, pysselbehovet i mig riktigt skriker av lust att ta med allt hem! De har bland annat en serie som kallas för "Tilda" och som är skapad av Tove Finnanger. I denna serie ingår allt möjligt, bland annat fina figurer som man kan sy, papper, band, träfigurer att måla själv, klistermärken, dekormärken, färger, massor av tyger med mera med mera. Allt i underbara pastellfärger! Det finns flera böcker med inspiration och mönster och jag hade så himla gärna velat testa något därifrån. Får se, kanske får jag ihop det någon dag. 

Underbara boken "Tildas Landsted" med massor av underbar inspiration!
Boken "Tildas julehus" med massor av julinspiration.

En underbar Tilda-ängel!


Fina tyger!

Välkommen lilla Juni!



Ett stort GRATTIS till våra vänner Annika och Anders som i onsdags fick sitt första barn, en liten flicka som ska heta Juni!! Ett underbart namn tycker jag!

En extra extra stooor kram till Annika som kämpade i tre dygn för att föda fram det lilla underverket! Fyy för, vilken mardröm! Det är annat än mina tre timmar, vilka jag är såå tacksam för.

Det var underbart att höra hur Annika beskrev när hon såg lilla Juni första gången, om den omedelbara kärlek hon kände. Jag fick gåshud på hela kroppen och självklart mindes jag när Johnna föddes, det är ju bara ett halvår sedan. 

Stora KRAMAR till er alla tre!

20 september 2009

Ytterligare en underbar dag!

Det blev ju en lika härlig dag idag med! Det här vädret är ju otroligt! Vi inledde denna söndag med att åka till Jossans ridklubb och titta på hopptävlingar hela familjen. Det var en träningstävling och flera av de lite äldre som rider på Jossans ridklubb var med. Det var en mysig start på dagen att komma iväg allihop!

Väl hemma så lekte Jossan med sin bästis och vi fick fint besök i form av Jens mamma, Lotta! Hon stannade på lunch och vi kollade på ritningar över deras nya hus, spännande! Det kommer att bli så fint så! När hon begett sig av hemåt så gav jag mig ut på powerwalk, denna dagen utan Johanna. Det blev en lite längre runda, men den tog lika lång tid som när jag har vagnen att dra på. Den ger ju ett visst motstånd trots allt och det är mycket lättare att "gå på" när man inte har den. Vädret var som sagt underbart och jag gick så att jag kunde se havet, helt otroligt fint! 

Väl hemma så blev det lite trädgårdsfixande idag med. Jens hade hunnit kapa två enar som dött och klippa våra buxbomar medan jag var borta. När jag kom hem så fixade vi i pallkragarna, tog bort sånt som inte kommer nästa år och band upp lite örter och våra sparrisar så att det ska klara hösten. Det känns verkligen bra i trädgården, den börjar bli redo inför hösten. Nu är gräset klippt (även om det måste klippas någon gång till innan det är dags att ställa undan gräsklipparen för hösten), alla rabatter rensade, buxbomarna klippta, alla stubbar borta, pallkragarna är fixade......jaaa, det är säkert mer som behöver göras, men det känns ändå bra att vi kommit såhär långt!

Jag hade tänkt att hinna pyssla lite nu ikväll, men jag vet inte riktigt vad som hände med tiden. Den bara försvann! Det tog evigheters evigheter att plocka undan efter middagen, det tog liksom aldrig slut....kan kanske bero på att den lilla loppan var vaken trots att hon egentligen nog var trött. Hon har precis somnat! Nu när det snart är dags för mat igen.....

I vilket fall som helst så orkar jag inte dra fram några pysselgrejor nu....ska nog göra mig en kopp te och försöka läsa lite. Det är bokklubb här hemma hos mig på torsdag och jag har knappt börjat på boken. Den verkar väldigt bra, men tyvärr så är jag för trött för att läsa nu för tiden. Jag bara somnar.....

Jaja, nu är det tea-time! 

Super-mysig lördag

Idag har det verkligen varit en super-mysig dag! Det har ju varit helt fantastiskt väder! Sol och klarblå himmel, varmt och skönt. 

Dagen började väldigt bra med att jag fick sova länge! Jens tog natten med Johanna och sov med henne i hennes rum, så jag sov själv uppe i vårt sovrum och det är extra skönt. Alldeles tyst och lugnt, jag sov som en stock! Efter en god frukost så gav sig Jens och Jossan iväg till ridningen och jag pysslade i trädgården. En fantastisk dag som sagt, så varmt! Jag rensade häcken, det har kommit lite ogräs där trots fiberduk och täckbark. Jag antar att det har lyckats växa i skarvarna på fiberduken, plus att det kommer ovanifrån också. Jag hann med att rensa stora rabatten också, plus några mindre. Skönt att få det gjort! Vår trädgård ser rätt fin ut nu faktiskt, det känns skönt att den är i så pass bra skick inför hösten!

Jens gjorde en super-god lunch - fullkornspasta, tonfisk, chillikeso, salsa och grönsaker. Smaskigt! Och nyttigt! Efter lunchen så gick jag och Johanna ut på en powerwalk. Varmt! Men skönt. Sedan blev det en lugn kväll med dataspel för Jens och Jossan, lite TV, sovande i soffan och annat mys. 

Nu har Johanna äntligen somnat, hon vaknade till och var på bästa humör vid sena matningen. Hon bara skrattade och "pratade".....och då är det svårt att känna sig irriterad, även om klockan är mycket och man är dödstrött. Bara att leka lite och sedan se till att hon hade det mysigt i sin säng, sedan somnade hon av sig själv. Vilket fantastiskt litet barn hon är! :)

Men nu är det min tur att sova också. God natt på er - where ever you are! :)

18 september 2009

Mysig kväll.....

.......men nu är jag trött! Mina vänner My och Petra, och Petras man har varit här på middag. Jätte-mysigt! Jag lärde känna dem när jag var 10 år, så vi har känt varandra "ett tag". Tyvärr så ses vi inte så ofta, vilket jag fick bevis på idag. 

My har ju varit hos oss flera gånger, och jag var säker på att även Petra varit här. Jag kan liksom minnas att vi visat dem runt. Men, när de kommer hit så visar det sig att de inte alls har varit här någon gång! Och att det är ungefär 3 år sedan Jens träffade dem! Hel-knas! Men de vet ju själva om de har varit här eller ej. 

Ja ja, det blev en jätte-trevlig kväll och vi satt ute i uterummet ända till klockan var halv tio på kvällen. Då började det bli kallt. Men innan dess så funkade det bra med tända infravärmare och filtar. Vi bjöd på fransk kycklinggryta med ris och så äpplekaka med vaniljvisp till. Det blev gott!

Precis innan de skulle åka hem så tog vi fram våra kalendrar och planerade in nästa gång vi ska ses. Det blev i slutet av oktober, och då ska vi hem till Petra och Guido. Hm.....vi har aldrig varit i deras hus.....

Underbart väder!

Hade en helt underbar powerwalk idag! Vädret är fantastiskt med sol, blå himmel och riktigt varmt. Sjöarna låg spegelblanka och det var mer eller mindre vindstilla. Det var så vackert att det nästan var overkligt. 



Lunch!



Idag jobbar Jens hemifrån och då lagades det helt plötsligt lunch! :) Det har jag varit lite slarvig med sedan vi slutade att laga recept från GI-boken. Det har mest blivit lite gröt, smörgåsar och så. Men nu blev det jätte-god "pytt" med kryddiga korvar, vita bönor och olika grönsaker. Och så en majskolv till. Super-gott!! Och lyxigt att få lunchen serverad! :)

Helt otroligt också att vi kunde sitta ute i uterummet såhär i mitten av september! Jätte-skönt!

Trötter....

När man är liten blir man trött. Ibland kommer tröttheten ganska snabbt och oväntat. Den kan till exempel komma när man gymmar i sitt babygym, vilket ju kan vara jobbigare än man kan tro. Då kan man helt plötsligt drabbas av trötthet......och då är det bara att ge efter. :)






(Ser ni förresten så fint hon sover på mage! Nu har hon lärt sig att man kan faktiskt sova på både mage och på sidan!)

17 september 2009

Lugn

Lugnet har lagt sig i huset. Barnen sover. Jens sitter där uppe och jobbar. Det är tyst. Det är mörkt ute. Det är lugnt och skönt. I köket står en varm äppelpaj och väntar. Lite sent kanske, men så blir det ibland. En av de skönaste stunderna på dagen, i alla fall lugnaste. Synd bara att jag är så trött. Men det är en rätt skön trötthet. Helt mjuk i kroppen. Skönt. Snart kvällsfika, sedan sena matningen och sedan - äntligen - sova!

Funderingar

På den där föreläsningen jag var på för ett par dagar sedan pratade de om olika rädslor man har. Att rädslor ofta hindrar oss från att göra sånt som vi egentligen vill. 

"Nej, hur skulle det gå...".
"Nej, det kan jag inte......"
"Nej, vad ska andra säga...."
"Men tänk om....."
Och så vidare och så vidare.....

En av tjejerna ställde en fråga till oss i publiken. "Hur många är rädda för att misslyckas?" Rätt många räckte upp handen, jag var en av dem. För det är jag. Rädd för att misslyckas. Egentligen vet jag inte varför....för man kan ju faktiskt försöka igen....och igen....till man lyckas. Men rädslan för att misslyckas finns där, rädslan för att bli besviken.....om jag inte provar så vet jag inte. Två sidor av samma mynt. Om jag inte provar så vet jag inte.....jag behöver inte få reda på om jag kan, jag behöver inte bli besviken, jag kan fortfarande drömma. MEN om jag inte provar så vet jag inte....och jag kan heller inte få reda på att jag faktiskt kanske kan, jag kan inte heller lyckas!

Sedan ställde samma tjej en fråga till: "Hur många är rädda för att lyckas då?". Vi skrattade och ingen, möjligtvis en, räckte upp handen. För vem är rädd för att lyckas?! Det är väl det vi vill?! Men sedan började jag tänka....för det kanske är det jag är....rädd för att lyckas? Eller?

För vad är det annars som hindrar mig från att göra allt det där jag vill. Varför sätter jag inte igång. Varför är det bara tankar och idéer. Det är så många frågor och funderingar som far runt i hvuudet...."Men tänk om....", "Men det går ju inte för att.....", "Jag kan ju inte.....". Men inget kommer ju att hända om jag inte börjar. Om jag inte försöker. För tänk - det kanske går. Jag kanske kan! Är det det som är läskigt.....vad händer om jag lyckas?

Men när man har så mycket tid som jag har just nu, och när man hinner tänka och fundera så mycket.....då klarnar saker och ting. Man inser saker. Saker blir tydliga, klara. Och det är ju såhär....inget händer om jag inte tar tag i det själv. Ingen annan kommer ju att kunna uppfylla mina drömmar åt mig. 

Så, idag har jag tagit ett beslut. Det är inget stort beslut. Absolut inte. Men det är ett beslut som kommer att få mig att börja, att ta mig ett steg framåt. Om än ett litet. Men framåt. 

Våga Jennica. Våga! Prova! Satsa!

För det där med rädslor....hur farliga är de egentligen? Vad är det värsta som kan hända? Att jag lyckas....?

16 september 2009

Mysig dag

Det har faktiskt varit en riktigt mysig dag idag, nu när jag tänker efter! :)
Vädret har ju varit helt fantastiskt- sol, blå himmel, hög klar höstluft och ungefär 18-19 grader. Underbart! Måste faktiskt säga att sedan jag gick på mammaledighet så har det nästan varit fint väder hela tiden. Nja, kanske inte helt sant, men jag tycker ändå att det har varit väldigt fint överlag. Man blir inte lika väderstressad när man är hemma, om det bara är fint en stund varje dag så är det skönt, eftersom man kan ge sig ut precis när man vill och kan.

Efter att jag följt Jossan till skolan, ätit frukost och fixat lite hemma så gav jag och Johanna oss ut på powerwalk. Det började jätte-mysigt i det fina vädret, hon satt och tittade på allt som fanns runt omkring henne. Sedan så vände allt snabbt, hon hade lyckats slänga nappen "över bord" och ingen reserv fanns med.....så hon började skrika. Jag tänkte att hon slutar väl snart....men nej, i 40 minuter höll hon på. Helt slut var hon när vi kom hem så hon somnade med en gång! Jag har nog aldrig gått så snabbt, man blir ju helt super-stressad av barnskrik. I alla fall jag....

Sedan blev det lunch för både mig och Johanna. Lite mer mys, sedan kom Jossan. Tyvärr blev det ingen ridning på Basti idag, han hade skadat sig och behövde vila. Och det är väl ok, sånt händer ju. Men det som gjorde mig lite irriterad var att vi inte blev informerade om det, utan åkte dit och fick ringa Jossans ridlärare som berättade om Basti. Hon bad såklart om ursäkt och hon hade ju tänkt ringa oss, men glömt. Visst, sånt händer, men hur svårt kan det vara! Det som gör mig irriterad är att Jossan blir ju så besviken. Och det gör ont i mig.

Nu sedan vi kom hem så har jag gjort lite kort. Det är så kul! Hade kunnat fortsätta i all oändlighet! Jossan har suttit mitt emot och gjort sin läxa, mysigt att sitta tillsammans. Den lille sover - igen! Hon är en trött bebis. :)

Nu är Jens på väg hem, Jossan har "dragit sig tillbaka" och jag ska göra middag! Ha en skön kväll! 

15 september 2009

"Hur vågar du låta din dröm styra din affärsidé?"

Så hette föreläsningen jag var på i eftermiddags. Så himla bra! Hade faktiskt inga direkta förväntningar, men jag blev glatt överraskad. Det var Malmö Nyföretagar Center som var värd för föreläsningen och det var två tjejer som pratade, Marie Ek Lipanovska som driver företaget Själaglad och Eva-Lotta Runfors som driver företaget Nytt fokus

De berättade sina historier, om varför de startade sina företag. Vad de tror på, vad de lärt sig, vilka erfarenheter de gjort och de inspirerade och peppade. De fick oss att tänka till, att utmana våra invanda tankar och fundera i lite nya banor. Båda två har företag som sysslar med coachning, även om de var väldigt olika som personer. 

Jag blev oerhört inspirerad och nu vimlar tankarna omkring i huvudet! De sa flera saker som jag verkligen tog till mig, kanske inte revolutionerande saker men ändå väldigt tänkvärda. Och lite nytt som jag inte tänkt på tidigare. Det viktigaste budskapet är ändå att våga! Våga tro på sig själv och sin idé. Våga prova, våga misslyckas - och våga lyckas. Våga satsa på sig själv! 

Marie och Eva-Lotta har startat ett samarbete som de kallar för Drömfångare. De vill hjälpa människor att fånga sin dröm och hitta den rätta vägen för dem. De vill inspirera människor att våga drömma. 

De fick saker och ting att låta så oerhört enkla och framför allt så fick de verkligen oss att tänka till. Ska man verkligen vakna upp när man är 90 år och inse att man inte ens försökte uppfylla sina drömmar? Ska man verkligen inte försöka ta tag i sin situation och följa en väg där man kan använda sin fulla potential, utmana sig själv och må riktigt bra? 

Våga våga våga!! Inte bara fundera, utan våga köra på! Börja! 

Jag vet vad jag ska börja med, jag ska anmäla mig till Drömfångarnas första föreläsning "Fånga din dröm"! 

Seminarium

I eftermiddag ska jag gå på ett gratis seminuarium som MNC, Malmö Nyföretagar Center, håller i. Det heter "Hur vågar du....låta din dröm styra din affärsidé". Det är två tjejer som berättar om hur de vågade tro på sina drömmar och visioner och om hur de startade sina företag. 

Jag ska gå tillsammans med min kompis Nellie, och det ska bli mycket kul, intressant och förhoppningsvis inspirerande! Kanske kanske kan jag få lite idéer, mod och inspiration till mina drömmar.... Mer om hur det var i morgon!

14 september 2009

Babysim

Idag var det dags för babysim igen! Det är alltid lika kul, det är så gulligt med alla bebisar. Och Johanna verkar gilla det. Idag var hon i och för sig lite smågnällig, men jag tror hon var lika trött som vi. Hon måste ju också påverkas av att hon sover dåligt. Men bra gick det, hon dök flera gånger.


Vad ska vi göra nu pappa?

Jaaa! Det här va' kul! 

Jossan hon läser och läser, hon har blivit en riktig bokslukare. Just nu så plöjer hon alla sina "Lasse & Majas detektivbyrå-böcker", även de hon läst innan. Idag så läste hon "Kärleksmysteriet", den hann hon med i bilfärden till babysimmet och under tiden! :)


Man blir väldigt trött av allt simmande och dykande! :)

Träning och sånt

Det var ju ett tag sedan jag skrev något om mitt kämpande med vikt och träning nu. Ni kanske tror att jag lagt ner och helt tappat stinget! :)

Men nej, inte helt i alla fall! Vi äter inte strikt GI längre....tyvärr. För det gav bra resultat och vi åt mycket god mat. Däremot så försöker jag tänka på vad jag äter, även om jag unnar mig lite mer nu än vad jag gjorde för en månad sen. Men nu känner jag att jag behöver ta nya tag igen, det är så lätt att man faller in i gamla dåliga vanor igen. Och jag behöver mitt fokus för att fixa de sista kilona. Det som är väldigt positivt är i alla fall att jag inte gått upp något - men å andra sidan inte ner heller. Men nöjd att jag håller vikten!

Vad gäller träningen så håller jag fortfarande ångan uppe! Jag tränar regelbundet, försöker få ihop 3 löppass per vecka och även ett par powerwalks. Jens agerar coach och lägger upp min träning, det tycker jag är bra. Då blir det inget fusk och jag fegar inte om jag känner mig trött. Behöver lite ordning och struktur när jag ska göra sånt här.... :)

Nu har jag några nya mål. Viktmålet är detsamma och där är det 3 kg kvar och de ska ha försvunnit till min födelsedag i november. Vad gäller träningen så har jag tre mål:
1) att lyckas hålla igång träningen under vintern då det blir för kallt (snöigt?) för att springa
2) att springa Vårruset (5 km) under 30 minuter, det är i början av Maj
3) att springa iForm loppet (5 km) på 25 minuter, det är i början av September

Om jag lyckas med mål 1, så hoppas jag att de andra två också ska kunna uppfyllas. Det gäller bara att kämpa på och försöka hålla motivationen uppe.

Mysiga dagar och hemska nätter

Ungefär så kan man sammanfatta min helg! Jag har haft en jätte-mysig helg hos mina föräldrar medan Jens hade mys-helg här hemma med två av sina vänner. De fick en väldigt lyckad helg som blev precis som de tänkt sig, kul!

Själv inledde jag helgen med en jätte-mysig kväll hemma hos Maria, vars sambo var hemma hos Jens. Hon hade lagat en väldigt god middag till oss, GI - hon kämpar på hon med! Vi åt kyckling som låg under ett täcke av lök, ruccola och kantareller och till det serverades blomkålspuré - super-gott! Blomkålspuré är ju ett jätte-bra alternativ till potatismos, om man vill hålla igen på kolhydraterna. Tack för en jätte-trevlig kväll Maria! Och jag hoppas att du sov gott! :)

Själv så blev min natt ganska så bedrövlig eftersom Johanna har börjat sova dåligt. Hon vill hela tiden vända på sig så att hon hamnar på mage, och det hade väl varit ok om hon somnat om där.......men icke. Hon vill bara sova på rygg, men ändå så envisas hon med att försöka vända sig i sömnen......och till sist vaknar hon....och är inte så glad.....

Men men, lördagen blev bra ändå. Vi åkte och hämtade upp min syster som hängde med på ridningen, det var länge sedan hon tittade när Josefine red. När vi väl kommit hem igen blev det bara en massa hemma-mys, förutom en liten promenix  för att köpa lördagsgodis! Det blev god middag, gott vin, mys framför tv'n och sedan så hoppades jag på en mysig natt också.....men nej..... Denna natten blev ännu värre....för nu bestämde hon sig för att vakna klockan 4. FYRA! Och sedan inte bli trött och somna om förrän klockan 7. Jätte-kul. Not.

Halvgroggy så gick vi upp på söndagsmorgonen och efter frukost så blev det en omgång Monopol. Jag åkte ut först. Ganska snabbt. Blev bankrutt. What's new liksom...... När Johanna sedan sov middag så blev det en joggingtur i blåsten för mig, det gick rätt bra och jag sprang i hela 39 minuter vilket jag var nöjd med. Efter en fortsatt slö och skön dag så körde vi hemåt på eftermiddagen. Jag lämnade av Jossan hemma hos Jense, och körde vidare till min kompis Monika och mös med henne några timmar. När jag sedan kom hem måste jag ha sett ut som ett vrak, för något av det första Jens sa var att "gå och lägg dig du....jag tar den här natten." Så det gjorde jag, redan klockan nio - och det var skönt......så länge det varade. Vaknade någon gång mitt i natten av att jag hade skit-ont i magen.....när det sedan gått över så kom Jossan upp eftersom hon drömt mardröm, hon fick sova hos oss eftersom vi inte sov så bra ändå.....för hon den lilla hade börjat sin nattliga bök och stök-rutin..... 

Så att idag.....känner jag mig tyvärr fortfarande som ett vrak....men men, bara att bita ihop. Ikväll är det babysim och nu måste jag börja förbereda middagen som vi ska äta när vi kommer hem därifrån. Tjing!

13 september 2009

Pigg?!


Såhär pigg tycker inte jag att man ska vara klockan 5.20, speciellt inte när man har varit det sedan klockan fyra! Jobbigt att ha en bebis som helt plötsligt inte sover när man varit bortskämd med det hittills.... Hoppas att både hon och Jossan vill sova lunch, för det längtar denna mamman redan efter...

11 september 2009

Heja mamma


Johanna hänger lite coolt i matstolen och hejar på mamma som dammsugar! 

Golv?!

Nu städar jag lite så att det ska se fint ut när Jens kompisar kommer i eftermiddag, de ska ju vara här hela helgen. Undrar om de ser att jag har dammsugit.....undrar om de tänker på att vi har golv överhuvudtaget.....

Jens skrattar nog när han ser det här och tycker jag är lite tramsig som städar... Men sån är jag älskling, sån är jag.

Ingenting

Den här helgen ska Jens har en "ingenting-helg" tillsammans med två kompisar. Det innebär just det, att de ska göra ingenting! Inget duktigt och nyttigt i alla fall - för det de kommer att göra är att spela dataspel, x-box, äta gott, dricka gott och se på film och prata. De ska bara vara här hemma och mysa runt. Det låter helt underbart tycker jag, och jag tror jag ska planera in en sådan helg tillsammans med mina vänner! Fast vi skippar spelandet och ersätter det med en massa härligt prat och långa promenader, vin, drinkar, god mat, kanske en bastu......bara sånt mys som vi gillar.

Den här helgen blir i och för sig ganska lugn för mig med, eftersom jag och tjejerna ska bo hemma hos mina föräldrar. Så det blir inte så mycket duktigt och nyttigt för mig heller. Ikväll ska vi hem till Maria, som är sambo till en av killarna som ska hem till oss, och äta kvällsmat med tjejerna. Det ska bli jätte-mysigt! Det var länge sedan vi sågs och de har ett så fint hus som de renoverar, ska bli kul att se hur det har blivit.

I morgon är det ridning som vanligt, men sedan är det bara hemma-mys som gäller för oss med. Hemma mys hos mamma och pappa vill säga, vilket ju blir lite extra mysigt. På söndag finns lite planer på att träffa min kompis Monika på eftermiddagen, Jossan kanske ska leka med sin kompis, vi får väl se. Tja, det blir ju en riktigt skön helg för mig med!

Jag kommer inte att ha datorn med mig, utan jag kommer att blogga från telefonen! Hoppas det funkar. Lite abstinens utan datorn får man ju allt! :)

10 september 2009

Ridlycka

Josefines ridlärare frågade ju henne innan sommaren om hon hade kunnat tänka sig att rida hennes ponny, och det ville hon ju såklart. Så nu ska vi rida lektion en gång i veckan på ponnyn Basti, förutom hennes vanliga ridlektion. Igår var första gången. Basti är en gammal ponny på 31 år men väldigt pigg, om än lite otränad eftersom han inte rids direkt. Så igår blev det lite trav och galopp och mycket skritt, för han blev lite trött! :)

På slutet av lektionen så fick Josefine skritta runt i paddocken själv, lite hur hon ville. Bara en sådan sak, att själv få skritta runt själv utomhus på en häst - det är extrem lycka för vår lilla hästtjej. När sedan hennes ridfröken kom ut med en av sina hästar och red tillsammans med henne så visste lyckan inga gränser! Hon riktigt strålade! :)

"Åhhh, vad hon är duktig mamma! Så där ska jag också bli när jag blir stor"!



I bilen på vägen hem satt hon med ett drömmande uttryck i ansiktet och tittade ut genom fönstret. Jag frågade henne lite på skoj om hon tänkte på att hon skulle bli en fantastisk ryttare när hon blir stor. Svaret kom snabbt, "åh jaaaa"! :)


Lill-syrran var såklart med och tittade! 

09 september 2009

Glögg!

Känns kanske lite tidigt att prata om glögg, men om ni som jag tycker att det är kul att prova Blossas årgångsglögg så är det dags att boka in den 1 oktober i kalendern! Då släpps nämligen Blossa glögg 09 på Systembolaget - och det brukar vara rusning och slutsålt nå'n timme efter öppningsdags!

I år är smaken clementin och flaskan är alldeles orange.



Nytt för i år är också att man lanserar två stycken nya lättglögg, en med smak av apelsin och en med smak av lingon.

Även detta år säljer man ett multipack, denna gången är det en samling av de tre populäraste årgångarna. Dessa är 05 med smak av hjortron och Armagnac, 06 med lingon och 08 med smak av blåbär.

Mina egna favoriter är 03 Pomerans och 07 Havtorn och kanel!