11 december 2009

Lucia

Precis hemkommen från mysigt luciafirande på Josefines skola. Det är treorna som lussar, så i år var det dags för Josefine att få vara med. Hon var tärna och läste en vers tillsammans med bästisen Moa, det gick super-bra. Moas farmor grät och jag tänkte på att om jag vetat att man fick ta med sig farmorsar och mormorsar, så hade nog vår farmor också gråtit! :) 

Fint var det i alla fall! Tjejerna så allvarliga med nykammat hår och levande ljus i händerna (väldigt spännande!) och killarna ovanligt allvarliga och skärpta som sjöng "Staffan" högt och ljudligt! Eller sjöng och sjöng, jag tyckte det lät så kul för de liksom "pratade" fram verserna, vilket i sin tur blev till att de "rappade"!! I alla fall i min fantasi! :)

Vi fikade i klassrummet efteråt och Johanna gick från famn till famn, alla ville hålla och krama och hon var på strålande humör - phu!! Efter två dagars feber, tandont, skrikande och väldigt lite sömn så verkar det idag ha vänt och hon är på gott humör igen - mycket skönt!!

Nu sover hon och jag sitter nersjunken i soffan och borde väl kanske också sova lite, men det är så skönt att bara sitta här i lugn och ro så jag tar och struntar i det! Ska sätta på lite kaffe och planera inköp för lite bak tror jag, är väldigt sugen på det. 

4 kommentarer:

Kim sa...

Så mysigt du har det. I alla fall när Johanna är på så bra humör. :) Själv försöker jag att inte somna och att göra lite nytta samtidigt. :)

Jennica... sa...

Lycka till! Det låter ungefär så som jag brukar ha det!! :)

Lotta (svärmor) sa...

Farmor hade gråtit floder!

Jennica... sa...

Trodde väl det!