31 december 2009

Johanna 9 månader



Den 24 december fyllde lilla goa Johanna 9 månader! Tyvärr så uppmärksammades inte detta i bloggen av förklarliga skäl, det hände ju lite annat just den dagen! :)

Igår var vi på BVC på 8-månaders kontroll (!), ja....en månad för sent. De har haft så himla mycket med svininfluensavaccinationerna så vi har inte kunnat komma dit tidigare. Men allt gick bra. Det var dags för det sk BOEL-testet, då testar man hörsel och syn. Jag hade ett trevligt samtal med vår BVC-sköterska, tycker väldigt bra om henne. Försökte få lite råd kring sömnen men det är ju svårt, det är nog bara att genomlida det här. Men det tär....

Vid 9 månaders ålder så kan Johanna sitta själv (sedan länge), ställa sig upp (sedan 7 månader) och nu då även gå utmed bord, soffor och annat i lagom höjd. Hon är fortsatt go och glad och är bara sur då något är fel. Hon har också fått två små tänder som håller på att komma upp. Detta är dock lite jobbigt, det verkar göra riktigt ont.

Sömnen är som sagt det jobbigaste just nu. Hon verkar ha ett väldigt litet sömnbehov. Hon sover en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen, sedan är hon uppe hela kvällen och somnar ungefär mellan tio och elva, ibland ännu senare. Lägger vi henne tidigare så sover hon bara en timme eller så, och är sedan vaken några timmar till. Hon vaknar också ofta på natten och då får man vara snabbt framme och ge henne nappen, annars piggnar hon till och vill upp. Igår kväll somnade hon till exempel vid halv ett ungefär och sedan var vi uppe igen vid tio i fem, var uppe en timme ungefär och sedan fick vi sova ett par timmar till. Men det blir så knasigt, man får liksom ingen ihållande sömn och det behöver man, för att inte tala om lite egentid.

Men men, man ska inte klaga. Vi har världens sötaste och goaste lilla tjej. Just nu väger hon 8 kg och är 71,4 cm lång. Hon hade inte gått upp så mycket, men med tanke på det tempo hon håller så är det inte konstigt! :)

3 kommentarer:

Lotta(svärmor) sa...

Ett riktigt Gott Slut på det gamla året och ett riktigt Gott Nytt År !!
önskar
Farmor och Farfar

Ann-Charlotte sa...

Mormor och morfar önskar också er ett riktigt Gott Nytt År.

Jennica... sa...

Tack Tack - detsamma önskar vi!!
KRAM!!