14 oktober 2009

Liten Johanna-rapport



Igår var det dags för 6-månaders läkarkontroll för Johanna. Det var kaos nere på BVC med lång kö av barn och föräldrar eftersom det var första dagen för svininfluensavaccination. Så på grund av detta träffade vi inte vår vanliga BVC-sköterska utan bara läkaren, men det gick bra ändå. Jag hade ju en del frågor kring mat och sömn, men fick rätt bra svar ändå.

Johanna väger nu 7410 gram och är 69,5 cm lång. Allt såg bra ut enligt alla kurvor och hon går upp precis som hon ska, trots allt kräkande. Något svar på när det ska sluta eller så gick ju såklart inte att få. "Vissa barn har slappa magmunnar helt enkelt." Jo tack....I know.....

Vi ska utöka med ytterligare ett mål riktig mat, dvs byta ut ett mål mjölkersättning mot mat. Vi kan också byta ut mjölkersättningen på kvällen mot välling, för förhoppningsvis bättre sömn. Så nu ska hon äta såhär: frukost - mjölkersättning, lunch - mat/puré, eftermiddag - mjölkersättning, kväll - gröt och sista nattmålet - välling. Det kan nog bli så att man tar gröten på eftermiddagen ibland istället för kvällen beroende på hur pass trött hon är.

Hon blev undersökt på alla sätt och vis och allt var bra. Hon log, skrattade och "pratade" hela tiden och charmade alla. En riktig liten solstråle var hon och de var mycket imponerade! :) Sedan precis när vi skulle gå så kräktes hon ner hela sig själv, hela mig och även läkarens skor fick sig en släng......så där drogs nog betyget ner lite! :)

2 kommentarer:

Kim sa...

Naaaw, sötaste kräkbebisen! =) Och välkommen till Wave!

Jennica... sa...

Tack! Var där inne men fattade inte vad jag skulle göra. Chatta eller?