14 september 2009

Mysiga dagar och hemska nätter

Ungefär så kan man sammanfatta min helg! Jag har haft en jätte-mysig helg hos mina föräldrar medan Jens hade mys-helg här hemma med två av sina vänner. De fick en väldigt lyckad helg som blev precis som de tänkt sig, kul!

Själv inledde jag helgen med en jätte-mysig kväll hemma hos Maria, vars sambo var hemma hos Jens. Hon hade lagat en väldigt god middag till oss, GI - hon kämpar på hon med! Vi åt kyckling som låg under ett täcke av lök, ruccola och kantareller och till det serverades blomkålspuré - super-gott! Blomkålspuré är ju ett jätte-bra alternativ till potatismos, om man vill hålla igen på kolhydraterna. Tack för en jätte-trevlig kväll Maria! Och jag hoppas att du sov gott! :)

Själv så blev min natt ganska så bedrövlig eftersom Johanna har börjat sova dåligt. Hon vill hela tiden vända på sig så att hon hamnar på mage, och det hade väl varit ok om hon somnat om där.......men icke. Hon vill bara sova på rygg, men ändå så envisas hon med att försöka vända sig i sömnen......och till sist vaknar hon....och är inte så glad.....

Men men, lördagen blev bra ändå. Vi åkte och hämtade upp min syster som hängde med på ridningen, det var länge sedan hon tittade när Josefine red. När vi väl kommit hem igen blev det bara en massa hemma-mys, förutom en liten promenix  för att köpa lördagsgodis! Det blev god middag, gott vin, mys framför tv'n och sedan så hoppades jag på en mysig natt också.....men nej..... Denna natten blev ännu värre....för nu bestämde hon sig för att vakna klockan 4. FYRA! Och sedan inte bli trött och somna om förrän klockan 7. Jätte-kul. Not.

Halvgroggy så gick vi upp på söndagsmorgonen och efter frukost så blev det en omgång Monopol. Jag åkte ut först. Ganska snabbt. Blev bankrutt. What's new liksom...... När Johanna sedan sov middag så blev det en joggingtur i blåsten för mig, det gick rätt bra och jag sprang i hela 39 minuter vilket jag var nöjd med. Efter en fortsatt slö och skön dag så körde vi hemåt på eftermiddagen. Jag lämnade av Jossan hemma hos Jense, och körde vidare till min kompis Monika och mös med henne några timmar. När jag sedan kom hem måste jag ha sett ut som ett vrak, för något av det första Jens sa var att "gå och lägg dig du....jag tar den här natten." Så det gjorde jag, redan klockan nio - och det var skönt......så länge det varade. Vaknade någon gång mitt i natten av att jag hade skit-ont i magen.....när det sedan gått över så kom Jossan upp eftersom hon drömt mardröm, hon fick sova hos oss eftersom vi inte sov så bra ändå.....för hon den lilla hade börjat sin nattliga bök och stök-rutin..... 

Så att idag.....känner jag mig tyvärr fortfarande som ett vrak....men men, bara att bita ihop. Ikväll är det babysim och nu måste jag börja förbereda middagen som vi ska äta när vi kommer hem därifrån. Tjing!

4 kommentarer:

Kim sa...

Hörde att Jossan dominerade i Monopol. Jossan och spel alltså. =D

Du får väl hoppas på att lilltjejen simmar sig trött idag. Själv ska jag till Hbg jag med (det är väl där ni simmar?) och kika på Linas nya lya.

Jennica... sa...

Ja, Jossan är en riktig spelhaj! Att till och med vinna över pappa/morfar i Monopol får anses väldigt vasst!

Och ja, det är i Hbg vi simmar. Och JA, jag hoppas verkligen att hon simmar sig trött.....men tyvärr så ska man inte hoppas för mycket....

Maria sa...

Tack själv, det var jättetrevligt! Jodå, jag sov ganska bra men först fick jag ha ihjäl en spindel som jag hittade i hallen när jag hade följt er till bilen, tur att du inte såg den :-). Andra natten sov jag ännu bättre, verkar som om man vänjer sig. Hoppas att Johanna får ordning på sömnen snarast. Kram

Jennica... sa...

Hu! Ja, det var tur att jag slapp se den! Måste erkänna att jag skakade mitt täcke när jag kom hem efter att du berättat att spindlarna gillar att gömma sig där. :)

Och jag håller med om att Johanna måste börja sova bättre igen. Speciellt håller jag med om ditt ordval - "snarast"! :)