19 augusti 2009

Vardag igen

Så - nu har vardagen börjat igen! Jens körde iväg till jobbet i morse med frågan "hur gör man när man jobbar?!". Jossan cyklade till skolbussen med mig och Johanna i släptåg. Det var en fin morgon med sol och blå himmel, hög och klar luft. Det kändes faktiskt lite som höst, fast på ett positivt sätt. Undrar om det blir fler "stranddagar"....det är ju faktiskt bara mitten av augusti än....

Men nu så ska det bli lite ordning igen. Har fyllt i alla aktiviteter för hösten i kalendern, det vill säga Josefines ridning och gymnastik samt Johannas babysim. Vi ska försöka få till lite bra rutiner för morgonarna, läxläsning och lek med kompisar. Allt för att undvika bråk och stress.

En viktig sak som jag själv måste få rätsida på är att vända dygnet rätt igen. Som det varit nu under Jens semester så har jag gått och lagt mig sent sent och sovit länge på förmiddagen, då Jens gått upp med Johanna. Det har funkat bra för oss alla. Även Josefine behöver få ordning på sin dygnsrytm, men det kommer nog att gå lättare för henne! Hon la sig i bra tid igår och låg och lyssnade på en ljudbok, LasseMajas detektivbyrå, och det tyckte hon var super-mysigt. Kan väl inte påstå att hon skuttade upp i morse, men hon gick upp utan protester och var hur duktig som helst. Själv hade jag svårt att komma i säng igår kväll, eller natt snarare..... Jag tycker det är så himla mysigt att sitta uppe när alla andra sover, det är så lugnt och skönt. Jag kan sitta och surfa, se på TV, bläddra i tidningar helt för mig själv! Men det funkar inte eftersom jag nu måste upp på morgonen, så ikväll blir det skärpning! Jag är verkligen en kvällsmänniska och ingen morgonmänniska!

Planen för dagen är att jag och Johanna ska kila bort på lekplatsen för att se om det kommer att vara någon där. Vi har ju onsdagarna som "mötesdag", vi mammalediga. Sedan blir det nog en powerwalk, men annars inga planer. Ska ta och ringa min kompis Malin också för att planera in en fika. Åhhhh, det är lovely att vara mammaledig! :)

En stor KRAAAAM till alla som sliter på sina jobb! 

2 kommentarer:

Anders sa...

Så har man efter lång tid hittat hit igen och läst på vad som händer i ditt liv, iaf den censurerade versionen :-).

Med oss är allt bra, golf, vin och för mig en skolstart att styra upp.

Hälsa alla...

Jennica... sa...

Hej hej,
Kul att höra av dig! Skönt att allt är bra med er, här är allt bra också som du läst.
Hälsa så gott!