31 augusti 2009

Johanna status, 5 mån

Idag har jag och Johanna varit på BVC för mätning, vägning och vaccination. Hon väger nu 6,6 kg och är 65 cm lång, detta innebär att hon ligger exakt på kurvan för normen vad gäller längd och knappt under för vikt. Så allt var bara bra.

Hon fick två vaccinationsprutor också, en i varje ben. De var mot difteri, stellkramp, kikhosta, polio, hjärnhinneinflammation och pneumokocker. Lite av varje alltså. Hon blev ganska så ledsen av den andra sprutan eftersom den svider en del, men det gick över. Hon var jätte-duktig.

Annars är det en väldigt glad bebis vi har! :) 



Hon har ett fint humör och är faktiskt oftast glad. Skulle det vara att hon är gnällig så beror det på hunger eller trötthet, men vem är inte gnällig då?! Hon äter 5 gånger per dag, första gången runt sju på morgonen och sista vid halv tolv ungefär, helt ok tycker jag. Än så länge äter hon mjölkersättning vid alla mål. Vi har börjat med smakportioner, palsternacka och ärtor. Det tycker hon är gott och sakta men säkert så ska vi byta ut ett mål mjölkersättning mot ett mål riktigt mat ungefär när hon är 6 månader, dvs om 1 månad.

Hon har börjat på babysim och vi går dit hela familjen varje måndag, det är alltså dags idag. Det är tredje gången idag och de ska prova att dyka för första gången, spännande!

Hon ler mot alla som ger henne uppmärksamhet, speciellt syrran. Det finns inget bättre än Josefine, hon kan få henne att skratta så att hon kiknar genom att bara visa sig. Andra saker hon gillar är att sitta i babysittern och titta på någon liten sak, ligga i babygymmet och gå promenader i vagnen. Det verkar dock som om hon vill att det ska hända lite mer, hon är väldigt "med" och ögonen far fram och tillbaka hela tiden över allt som rör sig eller har fina mönster. Mönster och färg gillar hon! Det ska bli kul när hon kan sitta själv, det tror jag att hon kommer att gilla. För att inte tala om när hon börjar krypa, det kommer hon att älska! Men men, en dag i taget, vi njuter av varje stund. 

1 kommentar:

Kim sa...

Goding är hon! Färg och mönster såg vi minst sagt att hon gillade i lördags när hon kastade sig mot sin mormor! =D