29 augusti 2009

Johanna Charlotte

Då var lill-tjejen döpt! Johanna Charlotte, Charlotte efter mormor och farmor. Det blev ett jätte-fint dop, vi är mycket nöjda. Eftersom ingen av oss är direkt "kyrklig", för att uttrycka sig politiskt, så var vi lite rädda för att själva ceremonin skulle bli för högtravande, men det blev jätte-bra!

Kyrkan var ganska så liten och själva dopfunten var placerad i mitten av kyrkan, vilket gjorde att det blev väldigt intimt. Alla kom väldigt nära vilket jag tyckte om, ibland är kyrkor så stora och om man inte är så många så blir det så stort och opersonligt. Nu blev det så mycket mysigare. Prästen var trevlig och lättsam och hon lät till och med Johanna plaska i dopfunten! Och hon passade verkligen på och stänkte åt alla håll! Det var en väldigt fin stämning under hela dopet.

Efteråt träffades vi hemma hos oss  och åt och hade en jätte-mysig eftermiddag. Vi fick ihop det så att vi fick plats allihop i uterummet och vädret höll sig helt ok. Vi bjöd på olika pajer och så blev det glass med egenplockade björnbär till efterrätt, enkelt men super-gott!

Johanna fick flera jätte-fina presenter, en bra blandning av silverskedar och berlock med guldhjärta till gosedjur, tavla och leksaker. Allt var jätte-fint och vi blev så glad för allt!

En riktigt lyckad dag och ett super-fint dop!! 

4 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

Vi tackar för en fin dag i trevligt sällskap, som vanligt, med mycket gott att äta och en strålande döpt Johanna som bara log.
Lotta och Björn

Jennica... sa...

Tack själva! Vi hade också väldigt mysigt som sagt, och vi blev jätte-nöjda med själva dopet.
Kram!

Kim sa...

Vilken bra dag det blev! Inga tappade bebisar och soligt väder!

Jennica... sa...

Nej tack för det! Vi avhåller oss gärna från tappade bebisar! Och solen sken, det tackar vi också för!

Tack för att ni var med och gjorde dagen så bra!