16 juli 2009

Skånes Djurpark

Idag har jag, Josefine och Johanna varit på Skånes Djurpark tillsammans med min kompis Monika och hennes dotter Maja som är precis ett år äldre än Johanna. Vi har haft en super-mysig dag! Josefine ville ju helst ha en kompis med sig, men tyvärr var det ingen som kunde men jag tror faktiskt att det dög att spendera dagen med mamman och lilla-systern. :) Det var faktiskt skönt att ha henne för mig själv en dag, det har varit mycket kompisar den senaste tiden. Det är såklart jätte-kul för henne, men ibland får man "stjäla" till sig lite Jossan-tid och tanka kramar och pussar!


Vi såg många djur och faktiskt flera stycken på nära håll - både björn, varg och lo visade sig och kom ända fram till oss när vi stod vid stängslet. Josefine tycker ju speciellt mycket om lodjur sedan hon "forskade" om dem i skolan, därför var det extra kul när denna kom ända fram till oss där vi stod! Tycker de alltid brukar gömma sig annars, men ovanligt många djur visade sig idag, det var bara järven som gömde sig.....det gör den alltid, börjar tro att den inte finns! 


Johanna hittade en pingvin! :)


De hade ponnyridning och det fick ju såklart inte missas! Tycker att det inte borde vara så kul för henne att skumpa runt en liten runda på en häst, när hon både travar och galopperar på sina ridlektioner. Men finns det ponnyridning, så ska det ridas - så är det bara!



Det var en super-mysig dag! Vädret var underbart och vi hade kul. Vi hade picknick med oss och satt och åt i skuggan. Johanna var snäll som vanligt, även om det tog lite tid att äta. Det fanns ju hur mycket som helst att titta på! Det blev lite träning också, det är väldigt kuperat där kan jag tala om. Och när man går och drar på en vagn som förutom bebis är packad med kylväska, skötväska, kaffetermos, badkläder och picknickfilt så blir man ganska så trött i benen. (Men inte värre än att jag gav mig ut på powerwalk när jag kom hem!) 

När man betalar inträde så köper man en årsbiljett, så nu kan vi gå dit "gratis" resten av året. Ska nog ta och utnyttja det och gå dit flera gånger, det är en fin djurpark och det är mysigt att gå där. Såg också att de har dagläger för barn mellan 9-13 år under höstlovet, ska ta och kolla in det! Det hade Jossan säkert gillat!

2 kommentarer:

Kim sa...

Låter som en väldigt mysig dag. Själv hade jag en bra dag igår, men inte alls som planerat minsann!

Jennica... sa...

Nej jag förstod det av ditt twitter inlägg. Vad synd att du inte fick biljetter! Du får berätta mer om det sen.