16 juni 2009

Våra odlingar

Om ni kommer ihåg så gjorde vi ju ett pallkrageland för ett tag sedan, där vi planterade grönsaker och örter. Nu har det växt så det knakar och allt verkar ha klarat den senaste tidens maratonregnande, fast nu hade lite sol och värme gjort susen!

Jordgubbar, ruccola sallad, plocksallad och spenat.
Jag åt faktiskt vår egen ruccolasallad till lunchen igår och den var riktigt god!

Spenat, morätter, rädisor och dill.
Spenaten har växt super-mycket och fort gick det, dock ska man inte skörda den förrän nästa år. Fick gallra bland rädisorna igår, de stod alldeles för tätt. Ska göra samma sak med morötterna.

Örterna: persilja, oregano, rosmarin, basilika, dragon och gräslök.
Vi har använt persilja, rosmarin och gräslök och det smakade utmärkt. Allt har tagit sig bra, bara basilikan som ser lite tråkig ut även om den går att använda. Tror att den inte uppskattade regnet så värst.


Och så Jossans låda med ärtor och en jordgubbe. Ärtorna har tagit sig jätte-bra och vi ska sätta upp lite klätterhjälp för dem. Vi har satt tomater och pumpor i krukor som skall planteras ut så fort de blivit lite större. Tomaterna är på "g", behöver bara lite mer sol så de sätter fart. Tyvärr blev det inget med pumporna, de kom inte upp alls. Misstänker att det blev för blött i krukan från början.....

Det är kul att odla och se hur det växer, och himla mysigt att kunna gå ut och plocka sin egen sallad, persilja eller vad det nu kan vara!

4 kommentarer:

Kim sa...

Äsch då! Jag glömde ju att kika på dem när jag var hos er. Kul att se att Jossans jordgubbsplanta växer med tanke på hennes löfte... =D

Jennica... sa...

Ja, det ska bli spännande! Du får inspektera nästa gång du är här!

Unknown sa...

Vad ni är duktiga! Jag blir riktigt inspirerad att plantera...och då har det gått långt. Jag som avskyr att ha jord på händerna....men jag gillar att plocka, äta och se när det växer.

Rikard har fixat mig ett par nya handskar.....till att ha när vi fixar på vår jordplatt iaf.

Jennica... sa...

Det är faktiskt kul att se när det växer! Men sen är jag periodare även här........ :) Ibland är det mer kul, ibland mindre.