20 juni 2009

Härlig midsommar!

Det blev en riktigt härlig midsommarafton trots allt! Dagen började sådär.....regnet fullkomligt vräkte ner på förmiddagen och en stund innan vi skulle ge oss iväg till mamma och pappa så började det åska....och blixtra! Och helt plötsligt så gick strömmen och där stod vi i mörkret, för även om det var mitt på dagen i juni så blev det väldigt mörkt. Jens skulle stryka en skjorta, hans jeans behövde torka i torkskåpet och jag behövde använda min plattång till håret, men inget av detta gick så bra....! Jag tog med plattången och Jens tog på sig skrynklig skjorta och blöta jeans, så det löste ju sig ändå! :)

När vi kom till mamma och pappa, som ju bara bor ungefär 5 mil bort, så sken solen och även om det blåste lite så var det rätt skönt. Vi chansade och dukade upp utomhus och det blev helt plötsligt jätte-fint väder! Solen sken och vi satt ute hela dagen! Vi åt massor med god mat, ni vet...det där som ni alla säkert hade på bordet: sill, gubbaröra, ägg, nypotatis, gräddfil, gräslök, rädisor, köttbullar, prinskorv, bröd och en massa gott! Givetvis avslutades det med jordgubbar och efter det blev det kaffe och rulltårta med grädde och bär! Sååå gott och sååå mätt blev jag!!

Vi hade super-mysigt! Drack snaps, skrattade massor, Jossan låg på filt på gräset och ritade, vi kastade lite boll och spela lite badminton. Det blev en riktig midsommar trots allt - det trodde jag inte!!

På kvällen så körde vi bort till våra vänner som bor några hundra meter från mina föräldrar. Vi var bjudna på grillning på kvällen, fast jag undrade hur sjutton jag skulle kunna få i mig minsta bit....jag som var så mätt. Men när vi kom dit så satt de också och var super-mätta, så vi väntade ganska länge innan vi grillade som tur var. Det blev en fortsatt mysig midsommar där, vi satt ute ganska länge men åt till slut inne, det blåste upp rätt rejält på kvällen och det kändes lugnare - och varmare - att äta inomhus. 

Jossan hade med sig en massa saker att roa sig med, som hennes dator så att hon kunde spela sina dataspel, så hon hade kul hon med. Tyvärr fanns det inga barn att leka med, men däremot två hundar som hon hade jätte-kul med! De tillhörde vänner till våra vänner, och de blev riktigt imponerade över hur duktig hon var med dem! Johanna, hon sov hela eftermiddagen och kvällen så jag och Jens hade det hur lugnt som helst. Däremot så visste jag ju, att eftersom hon sovit så mycket under kvällen så skulle det bli en tuff natt, men det får man ju ta ibland. 

Vi var hemma vid ett-tiden och jag kom i säng vid kvart över två ungefär, Johanna var som sagt ganska så pigg när vi kom hem! Sedan så vaknade hon vid fem och var hungrig, och klockan åtta var det dags igen......gaahh! Men vid tio så gick jag och la mig och sov i två timmar, så nu känner jag mig hyfsat ok. Nu leker Jossan med Moa, Jens och Johanna (!) tittar på film i biorummet och jag tänkte ge mig ut på en powerwalk. Hoppas att ni också har en mysig midsommardag!

2 kommentarer:

Kim sa...

Mycket bra midsommar! Men vad du powerwalkar länge! =)

Jennica... sa...

Ja, i 1 timme och 20 minuter!! Allt midsommarfrosseri skulle bort!!